image

Universiteit op blacklist na gekaapte studentenaccounts

woensdag 3 april 2013, 15:54 door Redactie, 1 reacties

Spammers hebben via een agressieve phishingcampagne de accounts van tientallen studenten aan de Universiteit van Illinois bemachtigd, en die vervolgens gebruikt om honderdduizenden spamberichten te versturen. Door de grote spamgolf belandde het domein van de universiteit op verschillende blacklists van anti-spamorganisaties, wat ook invloed op de aflevering van legitieme e-mail had.

Volgens de universiteit zijn tenminste 36 studentenaccounts gekaapt, maar kan het werkelijke aantal hoger liggen. "Het is één van de ergste scams die ik ooit heb gezien sinds ik in 2005 begon", zegt Brian Mertz van de Campus Information Technologies and Educational Services (CITES). "Deze campagne is met name agressief."

Phishing
De phishingaanvallen gebruikten traditionele onderwerpen zoals geblokkeerde e-mailaccounts en en zogenaamde berichten van een bank om rekeninggegevens bij te werken.

Studenten moesten vervolgens de inloggegevens van hun studentenaccount invullen, waar de spammers dankbaar gebruik van maakten, zo laat de universiteit in een waarschuwing weten. Studenten wordt opgeroepen om niet voor de phishingmails te vallen en veilige wachtwoorden te kiezen.

Reacties (1)
03-04-2013, 16:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.