image

Studenten koppelen vingerafdruk aan creditcard

maandag 8 april 2013, 13:58 door Redactie, 3 reacties

Een groep studenten heeft een nieuwe betaalmethode bedacht waarbij consumenten hun vingerafdruk aan hun creditcard koppelen om zo eenvoudig en snel te kunnen betalen. De naam van het project heet PayTango en is bedoeld voor universiteiten en sportscholen. Een klant registreert eerst zijn credit- of debitcard in het systeem en laat vervolgens zijn vingerafdruk scannen.

Het gehele proces zou minder dan zes seconden in beslag nemen. Daarna volstaat een scan van de vinger om producten en diensten af te rekenen. Er zijn al verschillende initiatieven om via biometrische kenmerken af te rekenen, maar PayTango zou zich vooral onderscheiden vanwege de eenvoud en toegankelijkheid van het systeem.

Een vroeg prototype van PayTango werd vorig jaar tijdens een 'hackathon' gebouwd en sindsdien getest in een restaurant van de Carnegie Mellon Universiteit. Als het een succes wordt zijn de studenten van plan om het ook bij het openbaar vervoer en gezondheidszorg te gaan uitrollen.

Reacties (3)
09-04-2013, 09:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-04-2013, 09:47 door Anoniem
Het probleem van biometrie is dat het net zo gevaarlijk is als een gewone pas met pincode. De vingerafdruk wordt omgezet naar een sleutel en deze sleutel is gekoppeld aan het betaalmiddel. Deze sleutels zijn net zo makkelijk te comprimeren als
een standaard pin of misschien zelfs makkelijker. Het kopiëren van een vingerafdruk is makkelijker en moeilijker te traceren dan het stelen van een pinpas. Het aantonen van diefstal daar in tegen wordt lastiger gemaakt. I.p.v. moeten aantonen dat je pas is gestolen, moet je aankunnen tonen dat je pas en/of je biometrie is gestolen (wat een vorm van identiteit diefstal wordt).
Het aantonen dat jij bent wie je zegt dat je bent en dat de persoon in die situatie niet is wie hij zegt dat hij/zij is, is lastig.

Uiteraard heeft het toevoegen van biometrie ook voordelen. Het is niet mogelijk je biometrie kwijt te raken (beschadiging van je vinger buitengesloten) of te vergeten. Je zal altijd je vinger bij je hebben om te kunnen betalen. Tevens als biometrie alleen wordt toegevoegd in winkels, waarbij je in de levende lijven aanwezig moet zijn om te betalen, wordt diefstal weer lastiger. Naast dat er in vele winkels camera's hangen gericht op de kassa, zal de kassamedewerker ook raar opkijken als de betaler voor het laten scannen van de vinger even een raar kapje om de vinger zal doen (waar een vingerafdruk op staat) om te betalen.

Biometrie is weer zo'n leuk verzonnen techniek om het makkelijk en moeilijker te maken van betalen. De gemiddelde gebruiker zal het een leuke nieuwe (veilige) gadget voor betalen vinden en niet snel nadenken over de nieuwe eventuele
gevaren die het met zich mee zal kunnen brengen. Ik kijk uit naar de mening van anderen hierover of hoe ze dezen situaties zouden willen/kunnen vermijden.

PS: ben wel onder de indruk van het initiatief en de inzicht van de studenten.
09-04-2013, 10:24 door Anoniem
En waar wordt de combinatie creditcardnummer - vingerafdruk gegevens opgeslagen ? Alleen op de creditcard zelf, of ook 'ergens op de systemen van PayTango ? Als het laatste het geval is, wie houdt PayTango dan tegen om de creditcard aan een andere vingerafdruk te koppelen ?
Volgens mij is het opslaan van biometrische gegevens ergens anders dan op een medium dat je zelf bij je hebt en controleert per definitie een slecht idee
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.