image

Meeste game-hacks besmet met malware

vrijdag 12 april 2013, 11:09 door Redactie, 1 reacties

Hackprogramma's voor populaire spellen zoals World of WarCraft en Runescape waardoor spelers extra goud en goederen in het spel kunnen krijgen blijken vol malware te zitten. Het Tsjechische anti-virusbedrijf AVG onderzocht een groot aantal 'game-hacks' op websites zoals FilesTube en FileCrop. Maar liefst 90% van de onderzochte bestanden bevatte kwaadaardige code.

De vijf populairste online games worden volgens de virusbestrijder wereldwijd door meer dan 330 miljoen mensen gespeeld. Als 0,1% van deze spelers naar een hack zou zoeken en die ook gebruikt, zou dit betekenen dat 330.000 computers risico op een infectie lopen. De malware kan inloggegevens stelen of de computer voor andere doeleinden gebruiken.

Het anti-virusbedrijf adviseert internetgebruikers om geen cracks, hacks, trainers of onofficiële patches voor spelletjes te downloaden. Daarnaast moeten legitieme updates en patches voor een spel alleen vanaf de officiële website worden gedownload.

Reacties (1)
12-04-2013, 12:41 door lucb1e
Ik vind 90% nog een laag getal, had verwacht dat ze nagenoeg allemaal kwaadaardig zouden zijn op de een of andere manier. Waarschijnlijk is dat ook zo en heeft AVG gewoon een aantal RS en WoW hacks (of bots) gescand met hun eigen scanner :P
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.