image

Nederlanders vaak aangevallen via e-mail

dinsdag 16 april 2013, 09:41 door Redactie, 0 reacties

Nederlandse internetgebruikers werden het afgelopen jaar in verhouding vaak via e-mail door cybercriminelen aangevallen. Dat beweert Symantec in het jaaroverzicht van 2012. Hoewel het aantal e-mails met malware en het aantal phishingmails afnam, zijn dit soort berichten vaak op Nederlanders gericht. In 2012 was 1 op de 414 e-mails een bericht dat de ontvanger naar een phishingsite lokte.

In Nederland bleek 1 op de 123 e-mails een phishingmail te zijn, waarmee we ver boven andere landen staan. Het afgelopen jaar waren de phishers vooral actief in augustus en september.

Malware
Ook het aantal e-mails dat een virus bevatte nam in 2012 af. Was in 2011 nog 1 op de 239 e-mails besmet, vorig jaar was het 1 op de 291. In Nederland is het echter oppassen met 1 op de 108 e-mails. Een verhouding waarmee Nederland weer op de eerste plek eindigt. De besmette e-mails werden vooral in augustus, september en oktober verstuurd.

De cijfers geven alleen het aantal waargenomen e-mails weer, maar zeggen niets over het succes van de aanvallen. Onlangs liet de Nederlandse Vereniging van Banken weten dat de schade door phishing in de tweede helft van 2012 sterk was afgenomen ten opzichte van de eerste helft.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.