image

85% internetters heeft Java geïnstalleerd

vrijdag 19 april 2013, 10:53 door Redactie, 6 reacties

Het aantal internetgebruikers dat met een onveilige versie van Java werkt is veel kleiner dan tot nu toe werd aangenomen. Althans, dat beweert het Deense beveiligingsbedrijf Secunia. Het bedrijf biedt met de gratis Personal Software Inspector (PSI) een tool die computers op bekende kwetsbaarheden controleert. Bij 85% van de PSI-gebruikers werd een Java-installatie aangetroffen.

Van deze installaties bleek dat 46% niet over de laatste versie beschikte. Dat is een veel lager percentage dan bij andere onderzoeken werd genoemd. Websense liet onlangs weten dat 94% van de Java-gebruikers niet over de laatste versie beschikte. Dat onderzoek volgde op cijfers van beveiligingsbedrijf Rapid7, dat stelde dat 60% tot 80% van de Java-gebruikers risico liep.

De cijfers van Secunia kunnen een vertekend beeld geven, omdat gebruikers die de PSI installeren weten dat het installeren van updates belangrijk is en daardoor mogelijk eerder tot installatie overgaan dan doorsnee internetgebruikers.

Reacties (6)
19-04-2013, 11:41 door yobi
Ik heb Java van alle Windows systemen verwijderd. Smartphones en andere systemen vereisen vaak Java. De Java-plugin voor de browser wordt meestal aangevallen. Deze zou ik in ieder geval verwijderen (of: click to play).
19-04-2013, 14:03 door [Account Verwijderd]
Ik lees dit bericht als dat "46% van de Secunia PSI gebruikers lui zijn en de overduidelijke veiligheidswaarschuwingen negeren".

Wat ik niet begrijp is waarom Oracle's Java niet over een harde updatefunctie beschikt. +/- 90% Van de mensen die Java geinstalleerd hebben hebben het niet nodig, en zijn daarmee dus onnodig lek.
19-04-2013, 14:13 door Anoniem
Omdat een harde updatefunctie niet altijd wenselijk is. Er zijn voldoende java applicaties aanwezig die met een nieuwe versie niet direct functioneren. Nu kun je natuurlijk zeggen dat het onwenselijk is dat een java applicatie niet met een nieuwere versie functioneerd maar dat lost het "probleem" voor de eindgebruiker niet op.
19-04-2013, 23:29 door Patje-RedFan
Hier ook al paar maanden geleden java verwijderd en nog niet nodig gehad !
20-04-2013, 19:02 door Anoniem
Ik werk bij een ICT bedrijf wij installeren standaard java bij elke nieuwe installatie simpelweg omdat er toch veel mensen terug komen dat bepaalde sites/applicaties niet werken. Prive heb ik nergens meer Java mits ik het nodig heb installeer ik het wel gauw even.
23-04-2013, 11:39 door Anoniem
Ik heb al jaaaaaaaaren geen Java meer op mijn PC's en heb ze verder ook nooit nodig gehad.
Een enkele keer (hooguit 10x in pakweg 8 jaar) dat er een of andere lousy site niet werkte omdat het een Java applet had draaien maar die klik ik gewoon weg.

Ik snap niet waarom men überhaupt nog Java draait en helemáál op bedrijfssystemen.
Waanzin!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.