image

Microsoft boot-cd voor 'Blue Screen of Death' patch

vrijdag 19 april 2013, 11:22 door Redactie, 6 reacties

Voor Windows-gebruikers die na de installatie van een beveiligingsupdate met een 'Blue Screen of Death' achterbleven heeft Microsoft een speciale boot-cd uitgebracht. Tijdens de patchcyclus van april publiceerde Microsoft Security Bulletin MS036-013, voor drie problemen in de Kernel-Mode Driver waardoor een aanvaller zijn rechten op een computer kon verhogen.

De update zorgde bij een onbekend aantal gebruikers ervoor dat de computer niet meer werkte en het gevreesde Blue Screen of Death scherm verscheen. Vanwege de problemen besloot Microsoft de patch terug te trekken en te vervangen door een update die twee van de drie problemen verhielp.

Oplossing
Het probleem lijkt samen te hangen met de aanwezig van het Kaspersky Anti-virus, hoewel dit nog niet is bevestigd. Microsoft stelt dat het probleem nog wordt onderzocht. Inmiddels is er een uitgebreid document online verschenen waarin staat hoe gebruikers hun systeem weer kunnen starten en de defecte update kunnen verwijderen.

Voor gebruikers waar deze tips niet werken heeft Microsoft nu een speciale boot cd uitgebracht. Getroffen gebruikers moeten dit ISO-bestand branden en daar de computer mee opstarten. Vervolgens verschijnen er instructies om de update te verwijderen.

Reacties (6)
19-04-2013, 11:31 door Anoniem
Wat ons bij het volgende onderwerp brengt.
Hoe nauwkeurig worden deze patches getest voordat ze worden uitgerold?
19-04-2013, 21:56 door cyberpunk
Ik heb vandaag een image teruggezet van vóór Patch Tuesday en wat blijkt nu? KB2823324 wordt opnieuw aangeboden? Zie http://img688.imageshack.us/img688/9471/kb2823324.png Hoe kan dit? Ik dacht dat M$ deze update verwijderd had uit de automatische updates? Of is het nu in orde? :-?

Edit: Voordat ik er erg in had werden de updates automatisch geïnstalleerd. Na herstarten bleek echter dat KB2823324 niet opnieuw geïnstalleerd was en dat de update niet meer werd aangeboden. Begrijpe wie begrijpen kan...
19-04-2013, 22:17 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ons bij het volgende onderwerp brengt.
Hoe nauwkeurig worden deze patches getest voordat ze worden uitgerold?

Op MS platform waarschijnlijk goed, maar ze kunnen niet de impact op 3rd party software testen.
3rd party software is nog niet bevestigd maar een Anti virus variant die ingrijpt op een kernel driver-update, niet onwaarschijnlijk
AV heeft weleens vaker een os onderuit geholpen.
22-04-2013, 08:49 door Rasalom
Mosterd na de maaltijd. Zolang kan ik niet wachten.
22-04-2013, 10:35 door Anoniem
Getroffen gebruikers moeten dit ISO-bestand branden en daar de computer mee opstarten.

Is dat geen kip of het ei probleem. Als je computer een BSOD heeft bij elke boot hoe kan je dan een ISO downloaden en branden. Niet iedereen heeft meer dan 1 PC in huis.
23-04-2013, 21:19 door cyberpunk
Door Anoniem:
Getroffen gebruikers moeten dit ISO-bestand branden en daar de computer mee opstarten.

Is dat geen kip of het ei probleem. Als je computer een BSOD heeft bij elke boot hoe kan je dan een ISO downloaden en branden. Niet iedereen heeft meer dan 1 PC in huis.

In dat geval ga je toch gewoon even langs bij familie of buren OF je gaat naar de lokale PC-boer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.