image

50 miljoen smartphones lek door Viber-app

dinsdag 23 april 2013, 17:00 door Redactie, 0 reacties

Een populaire app die op zeker 50 miljoen Android-smartphones en tablets is geïnstalleerd zorgt ervoor dat kwaadwillenden het vergrendelscherm kunnen omzeilen en volledige controle over het toestel kunnen krijgen. Het probleem bevindt zich in de Viber-app, waarmee gebruikers gratis berichten en foto's kunnen versturen en kunnen bellen.

Wereldwijd zouden 175 miljoen mensen de app gebruiken. Op Google Play zou de app tussen de 50 en 100 miljoen keer zijn gedownload. Om het vergrendelscherm te omzeilen moet een aanvaller een Viber-berichtje naar het slachtoffer sturen. Hierdoor verschijnt het Viber-toetsenbord. Uiteindelijk is het hierdoor mogelijk om volledige controle te krijgen.

Toegang
De kwetsbaarheid is getest op de HTC Sensation XE, Google Nexus 4, Samsung Galaxy S2 en Sony Xperia Z. Het Vietnamese anti-virusbedrijf Bkav ontdekte het probleem en waarschuwde de ontwikkelaar van Viber, maar heeft nog altijd geen reactie gekregen.

Gebruikers krijgen het advies om hun telefoon bij zich te houden en aan niemand te geven. Ook moet men de update installeren zodra die beschikbaar is.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.