image

Google test Chromebook als kioskcomputer

woensdag 1 mei 2013, 14:08 door Redactie, 0 reacties

Als het aan Google ligt worden toekomstige computerzuilen en kioskcomputers van een Chromebook voorzien. Volgens de zoekgigant zijn Chromebooks wegens de lage kosten, het eenvoudige beheer en de veiligheid uitermate geschikt voor zowel klanten als personeel. De computers zijn zo in te stellen dat ze in een Managed Public Session configuratie draaien.

Klanten kunnen in deze configuratie bijvoorbeeld producten in een winkel bestellen of opzoeken, terwijl werknemers magazijninventaris kunnen bijwerken of via de bedrijfsportal personeelsgerelateerde zaken kunnen bijwerken of oproepen.

De Public Session zorgt ervoor dat alle gegevens van de gebruiker na het uitloggen worden verwijderd, zodat een nieuwe gebruiker een schone sessie krijgt voorgeschoteld.

Test
Inmiddels is er een test uitgevoerd bij een Amerikaanse bibliotheek, een hotel en een winkelketen en de deelnemers waren erg positief.

Het Chromebook werd een aantal jaren geleden gelanceerd, maar wist nooit echt populair te worden, mede doordat de functionaliteit vooral afhankelijk is van een internetverbinding en het niet mogelijk is om allerlei software te installeren. Het is vooral een computer die via Google Chrome toegang tot allerlei Google-diensten biedt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.