image

Belgen beroofd van 1,3 miljoen euro tijdens internetbankieren

woensdag 8 mei 2013, 14:12 door Redactie, 1 reacties

Cybercriminelen hebben in de eerste drie maanden van dit jaar 1,27 miljoen euro van Belgische consumenten buitgemaakt die internetbankierden. Volgens Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector, worden Belgische bankklanten vooral het slachtoffer van phishingaanvallen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er 473 fraudegevallen genoteerd.

Dat komt neer op een schade van 2700 euro per slachtoffer. In heel 2012 werden 1003 Belgen het slachtoffer van fraude met internetbankieren en werd er 3 miljoen euro gestolen, wat neerkomt op een schadebedrag van 3.000 euro per slachtoffer.

Phishers
"Het aantal fraudes met internetbankieren is de voorbije maanden gestegen. Dat komt vooral door een toename van de phishingfraude. Phishing is een techniek die fraudeurs aanwenden om gebruikers van internetbankieren op te lichten", aldus Febelfin.

De toename van de phishingfraude is volgens de koepel de voornaamste oorzaak van de stijging van het aantal fraudes met internetbankieren.

Reacties (1)
08-05-2013, 21:01 door cyberpunk
Gelukkig betalen de banken in België de schade terug. Hoe lang dit nog zal duren is echter de vraag...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.