image

Supermarkt waarschuwt klanten na malware in kassa

woensdag 8 mei 2013, 14:53 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse supermarktketen Mapco heeft klanten gewaarschuwd dat hun credit- en debitcardgegevens mogelijk zijn gestolen nadat er malware in de kassasystemen van alle winkels was ontdekt. De malware was actief tussen 19 en 25 maart, op 14 en 15 april en op 20 en 21 april. Klanten die op deze data hun betaalpas gebruikten lopen risico dat hun gegevens gestolen zijn.

Hoe de malware werd ontdekt laat Mapco niet weten, maar het zegt dat het die uitschakelde en vervolgens een forensisch onderzoeksbedrijf inschakelde. De systemen waar de malware op werd gevonden versturen informatie voor het goedkeuren van transacties. De aanvallers hebben mogelijk deze informatie gestolen, waarmee het mogelijk is om frauduleuze transacties te verrichten.

Onderzoek
Naast het onderzoek naar de malware en daders, waarvoor de FBI is ingeschakeld, zijn er ook maatregelen genomen om de veiligheid van de kassasystemen aan te scherpen en toekomstige aanvallen te voorkomen.

Onlangs rapporteerde een Amerikaanse supermarktketen de diefstal van 2,4 miljoen creditcardnummers en werd er malware ontdekt die speciaal ontwikkeld was voor het infecteren van kassasystemen.

Reacties (1)
08-05-2013, 17:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.