image

Australische premier: verslag over Chinese hackers is onjuist

dinsdag 28 mei 2013, 11:14 door Redactie, 0 reacties

Een uitzending van de televisiezender ABC dat Chinese hackers details van het nieuwe hoofdkantoor van de Australische inlichtingendienst hebben gestolen is volgens de Australische premier onjuist. In het programma Four Corners van de Australian Broadcasting Corporation werden geen bronnen genoemd, maar werd wel gemeld dat Chinese hackers op grote schaal netwerken hackten.

Het zou onder andere om de netwerken van staalfabrikant Bluescope Steel en civiele en militaire communicatiefabrikant Codan gaan. Ook zou er een aannemer zijn gehackt die betrokken is bij de bouw van het nieuwe hoofdkantoor van de Australian Security Intelligence Organisation.

Bij deze hack werden bouwplannen en details over de locatie van communicatie- en computernetwerken gestolen.

Onnauwkeurig
De Australische premier Julia Gillard bagatelliseert de beweringen van het televisieprogramma. "Er werden een aantal ongefundeerde beschuldigingen in het Four Corners verslag gedaan, zoals de Minister van Justitie al heeft gesteld", zo liet ze weten. "Zowel hij als het hoofd van de inlichtingendienst zijn niet van plan om verder op deze onnauwkeurige berichten te reageren."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.