image

Student krijgt 3 jaar cel wegens computerhack

vrijdag 21 juni 2013, 10:51 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse student die op het netwerk van zijn universiteit hackte, computers infecteerde en cijfers probeerde te wijzigen, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar. De 29-jarige Joseph Camp studeerde aan de Universiteit van Central Missouri (UCM). Camp wist samen met een andere student toegang tot het UCM-netwerk te krijgen.

Daar werd een grote database met gegevens van faculteitsmedewerkers, alumni en studenten bekeken en gedownload. Ook wisten ze geld naar hun studentenrekening over te maken en probeerden ze cijfers te wijzigen. De twee studenten ontwikkelden een virus waarmee ze de computers van de universiteit infecteerden.

USB-stick
Volgens de procureur-generaal probeerde het tweetal de computer van de universiteitspresident te besmetten. Hiervoor gebruikten ze verschillende methodes. Zo werden er USB-sticks verspreid die zogenaamd vakantiefoto's zouden bevatten, maar in werkelijkheid het gemaakte virus verspreidde.

Tenminste één systeembeheerder trapte hier in, waardoor de twee studenten zijn gebruikersnaam en wachtwoord wisten te bemachtigen. Ook hadden ze via het virus toegang tot de webcam, waarmee ze de systeembeheerder bespioneerden en foto's van hem maakten. Verder werden de e-mails van het slachtoffer gedownload.

Openbare computers
Naast de inloggegevens van de systeembeheerder werd ook het wachtwoord van één van de directeuren bemachtigd. Hiermee kregen ze toegang tot het computersysteem van de universiteit en voerden ze frauduleuze transacties naar hun studentenrekening uit. Om hun sporen te verbergen gebruikten de twee studenten de identiteiten van andere studenten.

Die hadden ze bemachtigd door openbare computers, zoals in de bibliotheek en het computerlab, met malware te infecteren. Zodra studenten hierop inlogden werden al hun gegevens verzameld en werden ze via de webcam bespioneerd.

Toen Camp werd gearresteerd, versleutelde de andere student zijn computer en vernietigde hij het computerbewijs. Deze student moet nog worden veroordeeld. Naast zijn gevangenisstraf moet Camp ook een schadevergoeding van 61.000 dollar betalen.

Reacties (2)
22-06-2013, 11:11 door Anoniem
In plaats van dat die jongen nou beloond wordt,voor het ondekken van een veiligheidslek daar bij die universiteit, moet hij 3 jaar brommen.
Dat vind ik niet eerlijk.
Maar ja hij heeft wel strafbare feiten gepleegd,met transcacties,en spionage met de webcam.
Dus misschien krijgt hij daarvoor de 3 jaar cel,maar dat is dan wel weer terecht.
23-06-2013, 15:26 door Anoniem
Door Anoniem: In plaats van dat die jongen nou beloond wordt,voor het ondekken van een veiligheidslek daar bij die universiteit, moet hij 3 jaar brommen.
Dat vind ik niet eerlijk.

Jij vind zeker ook dat dieven beloont moeten worden voor het 'ontdekken' dat auto/scooter/fiets/huis sloten niet genoeg hielpen ?


Maar ja hij heeft wel strafbare feiten gepleegd,met transcacties,en spionage met de webcam.
Dus misschien krijgt hij daarvoor de 3 jaar cel,maar dat is dan wel weer terecht.

Inderdaad. Met het genoemde gedrag is het echt op geen enkele manier een 'onderzoeker' , maar puur een blackhat die nu eens betrapt is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.