image

Video waarschuwt Belgen om veilig te internetbankieren

dinsdag 9 juli 2013, 15:51 door Redactie, 0 reacties

Belgische consumenten worden in een nieuwe campagne gewaarschuwd om veiliger te internetbankieren, hoewel de begeleidende video meer lijkt te waarschuwen voor het delen van informatie op Facebook. De video op YouTube is afkomstig van Febelfin, de overkoepelende federatie voor de Belgische financiële sector. Volgens Febelfin is online bankieren veilig, maar moeten consumenten oppassen.

"Wees waakzaam met persoonlijke gegevens. Dat is de kernboodschap van de virale video", aldus de organisatie. In de video met de titel 'See how easy freaks can take over your life' gebruikt een acteur de informatie die een achteloos slachtoffer op het internet achterliet om letterlijk in zijn huid te kruipen en zijn leven over te nemen.

Telefoon
"Tot op zekere hoogte doen internetfraudeurs precies hetzelfde", laat Febelfin weten. Internetfraudeurs zouden zich steeds vaker als bankmedewerkers uitgeven, waarbij wordt geprobeerd om responsecodes te stelen. "Niet zelden misbruiken ze daarbij persoonlijke gegevens die ze van het internet plukten om het vertrouwen van hun slachtoffers te winnen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.