image

Kaspersky beste virusscanner op Windows 7

vrijdag 26 juli 2013, 10:25 door Redactie, 9 reacties

Wie op dit moment een virusscanner zoekt voor Windows 7 kan het beste Kaspersky Lab kiezen, zo blijkt uit een nieuwe test van het Oostenrijkse testorgaan AV-Comparatives. Elke maand test de organisatie een groot aantal virusscanners tijdens echte scenario's. Deze 'Real-World Protection Test' wordt als de meest uitgebreide en complexe test beschreven.

De testers laten Windows-computers honderden kwaadaardige websites bezoeken die de machines in real-time proberen te infecteren. Het gaat hier niet om gesimuleerde aanvallen of verzamelde malware-exemplaren, maar websites die op het moment van de test echt gehackt zijn en naar exploits wijzen die misbruik van beveiligingslekken in populaire programma's maken.

Detectie
Voor de test werden verschillende systemen van drie fabrikanten gebruikt, voorzien van populaire software zoals Adobe Flash Player, Apple QuickTime, Mozilla Firefox, Adobe Acrobat, Oracle Java en VLC Mediaplayer. Daarbij waren opzettelijk verouderde versies geïnstalleerd. In totaal werden zo'n 2.000 testgevallen met werkende exploits gebruikt.

Bitdefender en Kaspersky Lab laten slechts 2 exploits door en weten 99,9% van de exploits te stoppen. F-Secure laat één exploit door, maar in drie gevallen is de blokkade afhankelijk van de gebruiker. In totaal scoort F-Secure daardoor ook 99,9%. AhnLab en Microsoft Security Essentials laten respectievelijk 147 (92,5%) en 198 (90%) van de exploits door.

False positives
Het tweede gedeelte van de test bestond uit het ten onrechte blokkeren van schone websites en bestanden, de zogeheten 'false positives'. Hierbij zetten AhnLab, ESET, AVG en Microsoft de beste score neer. Geen één keer maken de virusscanners een fout. Kaspersky en Sophos blokkeren ten onrechte één schone website.

Bitdefender en F-Secure die zo hoog scoorden tijdens de detectie, laten het nu afweten. Bitdefender blokkeert ten onrechte 24 schone websites, terwijl F-Secure 22 websites en 13 bestanden blokkeert. Vanwege deze false positives scoren deze twee scanners lager in het algemeen klassement. Fortinet en McAfee eindigen met 31 ten onrechte geblokkeerde websites onderaan.

Uitslag
Aan de hand van de detectie en false positives kunnen de scanners vier verschillende beoordelingen verdienen, Advanced+, Advanced, Standard en Tested. Kaspersky Lab, Trend Micro, Emsisoft, eScan, Avast, G Data en ESET scoren voldoende voor een Advanced+ beoordeling, waarbij Kaspersky de beste testresultaten heeft.

AhnLab eindigt onderaan en Microsoft Security Essentials wordt niet in de beoordeling meegenomen omdat de virusscanner (optioneel) onderdeel van het besturingssysteem is.

Reacties (9)
26-07-2013, 12:03 door Anoniem
Het verschil tussen "de beste" en de 15 volgende is nog niet een procent. Verwaarloosbaar. Bekijk het eens over een periode van een paar jaar. Misschien zijn er dan wel verschillen die de moeite waard zijn om opgemerkt te worden. Dat is het grootste *nadeel* van de computer: je kunt er zo lekker gemakkelijk schijn-precieze tabellen en grafieken mee produceren.
26-07-2013, 13:47 door dutchfish
Bidefender? spelfout?
26-07-2013, 14:15 door Redactie
Door dutchfish: Bidefender? spelfout?
Thanks, het is aangepast.
26-07-2013, 14:58 door Anoniem
"Bekijk het eens over een periode van een paar jaar."

Wij bekeken het al een tijd over een langere periode. Er is weliswaar vaak een andere nummer één, maar Kaspersky staat (bijna) altijd wel in de top drie. En als de Amerikaanse geheime diensten Eugene Kaspersky tot de gevaarlijkste man op aarde uitroepen, dan zegt dat toch wel iets over de kwaliteit.
26-07-2013, 17:25 door Anoniem
Ik mis Symantec/Norton. beetje jammer.
26-07-2013, 19:11 door Anoniem
AhnLab en Microsoft Security Essentials laten respectievelijk 147 (92,5%) en 198 (90%) van de exploits door.
percentages kloppen niet,
1972 tests, 147 door laten = 7.5%
26-07-2013, 20:59 door Anoniem
Waarom staat Norton hier niet tussen?
26-07-2013, 21:06 door Anoniem
En wederom ontbreekt Symantec Norton in het testlijstje.Jammer.Norton zou moeten beseffen dat klanten graag weten wat hun securitysoftware scoort om te kunnen beoordelen of ze deze willen gaan aanschaffen of verlengen.Alleen roepen dat je de beste bent daar redt je het niet mee vandaag de dag.Ook eigen testresultaten en testresultaten van minder gerenommeerde testorganen gaan het niet doen.
28-07-2013, 05:04 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.