image

Phishingaanvallen op laagste punt sinds 2011

donderdag 1 augustus 2013, 15:34 door Redactie, 0 reacties

Het aantal phishingaanvallen is in het eerste kwartaal van dit jaar zeer sterk afgenomen, waarbij in februari zelfs het laagste punt sinds oktober 2011 werd bereikt. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012, nam het aantal phishingaanvallen in het eerste kwartaal van 2013 met 20% af. De afname werd vooral veroorzaakt door een afname van het aantal 'virtual server phishingaanvallen'.

Hierbij weten cybercriminelen toegang tot een enkele webserver te krijgen die een groot aantal domeinen host, en plaatsen vervolgens op elk van deze domeinen phishingsites. Deze methode kan een groot aantal phishingaanvallen opleveren, aldus de Anti-Phishing Working Group in een nieuw kwartaalrapport.

Servers
"Deze drastische afname duidt er waarschijnlijk op dat cybercriminelen de servers die ze compromitteren niet voor phishingaanvallen gebruiken, maar eerder voor malware of gedistribueerde Denial of Service-aanvallen", zegt Rod Rasmussen, CTO van Internet Identity, een één van de auteurs van het rapport. Betaaldiensten (45,5%) en banken (24%) zijn nog altijd de populairste doelwitten van phishers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.