image

Firefox 1.5 Beta 1: Veiliger en gebruiksvriendelijker

vrijdag 9 september 2005, 11:51 door Redactie, 4 reacties

De Mozilla Foundation heeft de eerste beta van de volgende grote Firefox update, met de codenaam Deer Park, online gezet. Firefox 1.5 Beta 1 is bedoeld voor testers, ontwikkelaars van extensies en themes en web developers. De volledige versie van de nieuwe Firefox staat gepland voor later dit jaar.

De browser is voorzien van allerlei nieuwe features, waaronder een verbeterd software update systeem, snellere "Back and Forward" navigatie, een optie om surfgegevens te verwijderen, betere pop-up blocking, JavaScript 1.6, verbeterde beveiligingsmaatregelen en nog veel en veel meer.

Dankzij de nieuwe update feature is het makkelijker voor gebruikers om de browser te updaten. Met de huidige Firefox moet men een compleet nieuwe browser downloaden, maar vanaf Firefox 1.5 is het ook mogelijk om alleen de patch te downloaden. Die wordt in de achtergrond gedownload, waardoor de gebruiker er geen last van heeft. De update functie kijkt ook naar geinstalleerde extensies en andere uitbreidingen, om ervoor te zorgen dat de update compatible met de extensies blijft.

"We hebben na de lancering van Firefox 1.0 een zeer succesvol jaar gehad. Er zijn op dit moment tussen de 40 en 50 miljoen actieve Firefox gebruikers die dagelijks de browser gebruiken." zegt Mozilla's Chris Beard.

Hoewel de meeste Firefox gebruikers voornamelijk technische onderlegde gebruikers zijn, hoopt de stichting met Firefox 1.5 ook het grote publiek aan te spreken. Firefox 1.5 Beta 1 kan via deze pagina gedownload worden.

Reacties (4)
09-09-2005, 13:08 door Anoniem
Hulde! Dit updaten was toch een van de minpunten van FF.
09-09-2005, 13:27 door Anoniem
chillin
09-09-2005, 14:16 door Anoniem
Lijkt wel of ze ook wat memory leaks hebben opgelost in de
linux versie. Dat ding is hier nu weer bloed snel. Chapau!!!
09-09-2005, 14:22 door Frans E
En de 1e [color=red]Highly critical BOF[/color] is er ook al zoals
[url=http://secunia.com/advisories/16764/]hier[/url]
kunnen lezen.

Uitproberen kun je hem [url=http://www.security-protocols.com/firefox-
death.html]hier[/url]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.