image

37 jaar cel voor grootste Nigeriaanse scam allertijden

maandag 21 november 2005, 15:55 door Redactie, 3 reacties

Twee Nigeriaanse fraudeurs zijn bij elkaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van 37 jaar wegens betrokkenheid bij wat genoemd wordt de grootste scam in de geschiedenis van het West-Afrikaanse land. Emmanuel Nwude kreeg 25 jaar cel en Nzeribe Okoli 12 jaar nadat ze hadden bekend een Braziliaanse bank voor een bedrag van 215 miljoen euro te hebben opgelicht. Het duo moet ook 108 miljoen euro aan de slachtoffers van hun scam terugbetalen, waardoor de Banco Noroeste in Sao Paolo failliet ging.

Een derde oplichter, Amaka Anajemba, kreeg twee en een half jaar cel nadat hij akkoord ging met het terugbetalen van 43 miljoen euro. De criminelen wisten miljoenen van het personeel van de Banco Noroeste lost te krijgen door de ze hoge commissies te beloven bij de bouw van een vliegveld in de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Het vliegveld werd echter niet gebouwd.

"De activiteiten van de veroordeelden zorgden niet alleen voor het faillissement van een bank in het buitenland, maar veroorzaakte ook ellende voor veel onschuldige mensen" zegt Joseph Oyewole van justitie. Het is de eerste veroordeling door de Economische en Financiele Misdaad Commissie, die twee jaar geleden in het leven werd geroepen voor het bestrijden van de beruchte Nigerian 419 scams.

Reacties (3)
21-11-2005, 17:53 door G-Force
Struikrovers horen ook in de bak thuis.
22-11-2005, 14:45 door hugo_nl
Door Peter.V
Struikrovers horen ook in de bak thuis.
Tsja, maar mensen die CAPSLOCK EMAILTJES ONTVANGEN met
VERZOEKEN voor hulp BIJ HET TRANSFEREN VAN GROTE BEDRAGEN
GELD, en hier vervolgens op gaa reageren zouden ze de
balletjes ook langzaam & pijnlijk af moeten draaien....
23-11-2005, 07:45 door CyberZilla
Alle huis/tuin/keuken gebruik individuen, kunnen nog weleens warm lopen
door de grote bedragen die genoemd worden in e-mails.
Tja, ik denk dat de gebruikers opgevoed moeten worden en de rovers de
bak in natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.