image

Is Skype nog wel betrouwbaar na overname eBay?

vrijdag 23 september 2005, 09:59 door Redactie, 1 reacties

2005 lijkt het jaar van Skype te worden. Het aantal gebruikers blijft maar groeien, wat de aandacht trok van verschillende investeerders. Uiteindelijk was het veilingsite eBay die het hoogste bedrag voor de VoIP dienst wilde betalen. EBay betaalde 1,3 miljard dollar contant en 1,3 miljard dollar in aandelen, met nog eens een bonus van 1,5 miljard dollar als Skype de gestelde financiele doelen in 2008 weet te halen.

Volgens eigen zeggen gebruikt Skype AES (Advanced Encryption Standard), ook bekend als Rijndael, dat door de Amerikaanse overheid gebruikt wordt voor het beveiligen van vertrouwelijke gegevens. Skype gebruikt verder een 1024 bit RSA om symmetrische AES sleutels uit te wisselen. Publieke sleutels worden door de Skype server tijdens het inloggen via 1536 of 2048-bit certificaten gecontroleerd.

Het probleem is dat Skype gesloten code is, waardoor niemand de security van het programma kan controleren. Gebruikers moeten dan ook maar aannemen dat de encryptie werkt zoals Skype zegt. Voor zo'n belangrijk programma is dat een behoorlijk probleem. SecurityFocus columnist Scott Granneman vraagt zich in deze column dan ook af of Skype nog wel te vertrouwen is.

Reacties (1)
29-09-2005, 18:52 door spatieman
daar hebben ze het debuggen voor uitgevonden
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.