image

Virusschrijver krijgt drie jaar wegens infecteren ziekenhuis

zondag 27 augustus 2006, 14:55 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaanse virusschrijver die computers van een ziekenhuis en het ministerie van defensie infecteerde is tot een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 252.000 dollar veroordeeld. Christopher Maxwell infecteerde verschillende universiteitsnetwerken en computers van het ministerie van defensie en het Northwest Hospital. Op de zombie machines plaatste hij adware waarmee hij tenminste 30.000 dollar verdiende.

De hoeveelheid adware en pop-ups die getoond werden zorgden ervoor dat computers vastliepen en e-mail niet meer werkte, aldus de aanklager. Door de aanval werd bij het ziekenhuis patientenzorg gehinderd, laboratoriumtesten en operatie schema's vertraagd, en computers op de intensive-care gesloten. De aanval zou voor een levensbedreigende situatie gezorgd hebben.

Volgens Maxwell, die samen met twee anderen het botnet opzette, begon het als een wedstrijdje om te zien hoeveel computers ze met adware konden infecteren. "Ik werd er steeds beter in. Ik heb nooit nagedacht over de gevolgen" liet Maxwell met tranen in zijn ogen de rechter weten.

Er was zes jaar tegen de virusschrijver geëist, maar vanwege zijn leeftijd en het feit dat hij geen strafblad had, was de rechter milder in haar vonnis.

Reacties (1)
29-08-2006, 01:35 door Lenin2
goed voor hem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.