image

Microsoft predikt privacy aan andere bedrijven

woensdag 18 oktober 2006, 10:52 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een document gepubliceerd waarin het ontwikkelaars en programmeurs uitlegt hoe de privacy van gebruikers beschermd kan worden. Het gaat om applicaties die met vertrouwelijke gegevens te maken krijgen, zoals websites en web-based programma's die persoonlijk informatie over het internet versturen.

De softwaregigant heeft bijvoorbeeld een manier geimplementeerd om persoonlijk informatie in het nieuwe phishing filter voor Internet Explorer 7 te verwijderen. Toch ging Microsoft niet altijd zorgvuldig met de privacy van haar gebruikers om. Zo probeerde het vijf jaar geleden nog met project Hailstorm om persoonlijke en creditcardgegevens op te slaan, zodat gebruikers makkelijk op verschillende websites konden inloggen. Gebruikers vonden het geen goed idee dat Microsoft controle over hun persoonlijke informatie had, en het project werd geen succes.

Volgens Microsoft's Peter Cullen heeft de softwaregigant hiervan geleerd en wil het dat andere bedrijven haar privacy regels overnemen. Toch kwam de reus uit Redmond laatst nog negatief in het nieuws doordat het informatie van gebruikers via de Windows Genuine Advantage (WGA) tool naar "huis" stuurde.

Reacties (2)
18-10-2006, 11:13 door awesselius
(MicroSoft && Standaarden) != TrustWorthy

'Nough said

- Unomi -
18-10-2006, 18:42 door GateHawk
if (Microsoft == Privacy)
{
printf("GateHawk eats his keyboardn");
}

lol
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.