image

"Ontevredenheid groot gevaar voor ondernemingen"

vrijdag 27 april 2007, 12:42 door Redactie, 5 reacties

Tijdens de InfoSec conferentie in Londen demonstreren beveiligingsaanbieders de nieuwste oplossingen op beveiligingsgebied, maar geen één kan een grote dreiging voor ondernemingen detecteren, namelijk ontevredenheid. "Security software is niet zo goed in het detecteren van werknemers die wrok tegen de onderneming koesteren. Vaak worden deze ontevreden individuen gedreven door menselijke emoties zoals jaloezie, hebzucht of het verlangen naar macht" zegt Bob Ayers.

Een voorbeeld hiervan is de zaak van een functionaris van een grote Europese bank. In voorbereiding op zijn nieuwe functie, werd zijn PC naar de automatiseringsafdeling gestuurd, waar de security officer vertelde dat die kinderporno bevatte. De functionaris ontkende dit, en verder onderzoek liet zien dat de afbeeldingen door de IT'er op het systeem waren gezet, uit wraak omdat de functionaris jaren geleden zijn vader had ontslagen.

Kenmerken van "gevaarlijke" werknemers kunnen ook eigenschappen van goed personeel zijn, zoals de bereidheid om tot laat door te werken, meer verantwoordelijkheid nemen en interesse tonen in het werk van collega's.

Volgens Stephen Bonner zijn er drie soorten werknemers, die altijd goede dingen doen, die meestal goed zijn, maar slechte dingen doen en de laatste groep die "slecht gedrag" prefereert. Door goede achtergrond checks uit te voeren en werknemers een eed af te laten leggen om zich ethisch gedragen.

Reacties (5)
27-04-2007, 15:51 door spatieman
dat soort gasten zijn inderdaad gevaarlijk voor een onderneming.
vaak sluimeren die gasten jaren, omdan op een gegeven moment
genadeloos toe te slaan.
27-04-2007, 16:12 door Anoniem
Door spatieman
dat soort gasten zijn inderdaad gevaarlijk voor een onderneming.
vaak sluimeren die gasten jaren, omdan op een gegeven moment
genadeloos toe te slaan.

Dan moeten die bedrijven mischien eens kijken naar hun werkwijze en
waar die wrok vandaan komt. Misschien door een stel achterlijke bachelor
of business types in 3delig maatpak die iedereen die ze niet naar de mond
praat ontslaan?
27-04-2007, 16:44 door rberkers
Misschien door een stel achterlijke bachelor of business types in 3delig maatpak die iedereen die ze niet naar de mond praat ontslaan?

Amen :)
28-04-2007, 10:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-04-2007, 14:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.