image

Onderzoekers vinden 104 lekken in zoekmachines

maandag 2 juli 2007, 10:30 door Redactie, 2 reacties

Onderzoekers hebben tijdens de maand van de zoekmachine lekken maar liefst 104 kwetsbaarheden in in 33 zoekmachines gevonden. Inmiddels zijn 44 beveiligingslekken verholpen en wachten 60 gaten nog op een patch. Het doel van deze maand was het demonstreren van de veiligheid van zoekmachines, die tot de populairste sites op het internet behoren. Om gebruikers en de internetgemeenschap in het algemeen de risico's duidelijk te maken, publiceerde men elke dag verschillende lekken.

Het populairste lek was een cross-site scripting probleem in MSN Shopping. De bonus bug van de maand ging naar een lek in Google's spider. De tool indexeert in platte tekst de FTP gegevens van YouTube gebruikers. "Denkt Google na over de veiligheid van haar gebruikers? Nee, dat doen ze niet, omdat het ze niets kan schelen. Maar ze moeten wel. Google en andere zoekmachines moeten zich verantwoordelijker voor de veiligheid van hun gebruikers voelen," aldus één van de onderzoekers.

Reacties (2)
02-07-2007, 11:33 door SirDice
De bonus bug van de maand ging naar een lek in Google's spider. De tool indexeert in platte tekst de FTP gegevens van YouTube gebruikers. "Denkt Google na over de veiligheid van haar gebruikers? Nee, dat doen ze niet, omdat het ze niets kan schelen. Maar ze moeten wel. Google en andere zoekmachines moeten zich verantwoordelijker voor de veiligheid van hun gebruikers voelen," aldus één van de onderzoekers.
Ik ben het er niet mee eens dat dit aan de Google spider ligt. M.i. ligt de fout bij YouTube. Die heeft die gegevens, indexeerbaar, op de site staan.
02-07-2007, 13:14 door Dunes
Door SirDice
Ik ben het er niet mee eens dat dit aan de Google spider
ligt. M.i. ligt de fout bij YouTube. Die heeft die gegevens,
indexeerbaar, op de site staan.

Het is in ieder geval allebei Google ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.