image

Ambtenaren spelen hackertje in operatie Cyber Storm

vrijdag 1 februari 2008, 14:29 door Redactie, 3 reacties

Twee jaar geleden organiseerde de Amerikaanse overheid een grootschalige cyberaanval op de infrastructuur van het land, en in maart van dit jaar is het weer tijd voor een miljoenen dollars kostende simulatie. Hoewel de eerste Cyber Storm in 2006 plaatsvond, zijn nu pas de eerste details voor het publiek verschenen. Zo werd er een aanval op de metro in Washington gesimuleerd, en waren ook de haven in New York het doelwit van hackers. Tevens maakten bloggers de locatie van wagons met giftig materiaal bekend en wilde een televisiezender haar bronnen niet bekendmaken.

"Elke keer dat je een groep IT-experts bij elkaar hebt, is er altijd de drang dat ze zich willen bewijzen wat ze kunnen doen. Of het ze nu te doen was om te vernederen of voor de grap, we moesten het enthousiasme van sommige spelers temperen", zegt voormalig functionaris van het Ministerie van Homeland Security.

De resultaten van Cyber Storm 1 blijken gemengd. In sommige gevallen werd er goed samengewerkt, maar de voornaamste instellingen waren niet op de hoogte van de rol die de National Cyber Response Coordination Group speelde, de belangrijkste organisatie in de VS voor het afweren van cyberaanvallen. Daarnaast beschikte het niet over voldoende technische experts en maakte de verschillende aanvallen de verdediging nog complexer.

Reacties (3)
01-02-2008, 14:47 door e.r.
Tja, zou best grappig zijn om daar aan mee te mogen doen.
Als je wordt uitgenodigd zou ik mijzelf trouwens wel eens goed indekken
tegen spionerende oogjes van de overheid. Dan hebben ze je in de
gaten :D
Tja, ik ben nu zo goed in de IT dat ik weet dat ik bij lange na niet goed ben :)
01-02-2008, 15:45 door Sheriff
het zou inderdaad best grappig zijn als NET voordat ze
willen beginnen met CyberStorm, in half Amerika het stroom
uitvalt *gniffelt*...

Kijken hoe ze zweten!

en dan een linkje erbij maken van deze kerel:

http://www.geintjeman.nl

Geintje man! ... geintje!
03-02-2008, 02:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.