image

Microsoft's DNS problemen

donderdag 25 januari 2001, 09:36 door Redactie, 0 reacties

"Never attribute malice to that for which stupidity will suffice", kent u die uitdrukking ? Wij moesten daar aan denken toen vele mensen ons mailden om te melden dat de DNS van Microsoft gekraakt zou zijn. Van het weekend werd inderdaad mensen die de nameserver van MyDomains.com gebruikten naar de verkeerde site geleid als zij naar Microsoft.com wilden gaan, omdat onverlaten tabellen met valse informatie op deze nameserver hadden geplaatst. Door een fout van de beheerders werden deze tabellen geladen, waardoor enkele duizenden mensen, een speldeknop van het aantal internetgebruikers, de verkeerde informatie kregen. De site van Yahoo had met hetzelfde probleem te kampen. Opvallend is dat zowel Yahoo en Microsoft voor een aantal hostnamen (www.microsoft.com, www.yahoo.com) gebruik maakt van de diensten van Akamai.

We kregen ook email van iemand die ons wist te vertellen Microsoft's DNS gekraakt was, omdat als men via het whois systeem het domein Microsoft.com opvraagt er vreemde namen tussen staan:

MICROSOFT.COM.SHOULD.GIVE.UP.BECAUSE.LINUXISGOD.COM

MICROSOFT.COM.MUST.STOP.TAKEDRUGS.ORG

MICROSOFT.COM.IS.SOON.GOING.TO.THE.DEATHCORPORATION.COM

MICROSOFT.COM.IS.SECRETLY.RUN.BY.ILLUMINATI.TERRORISTS.NET

etc..

Dit zijn gewoon host registraties die toevallig met het woord Microsoft.com beginnen. Iedereen die een domain beheert kan gratis een dergelijke host aanmaken.

Woensdag hadden veel internetters weer problemen met het bereiken van een aantal Microsoft sites, leek dit keer te wijten aan het feit dat alle nameservers voor het microsoft.com domein zich in 1 subnet bevinden. Gaat er dan wat fout, dan lig je er uit. Nieuwssite Slashdot.org had dinsdag last van eenzelfde probleem, de nameservers voor het domein staan ook maar op 1 plek, waardoor door een netwerkstoring beide nameservers en ook de site onbereikbaar was.

Grappig is overigens het Microsoft document Server planning for DNS waar staat: Decide where you are going to place DNS servers on your network for traffic loads, replication, and fault tolerance.

Never attribute malice to that for which stupidity will suffice....

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.