image

Vingerafdruk verplicht voor huurauto

dinsdag 16 september 2008, 09:18 door Redactie, 12 reacties

Wie binnenkort een auto wil huren moet niet alleen zijn of haar legitimatiebewijs tonen, maar is ook verplicht om een vingerafdruk af te staan. Grote autoverhuurbedrijven gaan de afdruk verplichten om het grote aantal diefstallen en fraude met huurauto's terug te dringen. De bedrijven zouden jaarlijks honderdduizenden euro's schade lijden door het verdwijnen van complete huurauto's of door onderdelen die huurders vakkundig van de auto's schroeven en vervangen door versleten exemplaren. Volgens directeur Guus Wesselink van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit legt de vingerafdruk de drempel om fraude te plegen een stuk hoger. "In Engeland vragen verhuurbedrijven al langer om een vingerafdruk. Dat werkt. Sindsdien is er geen enkele huurauto gestolen."

De Britse autoverhuurder Europcar blijkt de vingerafdruk in het geval van een vermoedelijk misdrijf aan de politie te overhandigen. Op het forum van privacywaakhond NO2ID worden huurders die hun privacy belangrijk achten dna ook opgeroepen om niets bij dit bedrijf te huren en ook anderen klagen steen en been over de maatregel.

Reacties (12)
16-09-2008, 09:24 door Lamaar
OK, dan gaan we maar een afdruk van iemand anders kopiëren en even op onze eigen vinger plakken als we een vingerafdruk moeten afstaan.
Dat het werkt, is totale onzin, want het is heel eenvoudig om de boel te belazeren. Wacht maar af.
16-09-2008, 10:11 door awesselius
En je zou dan niet verwachten dat ze die gegevens uberhaupt aan de politie verkopen, ongeacht diefstal of niet? Ik meen dat in datzelfde Groot-Brittanie er met gemak DNA profielen werden verkocht, onder het mom dat het anoniem was. Oh, en dan hoeft dat niet meer onder controle te staan? Wie gelooft zo iemand nou op hun woord?

- Unomi -
16-09-2008, 10:12 door Anoniem
Vaarwel, Europcar.
16-09-2008, 10:15 door spatieman
niemand.
16-09-2008, 10:41 door Anoniem
Straks zeker nog een vingerafdruk geven als we naar de WC willen..;-)
16-09-2008, 10:43 door White Scorpion
Ik vrees alleen dat dit gewoon door zal gaan omdat 95% van de Nederlanders het gewoon pikken met de stelling:
"Als je niets verkeerd doet, heb je niets te vrezen."

Dat soort mensen zouden juist eens slachtoffer van Identity Theft moeten worden, misschien dat ze dan eindelijk verstandig worden ;)

Ik ga dus dan nooit geen auto meer huren, alleen maar omdat ik niet aan jan en alleman mijn vingerafdrukken ga geven.
Die auto zou ik toch nooit stelen, maar dat is blijkbaar niet belangrijk meer, U bent schuldig tot het tegendeel bewezen is.....
16-09-2008, 11:34 door Lamaar
Door White ScorpionIk vrees alleen dat dit gewoon door zal gaan omdat 95% van de Nederlanders het gewoon pikken met de stelling:
"Als je niets verkeerd doet, heb je niets te vrezen."

Dat soort mensen zouden juist eens slachtoffer van Identity Theft moeten worden, misschien dat ze dan eindelijk verstandig worden ;)

Ik ga dus dan nooit geen auto meer huren, alleen maar omdat ik niet aan jan en alleman mijn vingerafdrukken ga geven.
Die auto zou ik toch nooit stelen, maar dat is blijkbaar niet belangrijk meer, U bent schuldig tot het tegendeel bewezen is.....
Exact zoals ik er ook over denk. Straks moet je bij banktransacties ook je vingerafdruk achterlaten en dan snap je het wel: een boef in zo'n verhuurbedrijf gebruikt dan een afdruk van mijn vinger om aan mijn geld te komen. Ga maar eens experimenteren met vingerafdrukapparaatjes voor computers en zoek eens op internet naar de mogelijkheden om de boel te belazeren. Je schrikt je rot.
16-09-2008, 11:35 door Anoniem
als de mensen die zeggen dat ze niets te vrezen hebben erachter komen dat bepaalde systemen toch niet zo ideaal blijken te zijn is het al te laat om die systemen weer af te kunnen schaffen en zitten we er aan vast, elke winkel, bus, trein, metro, maar ook scholen, stadshuis, bibliotheken en ga maar door zullen uiteindelijk zoiets systemen gaan krijgen, het weigeren van dit soort systemen zal je in het begin meer geld gaan kosten (ov-pas tegenover strippenkaart bv) en oplaatst geheel onmogelijk worden (bv zodra de ov-pas verplicht word)

mensen die het zekere voor het onzekere nemen komen uiteindelijk helemaal buiten de maatschappij te staan, ik kan nu nog weigeren met allemaal passen opgescheept te worden, maar de idpas kan je al niet meer weigeren, nog even en je kan de ov-pas niet meer weigeren, wat is het volgende? een verplichte winkelpas, handig voor u zegeltje meneer, maar vooral omdat de regering graag wilt weten wat u koopt, niet omdat u terrorist bent, maar ook omdat u voor die zak chips extra ziektenkostenverzekering moet betalen, net als dat patatje van gisteren, op zn vroegst eind van de week mag u weer iets vets eten meneer...

digid, net zoiets, het baliepersoneel bij uitzendburo's, arbeidsburo's en gemeentezaken wil al geen reet meer voor je doen en wijzen naar de computer, maak maar een digid aan meneer, en volg de verdere instructies. als je het personeel er dan aan herinnerd dat zij dat voor me moeten doen heb je ruzie (maar dat is wel hun taak) ik houd er ook niet van mij zo te moeten gedragen, maar kijk eens een stapje verder: als wij dit nu pikken, hoe lang gaat het dan nog duren voordat er geen enkele balie meer is waar je ooit nog eens met een vraag terecht kan?

we gaan een zeer onpersoonlijke en onplezierige wereld tegemoet op deze manier...
16-09-2008, 15:26 door Anoniem
Gewoon wegbranden
16-09-2008, 18:37 door Eerde
Minstens DNA afstaan en een "verklaring omtrent het gedrag" afgeven, plus 3 referenties, IP-nummer, geboorte akte ook van beide ouders en alle 4 de grootouders..
Dat zal ze leren die crimi's.
16-09-2008, 21:33 door prikkebeen
"In Engeland vragen verhuurbedrijven al langer om een vingerafdruk. Dat werkt. Sindsdien is er geen enkele huurauto gestolen."

En dat moeten wij geloven? Hoe durven ze dat te zeggen. Met een stofdoek kun je al je sporen al uitwissen.
Het is gewoon weer een stapje 'in de goede richting' die de fascistoïde regeringen nastreven.
16-09-2008, 22:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.