image

30 procent consumenten koopt nieuwe PC vanwege infectie

dinsdag 30 september 2008, 14:44 door Redactie, 6 reacties

De meeste consumenten vinden beveiligingssoftware net zo vervelend als een bezoek aan de tandarts, het is verplicht, maar noodzakelijk. Geheugenbelasting die computers trager maakt, hoge prijzen en lange scantijden zijn de voornaamste redenen waarom mensen niet over virusscanners en soortgelijke programma's zijn te spreken. Ook vervelende pop-up berichten en lastig te gebruiken software draagt niet aan de tevredenheid bij. Bijna 30 procent van de consumenten vindt dat de meeste beveiligingssoftware niet waarmaakt wat de aanbieder belooft.

Het onderzoek dat virusbestrijder Trend Micro liet uitvoeren ontdekte verder dat beveiligingssoftware consumenten de meeste ellende bezorgt. Bijna een derde van de respondenten had het afgelopen jaar problemen met hun virusscanner of firewall gehad. Zeventien procent van de mensen wiens computer besmet raakte besloot om de harde schijf te formatteren, terwijl dertig procent geen uitweg meer zag en een nieuwe PC aanschafte. Ondanks de weerstand tegen virusscanners vindt de meerderheid dat het wel op hun thuiscomputer aanwezig hoort te zijn.

Reacties (6)
30-09-2008, 15:35 door Anoniem
Voor een ITC'er haast ondenkbaar tot ik persoonlijk met dat soort gebruikers te maken kreeg. Geef mij dat geld denk je dan. lol
30-09-2008, 16:05 door Anoniem
Ik zie hier kansen voor Linux en MacOS...
30-09-2008, 16:58 door spatieman
dus na iedere virus infectie kopen 30% dus maar een nieuwe pc....
lekker
30-09-2008, 17:16 door Anoniem
Door spatiemandus na iedere virus infectie kopen 30% dus maar een nieuwe pc....
lekker
ik ken hier in de directe omgeving minimaal 2 aanbieders die bij een besmette windowsinstallatie adviseren om een nieuwe PC te kopen, en bieden een leuke inruilprijs voor de "kapotte" computer, goh waarom willen ze die oude pc dan wel zo graag hebben als hij "niet reparabel" zou zijn?

er komen dan ook mensen in de winkel voor een nieuwe PC die in een jaar tijd al 3 keer een nieuwe computer gekocht hebben voordat ze erachter komen dat je ook kan herinstalleren en dat eigenlijk gelijk is aan een nieuwe computer...

ik zou me doodschamen, als je er dan geen verstand van hebt of geen zin hebt om opnieuw te installeren, wees dan tenminste eerlijk, inplaats van onwetende gebruikers op te lichten, onwetende gebruikers die per keer alleen maar meer wantrouwd worden tegen computers en computeraanbieders...

met zulke "collega's" kan ik mij ineens prima voorstellen waarom mensen zo wantrouwend zijn tegen winkelpersoneel, met zulke "vrienden" heb je geen vijanden nodig ;)
01-10-2008, 07:42 door XM16E1
Link is dood, en best wel een lolfactor, 30%!? dat is toch best triest veel.
01-10-2008, 08:37 door Anoniem
Ik ken vrij veel personen die niets van computers snappen, en ook geen geld willen uitgeven aan software. Dus ook niet aan beveiligingssoftware. Vaak proberen ze met een illegale versie toch de PC te beschermen, maar de anti-virus software is daar steeds beter tegen beveiligd ;-)
Vaak hangen ze ook nog eens rechtstreeks met een kabelmodem aan internet, alles wat langskomt pakken ze mee. Regelmatig komt er dan een handig vriendje langs, maar wanneer dat te lang duurt, of het niet meer lukt in een avondje, dan wordt de computer vanzelf onwerkbaar.
Voor die mensen is na een paar jaar een nieuwe PC vaak de enige optie die ze nog zien.... Gek vind ik het niet, wel droevig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.