image

Privacy verdwijnt in 2013

donderdag 4 december 2008, 12:59 door Redactie, 18 reacties

Nog zo'n vier jaar en dan is de privacy zoals u die kent voorbij, verdwenen, een spook van het verleden, aldus de Britse wetenschapper Alex Fuss. Fuss is de man achter het Digital Disruptions rapport dat kijkt welke invloed technologie in de toekomst zal hebben. "Er zullen geen leugens meer zijn. Je kunt nog wel geheimen hebben, als je ze tenminste van het net weet te houden. Privacy zal alleen beschikbaar zijn voor de paar mensen die het kunnen betalen. Voor de meeste mensen zal privacy in 2013 verdwijnen, of misschien ietsje daarna."

De oorzaak is dat technologie een steeds belangrijkere rol speelt in alles wat we doen. Fuss verwacht dat de publieke sector vanaf 2013 het leven van mensen nauwkeuriger zal monitoren. "Ik denk niet dat je kunt voorkomen dat technologie hiervoor zal worden gebruikt, maar sommige mensen denken dat als je de informatie voor iedereen toegankelijk maakt, dit het Big Brother element zal wegnemen."

Ook op de financiële markten zal informatie transparanter worden en elke transactie en detail nauwlettend zijn te volgen. Wat ook geldt voor werknemers. Werkgevers kunnen de hersengolven van hun personeel monitoren om te zien waar de werkvloer zich mee bezighoudt. Iets wat toch al kan, aangezien cameratoezicht straks de norm is.

Reacties (18)
04-12-2008, 13:19 door Skizmo
Werknemers kunnen de hersengolven van hun personeel monitoren om te zien waar de werkvloer zich mee bezighoudt.
Wat een BS.
04-12-2008, 13:28 door Anoniem
Misschien dat werkgevers dat wel zouden kunnen, maar of de werknemers het zullen accepteren? In 2013 lijkt me dat iig niet het geval. En of het zal mogen? Het systematisch monitoren van email kan nu ook maar mag niet.
04-12-2008, 13:36 door Dunes
Privacy, wat was dat ook al weer .....


Deze professor heeft waarschijnlijk de afgelopen jaren niet goed opgelet. Privacy bestaat al jaren niet meer, voor zover het ooit bestaan heeft.
04-12-2008, 14:13 door Anoniem
Als de privacy is verdwenen is dat meteen een goede reden om bijvoorbeeld 5 mei ook maar af te schaffen. Of zijn ze daarom juist de invulling ervan aan het veranderen?

Vrijheid van meningsuiting. vrije pers en bepaalde rechten die horen bij een democratie zonder privacy is zoals het mogen rijden in een nieuwe auto die geleverd wordt zonder wielen. Je mag er aan voelen, je mag plaats nemen achter het stuur, je mag genieten van het uitzicht (als die er ter plekke is), maar je kan er niets mee zonder de wielen.
04-12-2008, 14:24 door Anoniem
Haa. Hersengolven zullen ze van mij niet ontvangen want ik draag een aluminiumfolie hoedje onder mijn hippe muts.
Financiële transacties monitoren is alleen maar goed nieuws; dan pik je die onbetrouwbare zakkenvullers er meteen uit.
04-12-2008, 14:32 door Eerde
Privacy, whatever that may be.
We hoeven slechts de definitie van "privacy" aan te passen en sowieso moeten we anders over "privacy" gaan denken.
Mijn voorstel is het misbruik eerst goed te definieren en daarna zwaar te straffen.
04-12-2008, 14:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-12-2008, 22:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-12-2008, 00:11 door Anoniem
Door Jos VisserDie man snapt er ook helemaal niets van. Het is juist omgekeerd: Hoe meer data er wordt verzameld, hoe beter onze privacy wordt! Het lukt de meeste bedrijven amper om uit een tabelletje de juiste records te selecteren, dus naarmate de datadiarreepoel groter en dieper wordt, zal het voor vrijwel iedereen onmogelijk blijken om er nog relevante gegevens in te vinden.

Ik zeg: meer dataretentie == meer privacy!


Ben ik met je eens, maar als je prive wil blijven moet je je username veranderen....
05-12-2008, 00:56 door Bitwiper
Door IceyoungIk voorspel hierbij dat het vanavond buiten donker wordt.
Zeker nog nooit 's avonds in een gebied met kassen bij laaghangende bewolking naar buiten gekeken? (en de volgels horen denken dat de zon opkomt?)
05-12-2008, 03:05 door Anoniem
127.0.0.1 !!!??? kent gij dat.....
05-12-2008, 07:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-12-2008, 10:31 door Mindcon
BIOEFFECTS: Invasion of Privacy: Glazen samenleving … Glazen huis … glazen lichaam … glazen brein … ?!

Beste Medemens,

Hier nog wat meer over de Invasion of Privacy:

College Bescherming Persoonsgegevens, ‘Straks niemand meer onbespied door het leven’, Persbericht, 28-01-2007, < http://www.cbpweb.nl/documenten/pb_20080128_dataprotectiedag.stm?refer=true >.

Quote: Glazen samenleving
De informatiesamenleving ontwikkelt zich razendsnel tot een glazen samenleving waarin niemand meer onbespied door het leven kan gaan. “OV-chipkaart, rekeningrijden, verwijsindex risicojongeren, het elektronisch kinddossier, het elektronische patiëntdossier, één uniek persoonsnummer voor iedereen, het bewaren van alle telecommunicatiegegevens van alle 480 miljoen Europese burgers, vergaande koppeling van bestanden en profilering, zoekmachines die over je schouder meekijken, spyware, volledig dekkend cameratoezicht. Het moet niet veel gekker worden”, aldus Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College bescherming persoonsgegevens (CBP).

J. Kohnstamm, ‘Handhaving vereist middelen. Memorandum over beleid en budget CBR 2008-2013 ter voorbereiding van het jaarplan 2008’, COLLEGE BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS, Den Haag 08.08.2007, < http://www.cbpweb.nl/downloads_overig/20070808_beleidbudget.pdf >

Quote: p.1. De samenleving stevent onherroepelijk af op wat wij de glazen samenleving zijn gaan noemen: ieder individu woont langzamerhand in een glazen huis, waarin respect voor de persoonlijke levenssfeer absoluut geen vanzelfsprekendheid meer is. …
p.4. …:het glazen huis waarin ieder van ons inmiddels woont zal staan in een samenleving waar respect voor- en bescherming van de persoonlijke levenssfeer een illusie is geworden.
< http://www.cbpweb.nl/downloads_overig/20070808_beleidbudget.pdf >.

Bert-Jaap Koops & Merel Prinsen :‘Glazen woning, transparant lichaam., Nederlands Juristenblad 12 maart 2005, pp. 624-630, < http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=27191 >.
Quote: Laat het recht tijdig voorbereid zijn, voordat de muren van glas en het lichaam helemaal transparant zijn geworden.

Cheryl Welsh, Mind Justice: The Militarization of Neuroscience, By Hugh Gusterson, 10 April 2007: < http://mindjustice.org/mindwarsatomic.htm >
Christians Against Mental Slavery:
< http://www.slavery.org.uk/news.htm >.
BIO-Electronic/Psychotronic BRAIN/Mind Control/ANNIHILATION Weapons:
< http://bellaciao.org/en/article.php3?id_article=6205 >.
< http://freedomfchs.com/ffchsmessages/viewtopic.php?t=563 >.
< http://peacepink.ning.com/forum/topics/introduce-mind-control-and >.
Hoogachtend.
05-12-2008, 10:59 door KwukDuck
Een deel hebben we dit aan onszelf te danken, de overheid op welk level dan ook mag dan wel allemaal nieuwe wetjes en regeltjes verzinnen.
Wij als burgers gaan er zonder slag of stoot mee akkoord, vooral niet protesteren of je mond los doen, anders wordt je misschien wel raar gevonden!
Klagen over dat je email niet veilig is maar weigeren om PGP te gebruiken omdat je a; niets te verbergen hebt en b; niemand het gebruikt. (wat overigens wel aan het veranderen is maar nogsteeds alleen onder technische mensen)

We doen dit allemaal zelf...!

Allemaal angst voor de grote boze overheid//big brother... en zo lang we bang blijven wordt de macht alleen maar groter en de angst ook.
05-12-2008, 11:18 door spatieman
huurt taliban mederwerker in, om een A bom in den haag te laten detoneren...
opgeruimt is netjes.
29-12-2008, 15:53 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-01-2009, 02:02 door Anoniem
of dit voor de hand ligt of niet, toch leuk om het van een expert te horen.
en privacy hebben we nog wel, maar het wordt extreem minder..
08-03-2009, 21:02 door Anoniem
Wel, of er direct een concreet jaargetal aan te koppelen valt? Misschien wel, maar dat het totaal fout gaat is wel duidelijk: http://www.tvblik.nl/uitzending/profiel-rop-gonggrijp

Overigens ben ik het niet eens met de stelling dat wij dit allemaal aan ons zelf te danken hebben. Ik heb namelijk sterk de indruk dat al die wetten die onze privacy aantasten via een achterdeur binnengeloodst worden. Het is een totaal ondemocratisch proces! Er is geen enkele partij in Nederland die zich daar echt druk over maakt. Laat staan dat er wat aan gedaan wordt. De grote vraag is wat mij betreft welke voor ons onzichtbare krachten dit allemaal voor elkaar krijgt. Een antwoord op die vraag is misschien deze bijdrage op een forum:

http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=33031
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.