image

Webwinkels gestraft wegens ontbreken SSL-certificaat

vrijdag 19 december 2008, 15:33 door Redactie, 3 reacties

Het AD pakt vandaag groot uit met een onderzoek naar het gebruik van SSL-certificaten van webwinkels, dat toevallig is mogelijk gemaakt door een bedrijf dat dit soort certificaten levert. In veel gevallen blijken webshops geen SSL-certificaat te gebruiken voor het versturen van vertrouwelijke informatie, wat met name een probleem is als men een onbeveiligd draadloos netwerk gebruikt of als aanvallers op andere manieren het internetverkeer kunnen sniffen. Dat neemt niet weg dat het implementeren van een SSL-certificaat een eenvoudige ingreep is.

Echt gevaar zit in de code
De kans dat internetcriminelen op deze manier massaal gegevens zullen stelen lijkt onwaarschijnlijk, aangezien er veel ergere problemen zijn waar webshops en hun klanten zich zorgen over moeten maken. Problemen die ook nog eens eenvoudiger te misbruiken zijn. Deze week verscheen onderzoek waaruit blijkt dat 82% van de 877 onderzochte websites met tenminste één ernstig lek te maken heeft en 63% kent zelfs meerdere kwetsbaarheden.

Gemiddeld vonden de onderzoekers zes lekken per site. In de meeste gevallen betreft het cross-site scripting en het lekken van waardevolle informatie. SQL-injectie, waarbij aanvallers toegang tot klantendatabases kunnen krijgen, werd bij 16% aangetroffen. Ook in de categorie "lekken van vertrouwelijke informatie" kan het om klantgegevens gaan.

Reacties (3)
19-12-2008, 15:48 door Anoniem
En hoe worden ze dan gestraft? Door publicatie?
19-12-2008, 17:12 door DeFix
Door AnoniemEn hoe worden ze dan gestraft? Door publicatie?

Ja, de papieren-schandpaal noemen ze zoiets.

Hoewel soms, slechte publicatie ook goed is voor de omzet. bv: Mensen waren nog niet op de site geweest die ze zien staan, en gaan er kijken en dan zien ze iets wat de andere niet hebben en dan toch gaan kopen. (ja is vergezocht maar het gebeurd helaas wel)
20-12-2008, 11:05 door Anoniem
Ach een beetje gerommel in de marge en ze gaan weer vrolijk verder toch?


Zelfs een olifant gaat het niet winnen van een miljard muizen...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.