Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Aangepaste VN-documenten toch te lezen...

18-01-2009, 21:18 door Anoniem, 7 reacties
Tja, dat komt er van. Onlangs heeft een anonieme klokkenluider die bij de Verenigde Naties werkt de kat de bel aangebonden en <a href="http://www.wikileaks.org/wiki/United_Nations_confidential_reports" target="_blank">documenten</a> gelekt naar de klokkenluidersite Wikileaks. Wie het verhaal van deze Nederlandse blogger wil lezen <a href="http://petrusblog--incaudavenenum.blogspot.com/2009/01/gelekte-vn-rapporten-melden.html" target="_blank">kan</a> op de betreffende link klikken om te lezen waar het om gaat.

In het kort blijkt dat de VN een grote verzameling van confidentiële documenten in bezit had (en die mogelijk onder de pet gehouden moest worden) die grote internationale wantoestanden beschrijft bij Blauwhelmen en bij bestuurders van het land. We spreken dan van seksuele uitbuiting, wapenhandel, verkrachting, misbruik maken van macht en meer van dit soort fraais.

Maar bij de VN werken nogal domme mensen naar het nu blijkt, want een deel van de Vertrouwelijke documenten (in pdf-formaat) waren elektronisch REDACTED. Dat betekent populair: onleesbaar gemaakt. Op papier zou je dan een stift of inkt nemen om de letters zwart te maken. En nu komt het: dat REDACTED is goeddeels mislukt, want de tekst is gewoon weer terug te halen, dus het meest geheime deel van deze documenten liggen gewoon op straat. Wie deze REDACTED teksten in pdf-formaat wil ophalen moet dan het volgende doen:

1. Selecteer met de muis de pagina waar REDACTED staat

2. Kopieer dit gedeelte (met de muis)

3. Plak dit nu in bijvoorbeeld het programma KLADBLOK

En ziedaar....de tekst die geheim moest blijven wordt opeens finaal zichtbaar.

Niet alleen werken er bij de VN criminelen, ook van beveiliging heeft men daar geen kaas gegeten.
Reacties (7)
19-01-2009, 10:14 door Anoniem
Door Anoniem
Niet alleen werken er bij de VN criminelen, ook van beveiliging heeft men daar geen kaas gegeten.
Waarschijnlijk wel gatenkaas ...
19-01-2009, 10:16 door Anoniem
De vraag is of de bewerking in verhouding stond tot de aangenomen risico situatie. Als de klokkenluider een medewerker met beheerrechten is en die documenten alleen geprint verspreid horen te worden, dan is er naar mijn mening niet dom gehandeld. Tegen iemand met beheer macht valt weinig te beginnen, ook geen andere wijze van bewerken van informatie. Beveiliging is en blijft een kwestie van risico en vertrouwen binnen een bepaalde omgeving, dat is de kaas die men eet.
19-01-2009, 11:29 door Anoniem
Dit is OUD nieuws. De Wikileaks site heeft de datum: January 14, 2008
19-01-2009, 11:41 door Anoniem
“In searching for a new enemy to unite us, we came up with the idea that pollution, the threat of global warming, water shortages, famine and the like would fit the bill” – Alexander King and Bertrand Schneider, The First Global Revolution, A Report by the Council of The Club of Rome (1991).
Sometimes a rat is harder to smell the bigger it gets
19-01-2009, 13:59 door Anoniem
Lekker dan effe lezen hoor en doorsturen
19-01-2009, 15:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-01-2009, 17:15 door Aelfhere
Dit is erug veel. What to say?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.