image

Internetoplichters bekennen gebruik vertaalcomputer

zondag 22 februari 2009, 14:16 door Redactie, 15 reacties

De Nederlandse taal is nog altijd een lastig probleem voor internetoplichters, zoals blijkt uit de tenenkrommende zinnen die ze vaak in hun e-mails stoppen. Vaak gaat het om een slechte vertaling van Engelse templates door websites als Babelfish en Google Translate, wat de effectiviteit van de e-mails niet ten goed komt. Om de taalbarrière te slechten geven scammers nu toe dat ze een vertaalcomputer gebruiken en vragen vervolgens of de rest van de communicatie in het Engels kan, zoals onderstaande e-mail laat zien. Tijdens de volgende conversaties vragen de oplichters om geld voor een operatie, nieuwe kachel of een ticket om eens langs te komen. Een zeer lucratieve zwendel, zoals uit het verleden blijkt.

E-mail
Hoi. Misschien wordt u verrast op mijn brief? En waar kan ik uw e-mail? Onlangs was ik op dating site. Vandaag, online dating heeft me je e-mail, samen met een korte samenvatting. Zij werden op de hoogte gebracht dat we met u een harmonieuze combinatie. En besloot om te schrijven naar je. Wie weet, misschien ben je en ik echt een harmonieuze paar? Ik weet het niet, heb je antwoord op mijn brief ... Ik zal proberen te vertellen iets over jezelf, als je nog steeds geinteresseerd.

Mijn naam Oksana. Ik woon in Rusland. Ik ben nooit getrouwd en heb geen kinderen. Ik denk vaak over het creeren van hun eigen familie. Ik ben een grote meid en op zoek naar een serieuze relatie. Als u wilt zoeken de liefde in het leven, dan denk ik dat het noodzakelijk is om te beginnen onze kennismaking? Ja, we wonen heel ver uit elkaar, maar ik hoop van harte dat het zal geen belemmering vormen voor onze blootstelling. Afstand is niet bang je? In ieder geval kunnen we vrienden zijn per brief. Misschien zullen we vrienden zijn met je, maar misschien onze contacten zal blijven groeien in de zin van magie!

Als u geinteresseerd bent, kunt u me terug naar mijn persoonlijke e-mail: oksana_matveeva@yahoo.com

Dit is een brief schreef ik aan u over de Nederlandse taal. Ik weet niet Nederlands. Ik gebruikte een vertaling programma te schrijven naar je. Ik spreek goed Engels. Interessant, je weet het Engels? We kunnen schrijven naar elkaar in het Engels? Helaas is in deze brief, ik maak geen uw foto. Ik stuur mijn foto in de volgende brief.

Het zal interessant zijn om meer te weten over u en uw leven.

Ik hoop dat mijn brief niet zal blijven dovemansoren.

Oksana

Reacties (15)
22-02-2009, 15:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-02-2009, 16:45 door Eerde
Ik ken die Oksana, lekker wijf is dat ;)
22-02-2009, 16:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
22-02-2009, 19:23 door Anoniem
Oksana woont Nederland, mama en papa weg, 2e jaar vbo, publicatie vaak op tweakers.net in andere naam. Ook telegraaf en anders.
22-02-2009, 20:16 door Zarco.nl
Door Redactiewat de effectiviteit van de e-mails niet ten goed komt.
:P
22-02-2009, 21:15 door Anoniem
Yep vandaag ook ontvangen.
Bedankt voor het plaatsen van het bericht op de site, nu weet ik dat er aan de andere kant geen bloedmooie dame zit te wachten op Rusland... had het misschien liever wel ... ;-)
23-02-2009, 09:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2009, 09:10 door Clockwork
Tja, ik zie dit en gelijksoortige mails nooit. Maar ik werk dan ook met dat "zeer onveilige" Windows.
23-02-2009, 09:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-02-2009, 10:47 door Anoniem
Wat mij boos maakt is dat al deze spam zo makkelijk afgevangen kan worden door de verschillende ISP's, hosting companies en aanbieders van webmail diensten. Op het werk en thuis beheer ik mijn eigen email server/diensten. Met de meest simpele oplossing vang je alle SPAM en hebben de gebruikers (recipients) nergens last van.

Meest simpele om al ongeveer 85% spam tegen te gaan is een reverse lookup te doen van de zogenaamde afzender. Ja tegen betaling kan je extra anti spam diensten aanvragen bij de verschillende ISP's, hosting companies etc etc. Maar dat is bullshit en zou gewoon standaard service moeten zijn.

Zolang er grof verdient wordt aan spam versturen zal het blijven bestaan en zal ieder email adres een target zijn, maar we kunnen het de mensen/gebruikers wel makkelijker maken door de spammers voor te blijven en gewoon logisch na te denken. Overheden zijn nog te digitaal onwetend en op het digitale juridische vlak denkt men in spiegeltjes en kraaltjes niveau dus daar hoeven we ook niets van te verwachten.
23-02-2009, 12:02 door Anoniem
Ik heb deze email gisteren ook ontvangen. Verzonden met een Pools IP adres. Dit is geen ordinaire spam, maar een scam email, love scam of romance scam genaamd. Hoe je deze criminelen kunstjes kunt laten doen en terug kunt pesten (scambaiting genoemd) kun je lezen op www.419eater.com (Engelstalig) Die site (het forum) bevat hilarische verhalen en foto's, filmpjes, telefoongesprekken met scammers etc..
23-02-2009, 14:16 door SirDice
Wel eens voor de gein wat heen en weer zitten emailen. De reacties die je terug krijgt slaan totaal niet op dat wat je gestuurd hebt. Aan het einde van het liedje kwam naar voren of ik even een ticket wilde betalen..

NOT..

Heb er wel wat leuke foto's aan overgehouden (van verschillende scams) :)

http://picasaweb.google.com/sirdice/ScamLudmila#
23-02-2009, 16:53 door Arno Nimus
wat de effectiviteit van de e-mails niet ten goed komt
Dat kan best eens kloppen. Ik kreeg afgelopen week een email (overduidelijk spam/scam) die ik voor de lol begon te lezen. Maar aan het eind van de mail had ik nog steeds geen enkel idee meer waar het nou om ging. ;-)
23-02-2009, 19:00 door spatieman
owja.
ik krijg die zooi ook geneog.
Vaak nog eens met een foto van een of ander lekker mokkel...
laat reageerde ik op een van die maaaiiiiiles vertaalede via babelvis..

ze vroeg of ik geld doen sturen, op vakantie tekunnen op mijn huis.........
tuurlijk..... lekker ding.... NOT...
24-02-2009, 11:18 door Anoniem
Er zal binnenkort wel een slimme politicus komen die gaat roepen dat vertaalcomputers en sites verboden moeten worden. Er is blijkbaar gebleken dat criminelen er gebruik van maken bij het uitvoeren van hun snode plannen.

Om diezelfde reden moeten ook Google Maps en Skype aangepakt worden............
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.