Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Antivir 9.0 of toch Avast Free Home Editon?

24-03-2009, 18:50 door Anoniem, 23 reacties
Ik meen dat Avast Free Home Edition completer is met firewall enzo. Ervaringen, tips, ... Gebruik heden Free AVG maar kijk uit naar één van beide ter vervanging van AVG.
Reacties (23)
25-03-2009, 11:37 door Anoniem
ik gebruik avira (de gratis en de betaalde versie) al jaren en kan mij niet heugen dat ik er ooit grote problemen mee gehad heb, de heuristiek is soms wel een beetje overactief, want ik krijg wel eens een waarschuwing bij spul waar echt niets aan mankeert, zo is er een bepaald ontwikkelpakket wat standaard als verdacht aangemerkt werd (naam ontschiet mij even, hetzelfde pakket waar hitmanpro3 ook in geschreven is, dacht ik)

systeembelasting is laag, en heb ook nog geen conflicten met andere firewalls, antispyware of wat dan ook kunnen ontdekken...
avast ben ikzich dan weer minder en liefhebber van, maar smaken verschillen, en ik zeg er eerlijk bij dat ik dat pakket ook niet goed genoeg ken om er een onderbouwd oordeel over te kunnen geven...

avg is een goed basispakket mijn mening, en ik moet ze 1 ding meegeven, de spyware/adware/andere rotzooi detectie is toch goed te noemen, mijn mening... ik heb genoeg betaalpakketten gezien die daar bij lange na niet in de buurt komen...
als je de keuze hebt uit niets of avg/avast/antivir, dan is de keuze simpel, is een betaalpakket echter een optie dan zou ik ze overslaan en voor de betaalversie van avira, kaspersky, nod32 enz te gaan...

(vergeet natuurlijk niet, smaken verschillen ;)
25-03-2009, 12:55 door Anoniem
Avast heeft geen ingebouwde firewall maar een webshield wat te bezoeken webpaginas controleert op de aanwezigheid van kwaadaardige scripts.
Een firewall blijft bij beide nodig.
De detectiegraad van avira is hoger.
25-03-2009, 13:06 door Anoniem
Gebruik Antivir samen met Comodo (schakel hiervan de antivirus uit) en je bent safe. Tenminste ... als je een beetje weet wat je doet.
25-03-2009, 15:15 door Anoniem
Heb antivr 9 geprobeerd, maar snel weer verwijderd, want je moet na iedere update je computer opnieuw opstarten. Wat is dat voor waanzin? Hoefde bij 8 nooit. Gebruik nu Avast. Comodo ook geprobeerd. Had automatische updates aangevinkt. 2 dagen niet op de computer, kreeg ik de waarschuwing dat de virusdatabase niet up to date was. Moest ik handmatig de updates ophalen, terwijl ik automatisch updaten aan had gevinkt. Moest ik ook computer opnieuw opstarten.
25-03-2009, 17:27 door Zipper306
Door AnoniemHeb antivr 9 geprobeerd, maar snel weer verwijderd, want je moet na iedere update je computer opnieuw opstarten. Wat is dat voor waanzin? Hoefde bij 8 nooit. Gebruik nu Avast. Comodo ook geprobeerd. Had automatische updates aangevinkt. 2 dagen niet op de computer, kreeg ik de waarschuwing dat de virusdatabase niet up to date was. Moest ik handmatig de updates ophalen, terwijl ik automatisch updaten aan had gevinkt. Moest ik ook computer opnieuw opstarten.

Ik heb Avira hier op twee computers staan, en hoef nooit de computer na het ophalen van updates opnieuw te starten.
25-03-2009, 19:50 door Anoniem
Ik draai de Avira Security Suite. Zeer tevreden van, nooit problemen. Heel af en toe eens een false positive maar ook dat is het laatste jaar misschien 2 keer voorgekomen.
De nieuwe 9.0 is een pak sneller en bevat ook enkele nieuwe functies zoals een privileged optie in de firewall en een integrity check van de system files. Wel misschien op de site even nagaan wat exact in de Antivir Free zit.
25-03-2009, 22:25 door Pr3torian
[admin] voor advertenties kun je terecht bij sales@security.nl[/admin]
26-03-2009, 16:34 door cyberpunk
[admin] voor advertenties kun je terecht bij sales@security.nl[/admin]

Waarom zou men jou een e-mail moeten sturen als er verschillende gratis alternatieven zijn die je legaal kan downloaden?

Antivirus software is overigens maar één (IMHO kleine) stap om het veilig te houden. En elke virusscanner staat constant een stap achter op het laatste nieuwe virus. Naast andere dingen heb ik hier (en elders) al een tijd Avast gebruikt. Je stelt dat ding eenmaal in om automatisch virusdefinities en programma-updates binnen te halen en verder hoef je er niet meer naar om te kijken.
26-03-2009, 19:27 door Anoniem
Antivir Free 9.0 geeft na elke update een irritant reclamescherm, waarin je gewezen wordt op de betaalde versie. Ik zou voor Avast gaan, geen irritant reclamescherm en veel meer bescherming.
27-03-2009, 04:01 door Anoniem
Zelf raad ik als gratis virusscanner altijd Avira Free of Avast Home aan. Komen beide meestal goed uit tests, maar Avira wel beter. Betalen voor virusscanners vind ik trouwens als thuisgebruiker weggegooid geld.

Het verschil tussen de gratis Avira en gratis Avast zijn de ondersteunde engines (standaard downloads-webschild-mail-p2p-IM (=bijv. msm)-etc. bij elkaar). Avast Home (eenmalige registratie vereist) ondersteunt ze allemaal en Avira Free (die reclame popup bij update stelt niets voor) niet. Dus als je niet alle engines nodig hebt het iets betere Avira Free en anders Avast Home.

AVG Free (met alle engines) raad ik sowieso af. Komt door de jaren heen slecht uit tests en ik heb bij veel mensen meegemaakt dat AVG virussen doorliet. Nu is het zo, dat helaas alle virusscanners veel virussen niet detecteren, maar AVG maakte het wel heel bont in mijn omgeving door de jaren heen..

De beveiliging op mijn Windows computer thuis is: Avast Home (soms even voor de zekerheid tijdelijk afgewisselt met Avira) als AV, Comodo Firewall (AV dus niet meegïnstalleerd), Winpatrol (bewaking Windows register), Ad Aware Free (alleen scan) en Spybot (scan en guard-optie) als antispyware. Af en toe een rootkit-test met Rootkitbuster van Trendmicro.

Maar voor vertrouwelijk zaken als internetbankieren heb ik op mijn Windows-computer een multiboot met Ubuntu Linux geconfigureerd. Beveiliging in Windows is nu eenmaal niet waterdicht te krijgen. Zoals gisteren toen tijdens AV en antispyware scans in de veilige modus van Windows (ook een aanrader om af en toe te doen) toch een Trojan gevonden werd..

Groet,

Julian
27-03-2009, 09:34 door Anoniem
Door AnoniemAntivir Free 9.0 geeft na elke update een irritant reclamescherm, waarin je gewezen wordt op de betaalde versie. Ik zou voor Avast gaan, geen irritant reclamescherm en veel meer bescherming.
Ja dat is zo,iedere keer als je opstart krijg je dat vervelende reclame venster.
Door AnoniemAntivir Free 9.0 geeft na elke update een irritant reclamescherm, waarin je gewezen wordt op de betaalde versie. Ik zou voor Avast gaan, geen irritant reclamescherm en veel meer bescherming.
Met dank aan de Site schoonepc.nl vond ik echter de oplossing.

Een nadeel van AntiVir is dat er dagelijks een reclamevenster weggeklikt moet worden. Met een kleine aanpassing kan dit venster echter eenvoudig worden uitgeschakeld! Ga met de Windows Verkenner naar de map C:\Program Files\Avira\AntiVir PersonalEdition Classic, klik met rechts op het bestand avnotify.exe, kies voor Eigenschappen, tabblad Beveiliging (Windows XP Home-gebruikers zien dit tabblad alleen in de veilige modus, te bereiken door op F8 te drukken bij het opstarten van Windows). Selecteer de groep SYSTEEM (in Windows Vista kan dat pas na een klik op de knop Bewerken), plaats bij de machtiging Lezen en uitvoeren een vinkje in de kolom Weigeren, klik op de knop Toepassen en ga akkoord met de waarschuwing wanneer deze wordt getoond. Herhaal deze bewerking voor elke gebruiker of gebruikersgroep afzonderlijk.

Ook het bij het opstarten getoonde openingsvenster is met een eenvoudige tweak uit te schakelen. Open de registereditor, navigeer naar de registersleutel HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run, dubbelklik op de registerwaarde avgnt en voeg aan het einde " /nosplash" toe (let op de spatie!).

Verder wil ik wel zeggen dat ik met de nieuwe Antivir Personal nooit na een Update moet opstarten.
De Firewall Online Armor Free werkt ook heel lekker samen met nieuwe Avira Antivir Personal.

Avast Home loopt een stuk zwaarder en neemt 90MB voor zijn rekening.(Avira Antivir +/- 60MB)
Avast Home is dus afgevallen.
Kost niks en wat wil je nog meer?
27-03-2009, 09:54 door Sith Warrior
Ik gebruik zelf al jaren AVG, werkt prima hoor. in die virus scanner testen heeft AVG een redelijk hoog gemiddelde voor gratis virus scanner, alleen is altijd de score wat lager omdat ze veel false positives hebben. Maar goed, ik dat zal me eigenlijk me reet roesten. Liever paar van die te veel dan virusje te veel.

Ik gebruik alleen AVG in combo met die spyware scanner in vista. En zo nu en dan laat ik alles door lichten door ClamWin Portable. En vage apps die ik niet helemaal vertrouw test ik eerst in sandboxie. Nog nooit enig virus opgelopen tot dusver met AVG.

Maar goed, als je goed patch beleid hebt, en weet waar je mee bezig bent dek je rond de 80% al af.
27-03-2009, 10:58 door Anoniem
Wat is er op tegen om AVG8.0 free te gebruiken i.c.m. zone-alarm free als firewall?
27-03-2009, 11:16 door Van Hoorne
Tjonge jonge, wat zielig. Lopen ze te klagen dat ze een reclamevenstertje krijgen in de gratis versie van Avira! Al eens gekeken wat de betaalversie kost? De helft van wat anderen vragen: 20 euro! Mogen die mensen ook wat proberen te verdienen? Maar nee, wij willen openbron, DUS willen we alles gratis. Werk je zelf ook voor niks?
27-03-2009, 11:35 door Anoniem
Er zijn mensen die problemen ondervinden met de uodate's van AVG free anti-virus.
Zelf gebruik ik Windows Defender, maar geen virusscanner. Je moet tegenwoordig
toch je gezond verstand gebruiken wat je download, je heb zo virus die niet herkent wordt
door AVG.
27-03-2009, 12:12 door Sith Warrior
Tja, hier op werk bv (grote IT Consultant boer) waaien soms wat virusjes rond, ondanks dat er een hele dure McAfee enterprise (up to date) virus scanner draait op alle levels. Maar toch ging het hier mis met de tickerworm. Goed patch beleid is veel belangrijker dan een virus scanner, die is complementair en zoals hier ook al veel gezegd is, gewoon goed je verstand gebruiken.
27-03-2009, 12:26 door Anoniem
Door AnoniemEr zijn mensen die problemen ondervinden met de uodate's van AVG free anti-virus.
Zelf gebruik ik Windows Defender, maar geen virusscanner. Je moet tegenwoordig
toch je gezond verstand gebruiken wat je download, je heb zo virus die niet herkent wordt
door AVG.

Windows Defender ? Oh really (LOL) Ik heb me laten vertellen dat er nog mensen zijn die een varkensblaas als voorbehoedsmiddel gebruiken ....... maar goed als het werkt ?!
27-03-2009, 16:40 door Anoniem
Bij alle testen komt Avast er steevast goed uit, ik ben hier heel tevreden over met de Home Edition, gebruikt weinig performance om de pc, ondanks dat ik alles op High heb staan van scanning
Alleen lastig dat je in de systeembalk 3 iconen kan krijgen waaronder 1 als de update aan het lopen is, bij de instellingen vink ik automatisch aan dat er maar enkel 1 aanwezig is.
Moet je wel niet vergeten om je licentie 1 per jaar te vernieuwen

Ik gebruik Avast altijd samen met Windows Defender. Dit is zeer goede software, was destijds de beste anti spyware op de markt en toen Microsoft er zelf niet in slaagde op dat gebied te presteren hebben ze toen die firma opgekocht en Windows Defender gedoopt. Nu zijn veel bashers dat vergeten want alles van Microsoft is immers slecht

De firewall van Windows is goed genoeg, Avast heeft ook een eigen firewall die zich daarop zet in tegenstelling tot veel andere anti virus software dat de firewall uitschakeld. Als je Avast uitzet dan blijft de firewall van Windows actief wat bij die anderen dan weer niet het geval is met alle problemen van dien.
Een aparte firewall nog eens er boven op samen met anti virus kan je pc vertragen of problemen geven, niet doen

Gebruik ook nog 1 x per maand volgende
antimalware
http://www.malwarebytes.org/mbam.php
a squared free
http://www.emsisoft.com/en/software/free/

na installatie desnoods in de services deze uitzetten, enkel de updates gebeuren automatisch in services
zji hebben echter geen actieve scan (behalve tegen betaling) je moet ze handmatig laten lopen

bij a squared wel altijd de meldingen overlopen, soms een false positives in die zin dat alle progs die teveel informatie doorlaten van je pc als trojan kan worden bestempeld omdat ze daar heel rigide in zijn
krijg altijd het advies van hun om dat goed te overlopen vooraleer te verwijderen, hun scan is echter wel voor mij op n°1
27-03-2009, 19:15 door Anoniem
In de driemaandelijkse test van virusscanners van het onafhankelijke Oostenrijkse testorgaan AV Comparatives komen G Data, AntiVir en - verrassend - McAfee deze keer goed uit de bus, met allen een opsporingsgraad van meer dan 99%. Wel hebben G Data en AntiVir veel vals positieven. AVG doet het vrij matig in de test. avast! zit wel bij de betere scanners.

AV Comparatives laat elke drie maanden miljoenen virussen, wormen, bots, Trojaanse paarden en andere malware los op de bekendste virusscanners. Gekeken wordt niet alleen naar het percentage virussen dat de anti-virus applicaties opsporen (de zogeheten detectiegraad), maar ook naar het aantal vals positieven (onterechte meldingen) en de scansnelheid.

Wat betreft detectiegraad scoren G Data, Avira AntiVir en McAfee zeer goed deze maand. Deze drie virusscanners sporen meer dan 99% van alle malware op. In de test zijn trouwens de betaalde versies van AVG, AntiVir en avast! (met meer mogelijkheden) onder de loep genomen.
Detectiegraad virusscanners
G Data 99,8%
Avira AntiVir 99,7%
McAfee 99,1%
Symantec (Norton) 98,7%
avast! 98,2%
BitDefender 98,0%
ESET 97,6%
Kaspersky 97,1%
F-Secure 93,4%
AVG 93,0%
Sophos 89,6%
Norman 87,8%
Microsoft OneCare 87,1%
Misschien helpt deze test
28-03-2009, 11:22 door Anoniem
even gekeken op avira.nl, de Premium is 20 euro/jaar/1pc maar de suite heeft wel wat extra's aan boord die zelfs de gewone internetgebruiker/surfer een dienst kunnen bewijzen. zelfs Antivir Free heeft blijkbaar geen AntiSpam!

ontbreekt t.o.v. de Premium Suite
- AntiSpam onderschept ongewenste en phishing e-mails !!!
- FireWall bescherming tegen hackers !!!
- GameMode ongestoord gamen
- Backup-System slaat uw belangrijke informatie op
- AntiBot voorkomt gevaarlijke botnetwerken
- ParentalControl blokkeert ongewenste websites voor kinderen
28-03-2009, 11:53 door Anoniem
Was best tevreden over Avira. Heb de evaluatie versie een tijdje gebruikt, daarna de free versie.
Toch heb ik hem er vandaag weer afgegooid. Krijg telkens een iritante viruswaarschuwing op een site die ik vaak bezoek.
En het is gewoon een onschuldige pagina. "Telesport Topcoach", en aangezien sommige mensen deze gadget ook op hun hyves pagina hebben krijg je ook telkens die melding.....
Dat is de enige reden dat ik hem eraf gegooid heb, voor de rest is Avira een fijn licht scannertje.
Probeer nu AVG maar weer eens, en m'n gezonde verstand natuurlijk.
09-08-2009, 17:21 door Anoniem
Avast, Avira of AVG maakt an sich niet zoveel uit. Ik zou op zwakke PC's Avast plaatsen en AVG op de nieuwste modellen en Avira daar tussen in. Naar mijn bevinden heeft Avast (je hoeft niet alle 7 modules te installeren, 1 tot 3 is voldoende) de laagste systeembelasting en AVG de hoogste. Zelfs op 11 jaar oude Win98 PC draait Avast nog lekker (1 module)
10-08-2009, 08:43 door Anoniem
Door Anoniem: Avast, Avira of AVG maakt an sich niet zoveel uit. Ik zou op zwakke PC's Avast plaatsen en AVG op de nieuwste modellen en Avira daar tussen in. Naar mijn bevinden heeft Avast (je hoeft niet alle 7 modules te installeren, 1 tot 3 is voldoende) de laagste systeembelasting en AVG de hoogste. Zelfs op 11 jaar oude Win98 PC draait Avast nog lekker (1 module)

Je antwoord is kort, juist en duidelijk, maar wel 4 maanden te laat.
De vraagsteller zal na al die maanden toch wel al een werkbare oplossing hebben?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.