image

Schade Conficker worm bedraagt 7 miljard euro

donderdag 23 april 2009, 09:49 door Redactie, 5 reacties

De door de Conficker worm veroorzaakte schade bedraagt inmiddels al 7 miljard euro, zo berekenden onderzoekers van het Amerikaanse Cyber Secure Institute. Ondanks dat de worm geen grootschalige aanval op 1 april uitvoerde, betekent dat niet het einde van de problemen. "Omdat de ene persoon in een gevecht niet de trekker overhaalt als hij een pistool tegen je hoofd zet, wil dat nog niet zeggen dat je het gevecht hebt gewonnen." Volgens de onderzoekers heeft de worm inmiddels een gigantische hoeveel tijd en energie van experts en CIO's over de hele wereld gekost.

Aan de hand van alle verspilde tijd, middelen en energie van de "cybergemeenschap", overheden, bedrijven en individuen, gecombineerd met berekeningen van eerdere aanvallen, schat men de schade van Conficker op 7 miljard euro. Dit bedrag is nog eens zonder de kosten als alle tijd, energie en middelen voor het bestrijden van de worm, voor meer productieve zaken waren ingezet. De onderzoekers roepen dan ook op tot het uitrollen van veiligere technologieën, die de impact van malware zoals Conficker kunnen reduceren, en daarmee op de lange termijn honderden miljarden euro's kunnen besparen.

Reacties (5)
23-04-2009, 10:51 door Anoniem
FUD + shameless plugs.

De propagandamachine draait weer op volle toeren...
23-04-2009, 13:01 door micmast
Door Anoniem: FUD + shameless plugs.

De propagandamachine draait weer op volle toeren...
idd soms krijg je het gevoel dat ze de aandacht voordurend hoog proberen te houden op conflicker gewoon om hun propaganda naar voor te kunnen schuiven.
23-04-2009, 13:48 door spatieman
wat ik van een m8 gehoord heb, dat de EU een europees DATA limiet wil opstellen.
heb je het verbruikt, schakelaar om, dan hebben virusen en co, geen efect meer (Wat het achterliggende idee van die achterlijke is)
23-04-2009, 23:35 door Anoniem
Het kost alleen geld voor Windows gebruikers.

Helaas valt de overheid onder die groep.
24-04-2009, 04:27 door Anoniem
Dus, als ik het goed begrijp, bedraagt de schade, welke (nog) niet door conficker veroorzaakt is, al 7 Miljard Euro?

Ok, wat is de schade dan geweest van het Millennium probleem? Een wereldwijd voorspelde ramp die dus niet heeft plaatsgevonden?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.