image

Windows 7 gratis te downloaden op 5 mei

maandag 4 mei 2009, 16:50 door Redactie, 31 reacties

Gebruikers die morgen, 5 mei 2009, de "Release Candidate 1" van Windows 7 downloaden, kunnen het nieuwe besturingssysteem van Microsoft vervolgens meer dan een jaar gratis gebruiken. De "houdbaarheidsdatum" verloopt namelijk pas op 1 juni 2010.

MSDN, TechBeta en TechNet leden konden de RC1 vanaf 30 april al aanschouwen, maar het grote publiek moet nog even een nachtje slapen. Microsoft geeft aan dat er geen downloadbeperking is en dat er zoveel kopieën gedownload mogen worden als gewenst. "Hoe dan ook, we adviseren dat alleen mensen met een redelijke kennis van computers het gaan gebruiken", zei Laurence Painell in een prebiefing afgelopen woensdag.

Waarschuwing
Windows 7 RC1 mag dan tot 1 juni volgend jaar geldig zijn, vanaf 1 maart sluit het besturingssysteem zichzelf elke twee uur af, wat Microsoft een herinnering aan de gebruiker noemt om de (betaalde) definitieve versie te installeren. Gebruikers worden er wel voor gewaarschuwd dat de RC 1 van Windows 7 niet over de in januari verspreide bètaversie (die in augustus verloopt) heen te installeren is, maar dat er een nieuwe, schone installatie moet worden uitgevoerd. Wel is Windows Vista te upgraden naar Windows 7 RC1. Daarnaast heeft MS een trucje vrijgegeven om een schone installatie omzeilen.

De Windows 7 Ultimate RC1 build 7100 is beschikbaar in 32-bits en 64-bits versies. Het gaat om ISO-bestanden met een omvang van respectievelijk 2,4 en 3,1GB die de gebruiker na het downloaden op DVD dient te branden. De bestanden zijn op 5 mei voor het publiek via het Customer Preview Program van Microsoft te downloaden.

Reacties (31)
04-05-2009, 18:02 door Eerde
Ach grateloos voor een jaar is een begin, nu nog open source ;)
04-05-2009, 18:21 door Anoniem
Is er in Win7 nou iets gedaan aan die gatenkaas?
04-05-2009, 18:38 door Anoniem
Door Eerde: Ach grateloos voor een jaar is een begin, nu nog open source ;)

vanaf 1 maart sluit het besturingssysteem zichzelf elke twee uur af

Das 10 maanden en dan begint die te sputteren....
04-05-2009, 18:41 door Anoniem
Even wat tegenwicht, want waarom heeft deze site (en andere) geen aandacht aan de nieuwe Ubuntu-release gewijd?

http://www.ubuntu.com
http://wubi-installer.org
04-05-2009, 19:49 door Anoniem
Door Eerde: Ach grateloos voor een jaar is een begin, nu nog open source ;)
Open source is het begin, grateloos is een garnaal ;)
Geef mijn portie maar aan fikkie.
04-05-2009, 19:56 door wimbo
Windows 7?? Ik ben Vista zakelijk nog niet eens tegen gekomen. Vraag me af hoe de adoptie hiervan gaat verlopen.
04-05-2009, 21:27 door Anoniem
Zou niet weten wat ik hier mee moest doen. ieder 2 uur afgesloten worden! nee dank je.
05-05-2009, 00:15 door Anoniem
iedereen maar zeiken zie ook eens de dingen van een zonnige kant je kan hem morgen downloaden voor een jaar byna voor niets dat is toch ook wat en daarna zoeken voor gratis dan vind je nog wat die zoek vindt het wel
05-05-2009, 01:18 door Anoniem
Sorry, Windows 7 Beta downloads are no longer available. You can still register for a product key or look up the key you've already gotten. To look up your product key, just pick your version and language below, and click Go. From there, sign in with your Windows Live ID, and your product key will appear on the next page.


Ben ik te vroeg, of te laat. Of was het hele gedoe een grapjuh....

Tjonge jonge, mn hekel aan Windows vergroot alleen maar.

Er gaat niks boven Linux SuSE en Debian. Windows is enkel een geavanceerde interface voor GAMES, waar niks anders weer te boven gaat!

V1XX3N
05-05-2009, 05:10 door Anoniem
Pardon, 2.4 en 3.3 gig? Voor een OS? Dat sneller en beter moet zijn dan alle andere OS-en in de wereld tot nu toe? Haha!
05-05-2009, 06:50 door Anoniem
Ik ben ook Vista nog niet tegengekomen.
Ik dacht dat ik ergens gelezen had, dat je niet van Win XP naar Win7 kon gaan, vanuit Vista blijkbaar wel.
Die versies van Win 7 beperken zich tot deze talen.(vroeger stonden er twee beta versies op die bewuste site)
The 32- and 64-bit versions of Windows 7 RC are available in five languages: English, German, Japanese, French, and Spanish. (Note: The RC version will not be available in Hindi or Arabic.)
05-05-2009, 07:22 door TD-er
Dat moet ik dan komend weekend maar eens gaan proberen. Vista hangt me namelijk enorm de keel uit.
Serieus waar, heb je een machine met 12 GB aan RAM, gaat 'ie binnen een uur alsnog ruim 3 GB swappen omdat je in totaal 2 Firefox schermpjes open hebt met krap 20 tabjes en een inmiddels afgesloten Lightroom en nog een paar losse schermpjes zoals Filezilla en MSN-messenger.
Dat zou toch allemaal makkelijk binnen 1 a 2 GB moeten passen.

Vista krijgt het rapste verkrijgbare systeem nog zo traag als een systeem van 8 jaar geleden met XP.

Het is dat onder Linux dingen als kleurenprofielen zo goed als non-existent is, laat staan dat er vergelijkbare software is als Lightroom.
05-05-2009, 08:03 door Anoniem
Door Anoniem: Even wat tegenwicht, want waarom heeft deze site (en andere) geen aandacht aan de nieuwe Ubuntu-release gewijd?

http://www.ubuntu.com
http://wubi-installer.org

Je beseft wel hoeveel andere GNU/Linux distros er zijn toch?
Kunnen wel bezig blijven.. Microsoft heeft nu eenmaal de dekstop markt in handen, niets aan te doen ;)
05-05-2009, 09:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-05-2009, 09:57 door Anoniem
man man man.. wat een drama.. je kunt hem niet eens downloaden.. het moet toch niet gekker worden, bieden ze eens een keer iets gratis aan zijn hun servers overbelast.. draaien zeker op windows :)
05-05-2009, 10:25 door Anoniem
Even wat tegenwicht aan de linux jehova's hier; voor hobbyisten met tijd zat is linux best leuk. Voor mensen voor wie de computer slechts een hulpmiddel is bij de echt leuke en productieve dingen in het leven is een Apple of Windows machine veel geschikter.

En nee, ik hoef niet Ubuntu of wat dan ook te proberen. Doe ik elk half jaar en binnen 2 dagen is er altijd een moment waarop ik iets niet kan en het me veel te veel tijd kost om te regelen dat het wel kan.
Van mobieltjes verbinden tot inloggen op een CMS, elke keer is er wel wat. Geef je familie en vrinden Windows, dan vind je over het algemeen binnen 5 minuten een oplossing.

Dit is realiteit, ontken het niet...
05-05-2009, 10:37 door Eerde
Door Anoniem:
vanaf 1 maart sluit het besturingssysteem zichzelf elke twee uur af
Das 10 maanden en dan begint die te sputteren....

Ik heb altijd gedacht dat dat een 'feature' was van window$ ;)
05-05-2009, 11:35 door Anoniem
"Zou niet weten wat ik hier mee moest doen. ieder 2 uur afgesloten worden! nee dank je"

Dat is pas 1 maart 2010 !!! en het is een Release Candidate, niet het finale product, toch logisch dat MS na een jaar zegt "en nu gaarne naar het echter product, bedankt voor de testing en input ?" Of moet MS ook ook nog alle test versies gaan onderhouden omdat de "kenners" onder ons liever met een test-product blijven werken.

"Ben ik te vroeg, of te laat. Of was het hele gedoe een grapjuh...."

Gisteren gedownload van Technet, no problem...voor de gewone gebruikers onders ons...5 mei ! Staat toch boven deze thread of kan ik niet lezen ?

"Windows is enkel een geavanceerde interface voor GAMES"

Beheer dan maar eens 2000+ Pc's met Debian, dan zie je Windows in een AD met Group Policies / Exchange / SMS / Softgrid etc opeens héél anders.

"Ik dacht dat ik ergens gelezen had, dat je niet van Win XP naar Win7 kon gaan, vanuit Vista blijkbaar wel."

Kan wel, men kan gewoon van XP naar Windows 7, wel is het een schone installatie, dus de XP gegevens worden tijdelijk opzij gezet tijdens de installatie van W7.

"Vista krijgt het rapste verkrijgbare systeem nog zo traag als een systeem van 8 jaar geleden met XP"

Wat overdreven, maar Vista is zeker niet snel nee, ik heb W7 nu een maandje of anderhald draaien en het is MERKBAAR sneller dan Vista.

"Je mag een niet klare OS uit proberen maar niet te lang want dan moet je het kopen, Geef mij maar een OS die ik gratis mag test en daarna ook nog gratis mag gebruiken zolang ik dat zou willen. "

Wellicht is het deze persoon niet bekend dat Microsoft een commericeel bedrijf is ? Je bent niet VERPLICHT het te kopen, wil je zoiets niet, ga je gewoon naar Linux of BSD, niemand die je tegenhoud. En niemand die je gaat zitten dissen.

"Dat niet elke nieuwe Linux hier staat is omdat er voor de grote distro elk half jaar een nieuw sub nummer uit komt. En voor OpenSuSE elke 2 jaar een nieuwe versie en Ubuntu zelfs elk jaar."

Ja ? is het dan de bedoeling dat ik, om up-to-date te blijven, elk half jaar 2000 Pc's moeten upgraden ? Ik ben allang blij dat ik bij MS maar één keer in de zoveel jaar hoef te upgraden...Vista slaan we over, W7 is van harte welkom.
En hoe gaan die upgrades dan in Debian, net zo makkelijk als met de tools die MS levert ?

En wat doe ik met al die applicaties (als ze al uberhaubt werken onder Linux (virtualisatie buiten beschouwing gelaten) die mogelijk niet meer werken onder wéér een upgrade van het Linux OS ? Elk half jaar, en dan ? meer van hetzelfde...

Tot nu toe nog geen Vista applicatie tegengekomen die het niet doet onder W7 in elk geval.

Zelf een openBSD gebruiker, die net zo lief met RedHat EN Windows werkt....verdien met alle-3 mijn brood, kan mijn niet schelen, als het OS maar doet wat het doen moet voor de taak die hij moet doen.

W7 is wat Vista had moeten zijn, XP is aan het einde van zijn latijn, over een jaar of 2 is W7 los en heeft Linux nog steeds < 1% markt aandeel op de desktop. Als we dan toch moeten dissen....
05-05-2009, 12:19 door Eerde
Wordt nog een dure grap :)
http://theovalich.wordpress.com/2009/02/09/microsoft-jacks-up-windows-7-prices/
05-05-2009, 12:25 door Anoniem
Door Anoniem: Is er in Win7 nou iets gedaan aan die gatenkaas?

Verklaar je nader want je etaleert nonsens. 1 voorbeeld is genoeg....
05-05-2009, 12:55 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-05-2009, 15:40 door Eerde
Door Duckman: Dat is om de inkomsten op pijl te houden nu veel mensen over stappen naar andere systemen. :-)
OK, dus omdat ze er minder van dat W7 gaan verkopen, gaat de prijs nu vast omhoog ;)
Das een economische waarheid als een koe !
05-05-2009, 15:59 door Anoniem
Door Anoniem: Even wat tegenwicht aan de linux jehova's hier; voor hobbyisten met tijd zat is linux best leuk. Voor mensen voor wie de computer slechts een hulpmiddel is bij de echt leuke en productieve dingen in het leven is een Apple of Windows machine veel geschikter.

En nee, ik hoef niet Ubuntu of wat dan ook te proberen. Doe ik elk half jaar en binnen 2 dagen is er altijd een moment waarop ik iets niet kan en het me veel te veel tijd kost om te regelen dat het wel kan.
Van mobieltjes verbinden tot inloggen op een CMS, elke keer is er wel wat. Geef je familie en vrinden Windows, dan vind je over het algemeen binnen 5 minuten een oplossing.

Dit is realiteit, ontken het niet...
Helemaal mee eens. Heb hier ook nog een systeem met Linux staan. Wordt nu alleen gebruikt voor wat eenvoudig surf en chat-werk. Of als dubbel schilderij omdat de bureaubladen elke minuut van achtergrond wisselen.

Maar verder: Zelfs met de ubuntu-irc-luitjes lukt het niet om een 2e harddisk goed werkend te krijgen in 45 minuten tijd :( Heel jammer, zou graag van windhoos verlost zijn, maar ja, die tijd hè :( Het is mij werkelijk een raadsel waarom Linux met al die superusers en developers nog niet veel gebruiksvriendelijker is dan windhoos. Dan maakt het tenminste een goede kans.

En ik moet zeggen: XP draait voor het eerst inmiddels langer dan een jaar zonder nieuwe install. Vista geprobeerd, maar al snel alle systemen ge-upgrade naar XP
05-05-2009, 17:16 door Eerde
Tsja als Dolf Dafodil in een Dafje met pienter pookje (vooruit, neutraal en achteruit) voldoet om naar het postkantoor heen en weer te rijden, waarom zou je dan leren schakelen, een slipcursus nemen en op het circuit met een Ferrari Maranello eens 325Km/u proberen te gaan ?

Lunux kan, meer is stabieler, mooier en dus veel productiever. Wel op z'n minst even leren schakelen, dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd... hè Dolf ;)
05-05-2009, 17:48 door SirDice
^^ troll
05-05-2009, 18:33 door Eerde
^^ Drol
06-05-2009, 02:49 door ctrlaltdelete
^^ LOL
24-05-2009, 19:24 door Anoniem
cool
27-05-2009, 00:55 door Anoniem
gaaf
18-04-2010, 19:21 door Anoniem
hoi ik heb nu windows 7 ultimate 32 bit geïnstalleerd maar ik heb gee licentie als iemand er eentje voor me heeft zal je het dan misschien kunnen geven
11-05-2012, 20:08 door Anoniem
goed
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.