Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

G Data als beste getest door Consumentenbond

05-05-2009, 10:32 door Anoniem, 29 reacties
In het mei/juni-nummer van de Digitaalgids is de nieuwe test gepubliceerd van beveiligingssuites. G Data InternetSecurity 2009 haalt opnieuw de hoogste totaalscore. AVG en CA bengelen helemaal onderaan. In totaal werden 17 producten getest.
Reacties (29)
06-05-2009, 12:04 door Anoniem
AVG komt wel heel vaak negatief in het nieuws de laatste tijd, lijkt me...
06-05-2009, 23:40 door Anoniem
ik weet het wel, eerder AVG, Panda gebruikt nu GData en ik slaap op beide oortjes ;-) Kaspersky - Bitdefender - Avast of F-Secure als ik een ander zou moeten kiezen maar dat is niet het geval!
07-05-2009, 13:21 door Anoniem
Ach ja, consumentenbond die antivirus progjes test. Als ik zelf ergens geen waarde aan hecht is het wel de consumentenbond die testen uitvoerd in het ICT gebied.
Mijn praktijk ervaring zegt vaak heel iets anders, meestal zijn de testen van de CB veel te theoretisch of opgehangen aan een gveol van werken met iets.

Ik zou zeggen voor kennisgeving aannemen en verder niets mee doen.
07-05-2009, 15:08 door Anoniem
Door Anoniem: Ach ja, consumentenbond die antivirus progjes test. Als ik zelf ergens geen waarde aan hecht is het wel de consumentenbond die testen uitvoerd in het ICT gebied.
Mijn praktijk ervaring zegt vaak heel iets anders, meestal zijn de testen van de CB veel te theoretisch of opgehangen aan een gveol van werken met iets.

Ik zou zeggen voor kennisgeving aannemen en verder niets mee doen.
Dat klopt niet. Uit goeie bron weet ik dat de test niet door de Consumentenbond zelf gedaan is, maar door een gerenommeerd onafhankelijk testlab.
07-05-2009, 15:38 door [Account Verwijderd]
G Data 2010 is al klaar en de Engelse versie is ook al te downloaden.
07-05-2009, 16:25 door Preddie
morgen is NOD32 de beste .... overmorgen Norton .... volgende week Mcfee

Het zal allemaal niet uit maken welk stuk je schijnveiligheid je koopt of gebruikt, ze hebben allemaal één gemeen; er mankeert overal wat aan ....
07-05-2009, 17:47 door Anoniem
Ik ga me eens de 2010 trial downen.
Maar alleen om een keer te scannen.

BitDefender boven alles.
07-05-2009, 21:34 door Anoniem
tja...
off topic maar zodra ik weer iets hoor van virussen moet ik toch die nederlandstalig plaat weer eens opleggen.
je weet wel, deze die begint met "Beestjes...bééstjes.......allemaal beestjes om me heen"
07-05-2009, 22:04 door Anoniem
Bekijk ook even VirusBulletin100 van afgelopen april!
Wederom een schokkende uitslag voor sommige 'gerenommeerde' security aanbieders.
Overigens levert G Data ook volgens hun tests de beste beveiligingssoftware.
Ze zijn misschien nog niet zo bekend, maar ze schijnen echt goede security te leveren.
07-05-2009, 23:11 door Anoniem
Valt wel op dat G Data in meerdere tests als eerste boven komt drijven. Is het een onbekend merk met een toevallig goed resultaat wat snel weer verdwijnt of zijn dit jongens die weten waar ze het over hebben en vanaf nu de maatstaf in antivirusland gaan bepalen? Ik hoop het laatste want ik heb alles al geprobeert en nog heb ik allerlei troep op mijn PC en is hij niet vooruit te branden. Ik ga ook maar eens een trialtje uitproberen.
08-05-2009, 10:30 door Anoniem
Ik heb sinds gister G DATA TotalCare 2009 erop staan. Ben benieuwd wat mijn ervaringen hiermee gaan zijn. Voorheen Avira gebruikt en als G DATA niet bevalt, dan gaat deze er terug op.
08-05-2009, 11:02 door Anoniem
Zelf heb ik het ESET Smart security.
Geen problemen mee, maar sinds een kennis van mij met een trjojan was geïnfecteerd ( die ESET niet herkend ) heb ik toch eigenlijk mijn twijfels.
08-05-2009, 21:41 door Anoniem
ik heb het vaker gehoord dat nod32 wel steken laat vallen
ik heb een tijdje een trial van nod32 (ESET) gehad en toen ik een online
scan deed werd er van alles gevonden zoals trojans
dus ik heb er ook mijn twijfels over of dit nog steeds de beste is.
Ik heb nu al een paar jaar Gdata en die bevalt me goed
09-05-2009, 13:25 door Anoniem
Yes!!! Ik ben voor het eerst van mijn leven VIRUSVRIJ!!!
Mijn systeem is weer snel, en ik wordt niet meer lastiggevallen door allerlei pop-ups.
Zelfs mijn firewall is stil. Dankzij G Data kan ik weer genieten van mijn PC en het internet.
Die gasten zijn GENIAAL!!!!
11-05-2009, 16:58 door Anoniem
Heb inmiddels een paar dagen de trial versie draaien en ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast ben (ik ben doorgaans nogal sceptisch over al die tests). Prima software.
12-05-2009, 18:20 door Anoniem
Door Anoniem: Yes!!! Ik ben voor het eerst van mijn leven VIRUSVRIJ!!!
Mijn systeem is weer snel, en ik wordt niet meer lastiggevallen door allerlei pop-ups.
Zelfs mijn firewall is stil. Dankzij G Data kan ik weer genieten van mijn PC en het internet.
Die gasten zijn GENIAAL!!!!

Haha, dit zegt wel veel over jou als je normaal gezien zoveel last van virussen had :')
13-05-2009, 15:19 door K800i
Als ze nog steeds de Bitdefender + Kaspersky engine zouden gebruiken zou ik het misschien installeren maar nu hebben ze Bitdefender + Avast! engine wat is dat nou voor combinatie.
13-05-2009, 16:24 door Anoniem
Door Anoniem: Yes!!! Ik ben voor het eerst van mijn leven VIRUSVRIJ!!!
Mijn systeem is weer snel, en ik wordt niet meer lastiggevallen door allerlei pop-ups.
Zelfs mijn firewall is stil. Dankzij G Data kan ik weer genieten van mijn PC en het internet.
Die gasten zijn GENIAAL!!!!
Werk je voor hun?
Mijn firewall maakt ook geen lawaai hoor!
17-05-2009, 23:53 door Anoniem
ik gebruik GData nu ruim een jaar (gratis upgrade 2009, binnekort 2010) en ik moet zeggen het werkt zeer goed, er zijn een aantal aandachtspuntjes die ik hen dan ook graag doorgeef als feedback, sinds een dag of twee gaat de scanning van m'n pc enorm snel. Momenteel is het nog steeds Bitdefender + Avast, als je weet dat Avast steevast goed scoort, zelfs de gratis versie ;-) en je combineert dat met een topper dan bekom je, mits de nodige fine-tuning, en dat kunnen ze zeer goed bij GData, tot een nog beter product! De testen bewijzen het. Ik moet echt niks anders meer hebben. Ik weet dat ze bij GData luisteren naar de gebruikers teneinde hun producten nog beter te maken, dus doe ik dat ook met plezier. En de prijs daar gaan we echt niet moeilijk over doen. Breng je pc'tje maar eens binnen om een virusje te verwijderen, kost je een werkuurtje ...
23-05-2009, 07:49 door Karl Hungus
Door K800i: Als ze nog steeds de Bitdefender + Kaspersky engine zouden gebruiken zou ik het misschien installeren maar nu hebben ze Bitdefender + Avast! engine wat is dat nou voor combinatie.
Dat was ook mijn eerste reactie toen ze overschakelden (eerst van Kaspersky+BitDefender naar Kaspersky+Avast, en vervolgens naar Bitdefender+Avast), maar dat scepticisme bleek niet terecht, de scanresultaten gingen er telkens (marginaal) op vooruit (cijfers van AV-Comparatives). Niet zo vreemd: de prestaties van de engines *afzonderlijk* zijn van weinig belang, ze werken *gecombineerd* en alleen het niet overlappende deel levert meerwaarde op. Avast mag dan maar middelmatig zijn, als steun-engine is ie blijkbaar wel OK.
Ook niet onbelangrijk is dat de systeembelasting telkens daalde bij de engine-wissels en net dát was het grootste pijnpunt (Kaspersky+BitDefender is nogal stroperig).
23-05-2009, 08:58 door Anoniem
Ik blijf trouw aan Avira Security Suite van onze buren :) Werkt voor mij het best, is altijd realtime alert en up-to-date!
Dan bedoel ik wel het betaal pakket. Die gratis dingen werken bij mij niet!
Sectrust.
23-05-2009, 08:58 door Karl Hungus
Door Anoniem: er zijn een aantal aandachtspuntjes die ik hen dan ook graag doorgeef als feedback.
Ik weet dat ze bij GData luisteren naar de gebruikers teneinde hun producten nog beter te maken, dus doe ik dat ook met plezier
Waarom zou G-Data beter naar z'n klanten luisteren dan de anderen? Het lijkt je buurmeisje wel (waar je duidelijk verliefd op bent), zo goed ken je ze.

Ik gebruik nu een dikke maand (de Duitse) versie 2010 (de Anti-virus)en die werkt reuze vlot. De multi-threading is verbeterd en al eerder gescande bestanden worden standaard niet opnieuw gecontroleerd (hash). Een achteruitgang is dat de gebruikersinterface (UI) nu even hip en rommelig is als bij de andere paketten. Wat me vanaf versie 2009 ook erg stoort, (en dus NIET verholpen is, luisteren zei u?) is dat er bij een on-demand scan vanuit de verkenner administrator-rechten gevraagd worden via UAC. (Weet er trouwens iemand hoe dit in XP wordt opgelost?)
De prijs voor 3 licenties is erg schappelijk: 34,95 euro.
Ondanks zijn gebreken is dit volgens mij het beste product op de markt.

Zoals altijd geldt het gebod: Hoed u voor opgezwollen alles-in-één-suites. Hier is G-Data helaas geen uitzondering.

Door Anoniem: Is het een onbekend merk met een toevallig goed resultaat wat snel weer verdwijnt of zijn dit jongens die weten waar ze het over hebben en vanaf nu de maatstaf in antivirusland gaan bepalen?
Ik gebruik het programma al een jaar of zes (AVK 12, als beste getest door c't) en al die tijd scoorden ze erg goed op tests. Ze weten duidelijk waar ze het over hebben, maar "de maatstaf in antivirusland bepalen" is te veel eer.

Edit: Wanneer je onder een beperkt account bestanden wilt scannen wordt er inderdaad gevraagd om een administrator paswoord, maar het is niet noodzakelijk dat te geven. Als je bij UAC op 'Nee' klikt krijg je een melding dat het programma mogelijk niet alle bestanden kan scannen door potentieel ontbrekende toegangsrechten, maar scant het wel die bestanden waar je rechten voor hebt. Onder XP krijg je wellicht geen melding maar wel hetzelfde gedrag.
Logisch eigenlijk, en stom dat ik dit niet eerder gemerkt heb, ik voerde iedere keer braaf het 'Root' paswoord in. (Misschien was het gewoon té voor de hand liggend?)
28-05-2009, 13:52 door Anoniem
Mijn advies:

KOOP NOOIT EEN HEEL PAKET IN 1!!!!!!!! (koop virus scanner los en een firewall los)

Bedrijven kunnen zich maar op 1 ding specialiseren dat is dus virusen of het firewall gedeelte!!

beste firewall (IS OOK NOG GRATISSSSSSS!)
Comodo firewall.

Goede virus scanners:
avira,gdata,kaspersky

DUS KOOP NOOIT EEN HEEL PAKET IN 1!!!!!!!!
16-07-2009, 17:19 door Anoniem
lolkoek
21-07-2009, 10:16 door Anoniem
Door Anoniem: Yes!!! Ik ben voor het eerst van mijn leven VIRUSVRIJ!!!
Mijn systeem is weer snel, en ik wordt niet meer lastiggevallen door allerlei pop-ups.
Zelfs mijn firewall is stil. Dankzij G Data kan ik weer genieten van mijn PC en het internet.
Die gasten zijn GENIAAL!!!!

Dat een firewall "stil" is wil dus zeggen dat je of je netwerkkabel er niet in hebt, of hij alles door laat.
Een firewall hoort juist wel meldingen te geven. Zeker in het begin na een installatie.

Zelf heb ik de 2008 versie gehad, maar na een maand er al weer afgehaald. De firewall is echt niks en ook over de antivirus had ik zo mijn twijfels.
26-09-2010, 11:40 door Anoniem
Volgens een andere site is G Data helemaal niet het beste.
http://www.av-comparatives.org/images/stories/test/performance/performance_aug_2010_en.pdf
28-09-2010, 19:44 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-09-2010, 19:57 door Spiff has left the building
Ha, Unaniem,
Jij geeft alle "Anoniemen" nog steeds standaard een min-één-tje?
Ik begrijp wel waarom je het doet, maar hangt het je ondertussen nog niet de keel uit? Mij wel een beetje, hoor.
Nah, succes verder met de rating.
29-09-2010, 16:50 door Dev_Null
Zolang er niet bij vermeld word
- wat
- hoe
er getest word zegt deze uitspraak totaal niets!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.