image

Virusaanval legt zorginstelling plat

vrijdag 15 mei 2009, 09:32 door Redactie, 7 reacties

Een virusaanval op het computersysteem van een Amerikaanse zorginstelling heeft ervoor gezorgd dat systeembeheerders het systeem offline moesten halen om medische gegevens te beschermen. Tijdens de installatie van een nieuw farmaceutisch systeem deden zich allerlei problemen en crashes voor. De zorginstelling in Madison County biedt medische zorg voor vier gebieden. Na een nacht doorwerken werd duidelijk dat het systeem met malware was besmet.

"We weten niet hoe het in ons systeem terecht is gekomen. We hebben een goede beveiliging. We hebben alle anti-virus software en we laten niemand via WiFi tot het systeem toe, maar op de één of andere manier wist het virus toch binnen te komen. Het kan zich van machine naar machine en van server naar server verspreiden", aldus Robert Ford, directeur van de zorginstelling. De infectie had geen gevolgen voor de behandelingen van patiënten, hoewel het personeel wel met papieren in plaats van digitale dossiers moest werken.

Reacties (7)
15-05-2009, 09:52 door MarkII
Wat dacht je van een USB stick..... Of Twitter hihihihi.

Linkje op Google doet ook wonderen.

Als er bij ons een virus wordt gedownload via een computer in het netwerk, wordt je keihard afgesloten. Geheel automatisch.

Werkt perfect.
15-05-2009, 09:56 door micmast
anti-virus software != virusvrij

zoals in een ander artikel vermeld stond: de klant is blij als em geen popup ziet, hoewel dat niet perse wil zeggen dat ze virusvrij zijn. En markII ik denk dat dit ook van toepassing is in jouw netwerk, als er iemand een zelf gemaakt virus doorstuurt naar jullie zal hij nog altijd havoc kunnen creeeren, zonder dat het virus herkent wordt.
15-05-2009, 10:44 door meinonA
Door MarkII: Als er bij ons een virus wordt gedownload via een computer in het netwerk, wordt je keihard afgesloten. Geheel automatisch.

Als je bij ons op de zaak een virus download gebeurt er helemaal niets. Geheel automatisch!


(we draaien overal Linux)
15-05-2009, 12:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
15-05-2009, 12:36 door Anoniem
"We weten niet hoe het in ons systeem terecht is gekomen. We hebben een goede beveiliging. We hebben alle anti-virus software en we laten niemand via WiFi tot het systeem toe, maar op de één of andere manier wist het virus toch binnen te komen. Het kan zich van machine naar machine en van server naar server verspreiden"

1 de virussoftware is up to date en wordt bijgewerkt ?

2 machines worden ook geregeld gepatcht ?

3 Autorun staat uit ?
15-05-2009, 14:53 door Anoniem
We hebben last van trojans, maar..... "al onze patientiendossier zijn echt veilig".....
jaja, maak dat de kat wijs, maar ons niet!
17-05-2009, 20:24 door Anoniem
Door meinonA:
Door MarkII: Als er bij ons een virus wordt gedownload via een computer in het netwerk, wordt je keihard afgesloten. Geheel automatisch.

Als je bij ons op de zaak een virus download gebeurt er helemaal niets. Geheel automatisch!


(we draaien overal Linux)

Ging het hier nou om 'Een virusaanval op het computersysteem van een Amerikaanse zorginstelling' of zitten we nu weer met het "Ik heb Linux dus ik ben superieur" syndroom... Als je een reactie plaatst onder een artikel is het meestal over het artikel niet om weer eens mensen proberen af te troeven...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.