image

Beveiligingsexpert dumpt Firefox voor Google Chrome

dinsdag 9 juni 2009, 11:27 door Redactie, 28 reacties

Firefox crasht, is traag met opstarten en blijft regelmatig hangen, reden voor beveiligingsexpert Anton Chuvakin om op een andere browser over te stappen, in dit geval Google Chrome. De opvatting die veel mensen hebben dat IE slecht is en Firefox goed, klopt dan ook niet meer, aldus Chuvakin, de directeur PCI Compliance Solutions bij Qualys. "Vandaag deed ik het ondenkbare. Ik stopte voorgoed met het gebruik van Firefox op al mijn systemen." De problemen waar de "Security warrior" tegen aanliep, deden zich vooral op Windows voor. "Herinner me er alsjeblieft niet aan om Linux of dat fruit ding te gebruiken."

Chuvakin begrijpt niet wat Firefox de "Internet Explorer van 2009" maakt. Het is langzaam, instabiel en gevoelig voor crashes. "Was het de modulaire architectuur? De kwaliteit van de modules? De codebase? De intense aandacht voor beveiliging? Ik weet het niet en het kan me niets schelen. Google Chrome is stabiel, super-supersnel en rendert alle websites die ik bezoek. Tot ziens Firefox."

Beveiliging
Maar is Google Chrome veilig? Net als met Firefox weet niemand volgens Chuvakin daarop het antwoord. "Als Firefox veilig is omdat het zo weinig gebruikers heeft, dan geldt dat ook voor Chrome." Verder ontvangt Chrome vaker updates en zijn de schandelijke lekken uit het begin verdwenen. Hij wijst verder op het "naked security" adagium: Functionaliteit > Prestaties > Beveiliging.

"De reden dat ik van IE naar Firefox overstapte en nu naar Chrome is vanwege functionaliteit, niet beveiliging." Beveiliging is nooit een reden voor iemand om over te stappen naar iets dat de benodigde functionaliteit mist, wat beveiligingsaanbieders nooit moeten vergeten. "In andere woorden, als iets niet werkt, dan mag het wel veilig zijn, maar zal niemand het gebruiken."

Reacties (28)
09-06-2009, 11:55 door Anoniem
Dit is echt Google propaganda en niet zo zuinig ook. Weten mensen wel dat op het moment dat je Google Chrome installeert dat Google dan "voor het verbeteren van webbrowsing" al je gegevens mag inzien. ELKE website die je bezoekt weten ze dan(is nu in de meeste gevallen al). Zie het dadelijk nog gebeuren dat je een inval krijgt omdat google de politie heeft getipt dat je niet op echt zuivere sites zit. En een lichte browser is het ook niet. ik heb het op mijn systeem getest en hij neemt 2x zoveel geheugen in beslag als Firefox. Ook kun je niet meer zulke dingen gebruiken als NoScript of andere handige Firefox tools. En firefox onstabiel of sloom. Weet niet hoe hij daar bij komt. Firefox is nog nooit gecrasht bij mij en ik gebruik hem al een lange tijd.

En hij zegt Functionaliteit > Prestaties > Beveiliging. Functionaliteit zijn bij Firefox , internet explorer , opera , chrome allemaal het zelfde dus deze rede valt weg. Prestaties Firefox vs chrome verschil merk je niet. Beveiliging Chrome 0% Firefox 100%. Persoonlijke gegevens Chrome 0% Firefox 100%.
09-06-2009, 13:01 door Anoniem
Vanwaar dit komt begrijp ik niet goed. Volgens mij was die mens ontzettend gefrustreerd. Zo'n beweringen komende van iemand van Qualys ... Er gaan er veel zijn die, zonder zelf te oordelen wat waar is en wat niet, gaan roepen dat FF slecht is en overstappen op Chrome.

- Dark
09-06-2009, 13:02 door Skizmo
"Herinner me er alsjeblieft niet aan om Linux of dat fruit ding te gebruiken."
... en deze loser durft zichzelf expert te noemen ? Niveau is weer laag vandaag.
09-06-2009, 13:11 door Anoniem
Door AnoniemWeten mensen wel dat op het moment dat je Google Chrome installeert dat Google dan "voor het verbeteren van webbrowsing" al je gegevens mag inzien. ELKE website die je bezoekt weten ze dan(is nu in de meeste gevallen al). Zie het dadelijk nog gebeuren dat je een inval krijgt omdat google de politie heeft getipt dat je niet op echt zuivere sites zit.

Ik zou zeggen: Wake up man. Dit hangt toch voor geen meter samen met Chrome? Wellicht een klein schepje er bovenop. De privacy staat al jaren onder druk. Sterker: ik durf te stellen dat deze er allang niet meer is. Long long gone...

Lees verschillende publicaties en onderzoeken en bijvoorbeeld het boek: "Googling security" van Greg Conti. Dan weet je dat Chrome slechts een druppel is.
09-06-2009, 13:12 door rob
Ik ken deze man niet. In iedergeval kan hij wat mij betreft niet een autoriteit zijn. Zijn mening is voor mij net zo boeiend als die van mijn buurman.

Bovendien doet hij hier weinig uitspraken over security, dus begrijp ik niet helemaal waarom dit uberhaupt nieuws is. Hij voegt niets concreets toe.

Ik draai zelf Firefox 3 in Windows XP en Ubuntu Intrepid en heb eigenlijk weinig problemen ermee. Hij wil wel eens traag worden als ik letterlijk 40, 50 tabs open heb, maar zelfs dan valt het nog mee.
09-06-2009, 13:13 door Anoniem
Door AnoniemVanwaar dit komt begrijp ik niet goed. Volgens mij was die mens ontzettend gefrustreerd. Zo'n beweringen komende van iemand van Qualys ... Er gaan er veel zijn die, zonder zelf te oordelen wat waar is en wat niet, gaan roepen dat FF slecht is en overstappen op Chrome.

- Dark


Goed leesbaar wat je hier neerzet..... pffff.
09-06-2009, 13:15 door Anoniem
Ik ga voor Firefox about:config in je browser tikken (weten mensen vaak niet) daar kan je van alles aanpassen en dan verder praten
09-06-2009, 13:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2009, 13:27 door Eerde
het moment dat je Google Chrome installeert dat Google dan "voor het verbeteren van webbrowsing" al je gegevens mag inzien. ELKE website die je bezoekt weten ze dan(is nu in de meeste gevallen al). Zie het dadelijk nog gebeuren dat je een inval krijgt omdat google de politie heeft getipt dat je niet op echt zuivere sites zit
U bent mentaal verdwaald...... wake up !
09-06-2009, 14:14 door Anoniem
Ik ben het wel met Anton Chuvakin eens. FireFox gaat nu brokken maken maken. Ik zei dat maanden geleden ook al.
FireFox is eigelijk nooit echt goed geweest. Het wordt ons gewoon ingestampt en ook hier verdedigen mensen FireFox. Onterecht dus! Google chrome is helemaal de top van ellende. Google verzamelt informatie van je surf gedrag en allerlei "click" informatie. Ik moet dan wel eerlijk toegeven, dat IE toch als winnaar uit de bus komt. Jullie mogen zeggen wat je wilt. Dit is gewoon een feit! Die laat ik ook staan........
/Sectrust.ams.osd/
09-06-2009, 14:21 door Ilja. _V V
Door Duckman:
"Herinner me er alsjeblieft niet aan om Linux of dat [color=green]fruit ding[/color] te gebruiken."
Beetje domme uitspraak. Zeg gewoon dat je Linux en [color=green]Apple[/color] niet wilt snappen en verliefd bent op Windows. Is ook goed.
Aaah!!!! Ik zat al te denken... ;-)
09-06-2009, 14:38 door Anoniem
Hallo van een andere planeet. Ik gebruik FF Shiretoko nu al enkele maanden op WinXPsp3 en verschillende Linux-systemen (Ubuntu, Debian, Mandriva). Ik crashte tot vandaag - touchons du bois - nóóit. Al mijn extensies werken behalve "TweakNetwork". Maar omdat deze versie zo ongelofelijk snel is, heb je die Tweak ook niet meer nodig (subjectief). You'll try it, you'll keep it. Zonder Big Brothoogle watching - of zo weinig mogelijk (dank zij CustomizeGoogle).
mvg
capricornus
09-06-2009, 14:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2009, 14:49 door Anoniem
haha die gast is echt een fanboy
http://www.grim-planet.com/wp-content/uploads/2008/08/jesus_facepalm.jpg
09-06-2009, 15:22 door Anoniem
Tendentieus gereutel van een Chrome fanboy. Hoeveel heeft Google hem betaald?

> Firefox crasht, is traag met opstarten en blijft regelmatig hangen

Dan moet je toch eens naar je systeempjes kijken, Chuvakin. Firefox op mijn machines crasht zelden en is nog nooit blijven hangen. Supersnel vind ik hem niet, maar hij is altijd nog sneller dan IE.

> ... als Firefox veilig is omdat het zo weinig gebruikers heeft...

Pakweg een vijfde van de browsermarkt is weinig? Zal wel.
09-06-2009, 15:43 door SirDice
Door Ilja. _\\//:
Door Duckman:
"Herinner me er alsjeblieft niet aan om Linux of dat [color=green]fruit ding[/color] te gebruiken."
Beetje domme uitspraak. Zeg gewoon dat je Linux en [color=green]Apple[/color] niet wilt snappen en verliefd bent op Windows. Is ook goed.
Aaah!!!! Ik zat al te denken... ;-)
*grinnik*


Areas of Interest

* Log analysis and log data mining
* Intrusion detection
* Computer forensics
* Honeynets / honeypots
* Unix security
* Vulnerability management
* "Social engineering"
http://www.chuvakin.org/
09-06-2009, 15:51 door Anoniem
@SirDice
whahaha hij kan nogeneens een fatsoenlijke website opzetten
09-06-2009, 16:38 door SirDice
Door Anoniem: @SirDice
whahaha hij kan nogeneens een fatsoenlijke website opzetten
Ach.. Ik ben ook niet creatief genoeg om een mooie website te maken. Dat zegt echter niets over mijn kennis en kunde van security.
09-06-2009, 17:04 door KwukDuck
Door Skizmo:
"Herinner me er alsjeblieft niet aan om Linux of dat fruit ding te gebruiken."
... en deze loser durft zichzelf expert te noemen ? Niveau is weer laag vandaag.


inderdaad...

Mijn firefox crasht eigenlijk nooit, en als dit gebeurt komt dit door een of ander kromme java app. Firefox langzaam? Waar draait deze meneer op? 133MHz Pentium?

Denk dat meneer de expert een zakcentje heeft gekregen van Google.
09-06-2009, 18:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-06-2009, 19:53 door Anoniem
Totdat Chrome fatsoenlijk smart cards ondersteund ga ik er niets eens naar kijken
09-06-2009, 22:41 door Ina Ninck
Ik heb ook al maanden afscheid genomen van FF op mijn Linux dextop.
Opera 10.00 (nu in Beta 1) is voor mij nu favoriet, qua snelheid en functionaliteit EN CRASHBESTENDIGHEID.
10-06-2009, 08:00 door Anoniem
Dit is niet het sterkste stukje proza dat ik ooit gelezen heb op security.nl... Warrig, onsamenhangend en totaal ongefundeerd.

Jammer. Hoop dat de redactie de volgende keer niet alles dat een 'beveiligingsexpert' zegt klakkeloos overneemt. Beetje kritische houding kan geen kwaad.
10-06-2009, 09:10 door jefdom
probeer eens avant browser nooit problemen mee ,maar ja onbekent he!
10-06-2009, 13:44 door Anoniem
Iemand die zich security expert noemt en dan beveiliging niet als belangrijk criterium zegt mee te wegen in zijn keuzes, kan ik niet serieus nemen. En om dan ook nog "unix security" op te geven en niet aa linux te willen denken, geeft mij in ieder geval wel te denken.

Peter
11-06-2009, 20:01 door Anoniem
Slechte vrije vertaling !! heb het orgineel er eens op nagelezen en die is and genuanceerder. Zeker de Linux en Apple opmerking was anders bedoeld dan hier naarvoren is gekomen.

Ook hier is context belangrijk.

http://chuvakin.blogspot.com/
15-06-2009, 11:35 door Anoniem
Verder heeft deze meneer ook gewoon gelijk, FF is een stuk rotzooi. Konqueror doet het zelfs beter tegenwoordig! Wanneer chrome uitkomt voor Linux zullen we daar ook maar eens naar kijken...
18-04-2012, 22:45 door Anoniem
Ik heb zelden zulk gelul gelezen.
Firefox verdient geld met donaties google door je gegevens te verkopen.
Firefox instabiel? nooit wat van gemerkt.
Chrome snel? De laatste versie van Chrome start slomer op als de laatste versie van Firefox.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.