image

10% mensen allergisch voor gerichte advertenties

vrijdag 10 juli 2009, 11:19 door Redactie, 12 reacties

Slechts tien procent van de bevolking heeft er moeite mee als hij of zij langs een restaurant loopt om via het mobieltje een gerichte reclame te ontvangen over wat het restaurant denkt dat je lekker vindt, aldus zoekgigant Google. Volgens Google CEO Eric Schmidt vindt negentig procent het prima als bedrijven de persoonlijke voorkeuren van iemand bezitten en gebruiken voor advertenties. Toch is het belangrijk om privacy te hebben, gaat Schmidt verder. "Als individuen profiteren we van wat privacy. Ik denk niet dat iemand alles onthuld wil hebben. Daarom hebben we luxaflex, deuren en gordijnen."

De maatschappij profiteert echter wel van open toegang en transparantie. "Als we het dus over privacy hebben, ben ik groot voorstander van het recht op privacy van het individu, maar ik ben huiverig voor regeringen die het recht op hun eigen privacy verdedigen." Waarmee hij regeringen bedoelt die geen openheid van zaken willen geven. Volgens de Google baas zijn we beter af met een overheid die transparant is in wat het doet en van plan is.

Naamswijziging
Aan de andere kant moeten mensen accepteren dat veel informatie online te vinden. Schmidt is dan ook van mening dat mensen zich hierop zullen aanpassen. "De meest interessante vraag voor mij is dat er een generatie op Facebook opgroeit en daar informatie achterlaat, waar het over twintig jaar spijt van heeft." Schmidt zou willen dat mensen op hun 21ste hun naam kunnen wijzigen. "Om te kunnen zeggen. Dat was ik niet. Het was een ander persoon. Hij lijkt op mij, maar ik ben veel veranderd."

Update: tekst aangepast

Reacties (12)
10-07-2009, 11:53 door Kukel
Opvallend. Hier heb ik het enkele weken met een aantal mensen over gehad en 10-20% was *niet* allergisch. Misschien dat hun onderzoek zich op een zeer speciale >12 <17 jaar doelgroep heeft gericht. Of is het weer 'wc-eend' ;-)
10-07-2009, 12:31 door Anoniem
"Om te kunnen zeggen. Dat was ik niet. Het was een ander persoon. Hij lijkt op mij, maar ik ben veel veranderd."

Bullshit, dat was je wel en niemand anders, maar nu heb je geleerd, en ben je veel veranderd.
10-07-2009, 12:51 door Anoniem
De kop had beter kunnen zijn: 10 a 20% Allergisch voor M$/OS/producten :) [sectrust]
10-07-2009, 13:03 door spatieman
minority report reklame spammen, hehe..
10-07-2009, 15:46 door prikkebeen
Ik wil die boodschappen niet op mijn mobieltje hebben. Punt uit.
Als we, zoals al eens is geopperd, straks moeten meebetalen aan inkomende gesprekken en berichten is het helemaal ongewenst. Als het een opt-in systeem wordt wil ik die bewering van Google nog wel een keer gestaafd zien. Ik denk dat ze dan in één keer genezen zijn van dit soort valse marketing technieken.
10-07-2009, 16:06 door Anoniem
Mensen kicken erop als ze plotseling in de stad een sms krijgen want dan denken ze belangrijker te zijn dan de mensen die geen smsje krijgen. Zo'n smsje van een restaurant is leuk als het 1 of 2x gebeurd maar als je een dagje gaat winkelen en je krijgt 8 van die smsjes, dan denk ik dat er ineens veel meer mensen "allergisch" zijn voor dit soort reclame
11-07-2009, 05:50 door Anoniem
Vreemd, omgeven door personen met IQ's boven de 120 vindt volgens mij 80% van mijn omgeveving het storend...
11-07-2009, 08:35 door U4iA
Volgens Google CEO Eric Schmidt vindt negentig procent het prima als bedrijven de persoonlijke voorkeuren van iemand bezitten en gebruiken voor advertenties.
Het is net als met onderzoeken over andere maatschappelijke dingen. Op TV zie je altijd dat de meerderheid het er mee eens is, alleen ken ik nou altijd net de minderheid en niemand uit die meerderheid...en dat zijn er toch héél veel.
12-07-2009, 19:10 door Anoniem
wat er al gezegd word, ik ken eigenlijk niemand die er blij mee zou zijn op die manier lastig gevallen te worden, het zal denk ik eerder net zo zijn als met telemarketiers, als je 1 keer in de maand gebeld word door zo'n figuur dan kunnen de meeste mensen dat prima hebben, gebeurt het elke week dan stijgt de irritatiefactor al aanzienlijk, en als je elke dag 1 of meer van die telefoontjes krijgt dan krijg je zin om elke telemarketier helemaal de huid vol te schelden in de hoop dat ze niet weer bellen...

maar dat je je niet irriteert aan 1 telefoontje per maand wil nog niet zeggen dat je hier van gediend bent, en al helemaal niet dat je graag op deze manier benaderd wil worden, we tolereren het hooguit!

en ikzelf ben natuurlijk geheel tegen dit soort spam, maar nog meer op de inbreuk van mijn privacy, als ik in dat restaurant wil eten dan stap ik wel naar binnen, ik wil helemaal niet benaderd worden naar aanleiding van mijn zoekgedrag, en wil niet dat dit voor commerciële doelen gebruikt word, wie weet ben ik een kadootje voor iemand aan het zoeken of had een internetloos persoon mij gevraagt iets voor m op te zoeken, dat doet er ook niet toe, als men die gegevens wil gebruiken om hun zoekdienst te verbeteren vind ik prima maar niet dat het gebruikt word om mensen ongewenste reclame aan te kunnen smeren...

ik zie een grote markt voor een anonieme zoekmachine (die geen gegevens verzameld die voor persoonlijke marketing gebruikt kunnen worden) en kleine tooltjes en plugins die random zoekresultaten genereren :)
12-07-2009, 22:35 door Anoniem
Toch ben ik het met de heer Eric Schmidt eens dat een (volledig) transpirate samenleving een goede ontwikkeling zou zijn in theorie.
Echter zie ik dit als een utopie, iets waar de wereld/de mens nooit klaar voor is.

Wat ik echter wel volledig met hem eens ben is dat de overheid een volledig transpirate organisatie met goede documentatie zou moeten worden. Op dit moment word gewoon veel te veel achterkamertjes politiek en theater gespeeld.

Jammer alleen dat je 50% van de kamer stemmen (aka criminele organisatie) nodig hebt om zon regeling in de grondwet te kunnen opnemen. Ook een utopie dus!
13-07-2009, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Toch ben ik het met de heer Eric Schmidt eens dat een (volledig) transpirate samenleving een goede ontwikkeling zou zijn in theorie.
Echter zie ik dit als een utopie, iets waar de wereld/de mens nooit klaar voor is.

Wat ik echter wel volledig met hem eens ben is dat de overheid een volledig transpirate organisatie met goede documentatie zou moeten worden. Op dit moment word gewoon veel te veel achterkamertjes politiek en theater gespeeld.

Jammer alleen dat je 50% van de kamer stemmen (aka criminele organisatie) nodig hebt om zon regeling in de grondwet te kunnen opnemen. Ook een utopie dus!

Iedereen heeft recht op zijn mening - ook als dat is dat de 2e kamer een criminele organisatie is - maar lees ff de wet voordat je zoiets roept. Grondwetswijzigingen redt je NIET met 50% van de stemmen. Bovendien is een grondwetswijziging niet nodig voor zoiets.

En verder is volledig transparant aardig, maar dan zal toch eerst de houding van de samenleving moeten veranderen. Wie gaat dat allemaal lezen? Of lopen gewoon weer aan achter wat RTL boulevard of de Telegraaf daarover roept?

Wie van jullie is wel eens naar een *openbare* terechtzitting geweest? Je weet wel, om de bedeling van de rechtspraak een aan te kijken en te bewaken?
13-07-2009, 12:10 door MarkII
waar praten we over... Dan zet je toch gewoon cellbroadcasting uit op je mobiel'tje......
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.