image

Anti-sec "hackerbeweging" ontmaskerd

dinsdag 28 juli 2009, 16:33 door Redactie, 9 reacties

De Anti-sec "hackers" die onlangs de populaire foto-uploadsite ImageShack wisten te hacken, zijn ironisch genoeg op de Full-disclosure mailinglist ontmaskerd. De aanvallers lieten alle gehoste afbeeldingen op ImageShack naar hun "missie" wijzen, namelijk het stoppen van de 'full-disclosure' praktijk. Volgens Anti-sec gebruikt de beveiligingsindustrie full-disclosure om geld mee te verdienen en het bang maken van mensen, zodat die hun firewalls, virusscanners en auditing services afnemen.

De werkwijze van de groep stuitte op veel kritiek. "Anti-sec beweert zulke super-hackers te zijn, toch plaatsen deze idioten hun informatie op het net met hun stomme domeinnamen die ze met hun echte namen hebben geregistreerde, denkend dat ze whois bescherming krijgen en niemand achter de originele informatie komt", aldus een bericht van 'Anti-sec exposed' op de Full-Disclosure mailinglist. Verder worden de Whois gegevens vermeld van het domein dat de aanvallers gebruikten.

Volgens de 'klokkenluider' zouden de vermelde gegevens kloppen. "Dit is slechts het begin, ik en velen anderen zullen niet rusten totdat ze allemaal bekend zijn." Daarbij zouden de FBI en ImageShack de informatie al hebben ontvangen. De uploadsite zou zeker een aanklacht in willen dienen, omdat het dan de schade op de hackers kan verhalen. "Het is slechts een kwestie van tijd voordat we op het nieuws 'ImageShack hackers gearresteerd' zien."

Reacties (9)
28-07-2009, 17:07 door Skyrez
Haha sorry ik moest even lachen...

Dit is te erg voor woorden zelfs een script kiddie weet dat nog.
28-07-2009, 19:31 door spatieman
ROFL LOL LMAO.
inderdaad n00bisch.
28-07-2009, 19:31 door Thasaidon
Die gasten zijn, of ongelofelijk dom, of ze hebben de perfecte scapegoats gevonden.
Als het echte hackers zijn vermoed ik het laatste :)
29-07-2009, 10:57 door Anoniem
Ik denk persoonlijk dat we nog iets te vroeg juichen.
29-07-2009, 15:55 door Anoniem
Inderdaad. Kan nog best zijn dat die whois information helemaal niet de echte hackers zijn.
30-07-2009, 11:36 door Anoniem
L0LL0LL0L

HOE DOM KAN EEN HACKER ZIJN
EEN SKID WEET DAT NOG

Alhoewel, misschien zijn het echt echt ECHTE hackers en klopt de whois niet.
23-04-2010, 20:51 door Anoniem
Op welk niveau zitten jullie hier? ja het is dom van hun domeinnamen, maar zelfs de die hard black hats worden 9/10 keer gepakt omdat ze net eventje vergaten achter een proxy of een andere WLAN te gaan hangen.

Dus ga pas lachen en over skiddo's praten als je het hele verhaal kent en niet 1 nieuws item want zo kunnen ze jullie nog wijsmaken dat er marsmannetjes rondlopen.

Noobs!
22-12-2011, 14:22 door Anoniem
Het zyn egte hackers ik ken er een die is daarvan dus nie idioten mogoltje!
06-02-2012, 16:49 door Anoniem
Door Thasaidon: Die gasten zijn, of ongelofelijk dom, of ze hebben de perfecte scapegoats gevonden.
Als het echte hackers zijn vermoed ik het laatste :)
Ik denk ook zomaar het laatste je anonymous maken op het web is een heel stuk makkelijker dan wat hun doen, iedereen ken ze ip goed verborgen houden dat leer je in 30 min. dus ik ben ervan overtuigd dat het het laatste is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.