image

Mozilla viert 1 miljardste Firefox download

vrijdag 31 juli 2009, 14:00 door Redactie, 8 reacties

Het wordt vandaag feest bij Mozilla, want in de komende uren wordt de 1 miljardste Firefox gedownload. Volgens de opensource-ontwikkelaar laat dit zien hoe globaal en divers de Firefox-gemeenschap is. Het vraagt iedereen dan ook om een foto op te sturen om de 1 miljardste download te vieren. Op het moment van schrijven staat de teller op 999.763.812 downloads.

Firefox 1.0 verscheen op 9 november 2004. Sindsdien heeft de opensource browser een marktaandeel van zo'n 30% veroverd, voornamelijk ten koste van Internet Explorer. Onlangs kwam Firefox 3.5.1 uit, die inmiddels door 65 miljoen internetgebruikers is gedownload, waarvan 640.000 uit Nederland. Maandag wordt er vanwege de miljardste download een nieuwe site geopend, genaamd onebillionplusyou.com.

Reacties (8)
31-07-2009, 14:04 door Anoniem
Vaak nieuwe versies releasen = lekker veel downloads.
31-07-2009, 15:46 door Anoniem
Bij mij staat de teller op 56 keer.

Wie biedt er meer?
31-07-2009, 20:16 door Van Hoorne
IE doet het duidelijk beter, maar dat is dus ook al een negatief gegeven. Nonsensverhaal dus. En voornamelijk ten koste van IE? Toon dat eens aan dan.
31-07-2009, 20:41 door KoekeBakker
Mhm, een ding is zeker. Het team van Mozilla FireFox doet er alles aan om bekendheid te kweken. Terecht, want de browser werkt perfect!
01-08-2009, 00:57 door Anoniem
IE werkt ook perfect! Vooral IE8. Doet het veel beter! De getallen van MS liggen vast hoger!
01-08-2009, 01:27 door Anoniem
Door Van Hoorne: IE doet het duidelijk beter, maar dat is dus ook al een negatief gegeven. Nonsensverhaal dus. En voornamelijk ten koste van IE? Toon dat eens aan dan.
IE doet het beter? Zover ik begrijp krijg je IE meegeleverd met Windows! De gebruiker hoeft dus niets te downloaden en te installeren. Hoe kun je dan stellen dat IE het beter doet, als je die zooi nog geen eens hoeft te downloaden en te installeren? Jou manier van vergelijken is dus nonsens!

Ik krijg sterk het vermoeden van je reactie dat je een blok beton als hoofd hebt, want hersens heb je schijnbaar niet.... althans, je gebruikt ze niet. Die 30% marktaandeel is wel degelijk afgesnoept van het IE marktaandeel en dat is helemaal niet zo ingewikkeld als het klinkt.

Als IE 95% van de markt in handen heeft, hebben de andere (Opera, Chrome etc. excl. Firefox) slecht 5% marktaandeel. Op een dag komt er een nieuwe speler op de markt die uiteindelijk 30% marktaandeel verwerft. Die andere zijn er ook nog, maar laten we stellen we dat hun marktaandeel tot 1% is gereduceerd (lijkt me erg sterk, gezien die andere ook steeds populairder zijn geworden), dan is de markt als volgt verdeelt. IE = 69% (was 95%), die andere 1% (was 5%) en FF = 30% (was 0%). Dit betekend dus dat IE 26% marktaandeel is kwijt geraakt aan Firefox.

IE is gewoon verschrikkelijk, maar dat weet je pas als je Firefox gebruikt.

Huub K.

ps. Opera is ook troep en Chrome is spyware. Conclusie: Firefox, second to none!
02-08-2009, 00:17 door Anoniem
Wat is er toch mis met Opera volgens sommige gebruikers hier? Gebruikte het al onder windows 3 en toen vond ik hem al prettiger werken.
02-08-2009, 13:43 door Anoniem
Door Anoniem: Wat is er toch mis met Opera volgens sommige gebruikers hier? Gebruikte het al onder windows 3 en toen vond ik hem al prettiger werken.
Het mag misschien prettig werken, maar is net als vele andere browser, te strikt en te gesloten voor andere de functionaliteit uit te breiden. Vele snappen nog steeds niet hoe het Internet in elkaar steekt en waar het naar toe gaat. Het succes van een browser of andere software, gerelateerd aan het net, ligt in hoe het omgaat met de miljoenen internetters en wat ze willen en kunnen bijdragen. Je moet juist gebruik maken van die miljoenen handjes die maar al te graag mee willen doen aan het creatieve proces van software ontwikkeling.

Mozilla heeft dat wel door en dus heb je ook voor alles en nog wat, een addon. Je kan het niet bedenken of iemand is je reeds, in één of ander vorm, voorgegaan en daar een addon voor heeft gemaakt. Je kan alles aanpassen bij Firefox en dat maakt deze browser op dit moment de beste ter wereld. Geen gevaarlijke scripts, geen punt (Noscript). Geen reclame zien, geen punt (Adblock Plus). Geen plaatjes, geen punt (Web developer). Geen cookies of andere trackers crap, geen punt (TACO, Ghostery etc.). Andere uiterlijk, geen punt. Gebruik maken van de IE engine, omdat sommige webmaster hun vak niet verstaan, ook geen punt (IE Tab [alleen voor Windows]). Geen flash animaties zien, weer geen punt (Flashblock). Op de hoogte blijven van multiple webmail accounts, geen punt. Disposible email adressen (Greasemonkey) gebruiken, ook allemaal geen punt.... ik kan wel door blijven gaan over vertalen, foto galerijen, het weer, de beurs, zoek machines etc.

Kortom, Firefox is een wereld op zich, waar momenteel geen enkele ander browser aan kan tippen. Maar je moet wel willen om uit te zoeken en dat is ook onderdeel van vooruitgang, de wil altijd te blijven zoeken naar middelen die jou leven verbeteren. Helaas kijken de meeste mensen negatief tegen verandering en dus, blijven ze als slome half dooie zombies hangen bij IE, Opera etc. omdat ze weten hoe dat werkt. Erg jammer, want de wereld is bezaait met zulk soort "verborgen" juweeltjes als Firefox.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.