image

Hirsch Ballin vertrouwt op Norton Antivirus

woensdag 9 september 2009, 14:55 door Redactie, 11 reacties

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft een voorkeur voor Norton Antivirus, zo blijkt uit de bonnetjes die het Ministerie van Binnenlandse Zaken online zette. In december 2007 declareerde de bewindvoerder een upgrade van Norton Antivirus voor een enkele computer. Ook schafte hij kantoorsoftware van Adobe aan. Vanwege het feit dat de minister zelf zijn beveiligingssoftware moest regelen, twijfelde SP-Kamerlid Arda Gerkens over het beveiligingsniveau van Justitie. Ze vermoedt dat de computer van Hirsch Ballin gevoelige informatie bevat en dat die voor zakelijke doeleinden wordt ingezet.

Gerkens stelde vandaag vragen of er daadwerkelijk met gevoelige documenten wordt gewerkt op privécomputers en of Norton daadwerkelijk voldoet. Volgens een woordvoerder van het Ministerie van Justitie was de virusscanner bedoeld voor de dienstlaptop van de minister. "Deze is en was uiteraard voldoende beveiligd, maar de minister had een persoonlijke voorkeur voor de desbetreffende software." De bonnetjes van justitie zijn inmiddels weer offline gehaald.

Reacties (11)
09-09-2009, 15:12 door Anoniem
Mijnheer Ballin. De man die onze vingerafdrukken en data verzameld en opslaat. Natuurlijk zijn deze databases 100% veilig. Dat komt omdat mijnheer Ballin ICT expert en security goeroe is. He is after all the man in the know.

Voor nu lekker slapen en morgen gezond weer op.
09-09-2009, 15:35 door Anoniem
" de minister had een persoonlijke voorkeur voor de desbetreffende software"
how dumb can you get and stay in power ?
09-09-2009, 15:44 door meneer
Dan nemen we maar aan dat de minister beter weet wat veilig is dan de security specialisten van justitie. En als dat zo is, dan is de pc van de minister wel goed beveiligd, naar dan is dus ook de rest van justitie zelf niet goed beschermd. Interessant.
09-09-2009, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem: " de minister had een persoonlijke voorkeur voor de desbetreffende software"
how dumb can you get and stay in power ?
Ik begrijp dat jij dus nooit doet wat jouw manager wil. In dat geval ben je ofwel een slechte consultant ofwel je moet je carrierekansen eens heroverwegen ;-)
09-09-2009, 15:58 door rob
Norton Anti-Virus: Proudly making countries feel safer

Lol
09-09-2009, 16:07 door [Account Verwijderd]
Ja je moet wat he. Om nou ClamWIN te gaan gebruiken...
09-09-2009, 19:10 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-09-2009, 07:32 door Anoniem
Hij *koopt* in ieder geval zijn virusscanner.
10-09-2009, 12:48 door Anoniem
"Deze is en was uiteraard voldoende beveiligd, maar de minister had een persoonlijke voorkeur voor de desbetreffende software."

Waarom zou de minister moeten bepalen welke AV software er op een dienstlaptop draait ?

"Ik begrijp dat jij dus nooit doet wat jouw manager wil. In dat geval ben je ofwel een slechte consultant ofwel je moet je carrierekansen eens heroverwegen ;-)"

Je bent een slechte consultant wanneer je van de standaarden in een bedrijf afwijkt omdat een hoge pief dat toevallig wil ? Mij lijkt het eerder dat je zwakke knieen hebt indien je op dit soort idiote verzoeken in gaat.
10-09-2009, 20:12 door Thasaidon
Door Anoniem:
Door Anoniem: " de minister had een persoonlijke voorkeur voor de desbetreffende software"
how dumb can you get and stay in power ?
Ik begrijp dat jij dus nooit doet wat jouw manager wil. In dat geval ben je ofwel een slechte consultant ofwel je moet je carrierekansen eens heroverwegen ;-)
Volgens mij snap je het niet helemaal. Het is de Minister die dus zelf bepaald wat hij op zijn systeem wil hebben en daarmee dus "de standaard voorgeschreven software" niet wil gebruiken.
Dus de minister is degene die niet luistert naar "zijn manager".
23-09-2009, 11:46 door Anoniem
Wat over norton antivirus werd gezegd is voor mij meer als reclame om anderen te overtuigen dat het goed werk... maar norton antivirus is lang niet de beste antivirus op de markt. Het is belachelijk duur en stuur in de background ook behoorlijk veel informatie van je computer naar hun database systeem zonder dat je weet en eentje zonder prijs zoals avg personal kan bijna alles detecteren. Het werk zo goed als de beste. Als je weet hoe een antivirus werk zou u zelf eentje kunnen maken door een voorbeeld te nemen van hoe het bestaandje host in 'C:\WINDOWS\system32\drivers\etc' werkt om een website te blokkeren. Van mij mag een antivirus programma niet duurder zijn dan 10 euro. En verder moet het ook niet zo zijn dat je elk jaar een nieuwe antivirus moet kopen. Slaat nergens op want als het wordt geupdate net zoals windows wordt geupdate met service packs, hotfix etc. is er niks aan de hand om een antivirus ook op de zelfde manier te updaten. So..iedereen kan begrijpen dat dit gaat allemaal om geld en niks anders. De makers van virussen moeten gepakt worden en flink worden gestraft met zo'n 10 jaar cel minimaal want ze blijven de miljoenen mensen van wie hun computer door hun virus werd besmet voor altijd schuldig want ze hebben geen geld om al die miljoenen mensen te vergoeden. Als maker van een virus wodrt je ook gezien als een zware crimineel. De meeste mensen weten gewoon niet hoe erg het is. Ze weten niet hoeveel miljoenen mensen per jaar kostbare gevens en projecten kwijt raakt vanwege een virus.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.