image

Gratis Microsoft virusscanner nabij

dinsdag 22 september 2009, 12:11 door Redactie, 11 reacties

Microsoft zal zeer binnenkort een gratis virusscanner uitbrengen die de markt zal doen verbazen, zo laat de softwaregigant tegenover Security.nl weten. In een gisteren verschenen e-mail aan bètatesters bedankt Microsoft voor het gebruik van de Security Essentials Beta. Volgens het bericht zou de gratis software in de komende weken moeten verschijnen. Ruud de Jonge, directeur Developer & Platform Enthousiasm bij Microsoft Nederland, laat weten dat ook de Nederlandstalige versie meteen beschikbaar is. Oorspronkelijk was Security Essentials vooral bedoeld voor opkomende markten, zoals India, China en Brazilië, waar veel systemen geen virusscanner gebruiken.

Toch zegt De Jonge dat Microsoft zich ook doelbewust op de Westerse markten richt, waar OneCare in eerste instantie de markt moest veroveren. De commerciële virusscanner faalde hierin en zal uiteindelijk verdwijnen. Security Essentials is echter geen afdankertje, aangezien het dezelfde engine als de zakelijke Forefront beveiligingssoftware gebruikt. Bedrijven zijn vrij om Security Essentials te installeren, iets wat bij de meeste gratis virusscanners niet is toegestaan. De software ondersteunt geen uitgebreide rapportages of centrale beheersmogelijkheden die in bedrijfsomgevingen vaak vereist zijn. "Het is een consumenten aanbieding", gaat De Jonge verder.

Vertrouwen
Hij heeft het volste vertrouwen in de virusscanner. "Wij gaan de markt verbazen qua kwaliteit." In de komende weken zouden verschillende onafhankelijk testen moeten verschijnen die het optimisme van Microsoft moeten bevestigen. Onlangs verscheen een test van de bètaversie en die was positief.

Deels is Security Essentials ook een aanvulling voor Forefront, omdat de softwaregigant zo meer informatie over uitbraken kan verzamelen, hoewel het daar ook al de Malicious Software Removal tool al voor heeft. Gebruikers van de bètaversie krijgen het advies om naar de meest recente versie te upgraden, zodat de overgang straks naar de volledige versie vlekkeloos verloopt.

Reacties (11)
22-09-2009, 12:17 door Anoniem
Nah..we zullen ze maar eerst het voordeel van de twijfel geven. Ik moet het nog zien of dit wel zo een goeie scanner gaat worden.
22-09-2009, 12:43 door Anoniem
Op mijn Windows-systeem wil ik persoonlijk verder het liefst zo weinig mogelijk aanvullende Microsoft-software hebben.
22-09-2009, 13:12 door Anoniem
Ach, maakt niet uit: Onze Nelie zal daar wel weer een stokje voor steken :rolleyes:
22-09-2009, 13:52 door Skizmo
Ze geven nu dus toe dat alle voorgaande pogingen tot het maken van een virusscanner flut waren.... waarom zou ik ze nu dan wel vertrouwen ?
22-09-2009, 13:58 door Harold
nah, ik ga het wel proberen... welke virusscanner is tegenwoordig dan nog wel goed? Ik lees erg vaak negatieve verhalen... thuis en op mijn werkplek maar eens even uitproberen, en benchmarks resultaten afwachten. Als het nu toch eens wel goed zou zijn... kunnen wij die dure mcafee de deur uit doen ;)

Harold
[admin]adverteren kan via sales@security.nl[/admin] ik hoef niet te adverteren, want http://www.succesfoto.nl is een prodeo site!!!
22-09-2009, 13:59 door SirDice
Door Anoniem: Ach, maakt niet uit: Onze Nelie zal daar wel weer een stokje voor steken :rolleyes:
Zolang het niet meegeleverd wordt denk ik dat dat wel mee zal vallen.
22-09-2009, 14:23 door Anoniem
Waarom verbaasd me dat niet ? Ze hebben weer een grote mond om vervolgens over 2 jaar het product geflopt is. Altijd hetzelfde.
22-09-2009, 14:57 door Anoniem
Door Anoniem: Nah..we zullen ze maar eerst het voordeel van de twijfel geven. Ik moet het nog zien of dit wel zo een goeie scanner gaat worden.

Beter een matige AV dan geen AV. Laten we hopen dat MS deze gaat aanbieden via Windows Update als "Essential" wanneer er geen enkele AV is geinstalleerd op een systeem.

Alle beetjes helpen...
22-09-2009, 17:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-09-2009, 16:50 door Anoniem
O, o, o wat zijn we weer lekker tegen Microsoft aan het schoppen. Al zouden ze iedere gebruiker de hoofdprijs in de staatsloterij geven, dan zou er hier nog commentaar op komen. Get a life!
29-09-2009, 19:29 door Anoniem
Ik heb de scanner al 3 maand in gebruik, want toen ie uit kwam gelijk gedownload van Softpedia. De scanner vind ik geen slecht product want hij pakte gelijk 2 virissen die Avira miste en nu na 3 maand heeft ie al verschillende keren zijn nut bewezen.
Misschien heeft MS geleerd van de 'life on care scanner'die zo jammerlijk flopte en nu probeert die schade weer in te halen.
Wat ik bij het installeren van de toen nog engelse versie vreemd vond dat windows defender werd uit geschakeld, wat bij de Nederlandse versie nu niet het geval is die ik zonet heb binnen gehaald. We Wachten het maar af.[ de recensies op Softpedia zijn wel lovend]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.