image

Snow Leopard gast account leidt tot dataverlies

dinsdag 22 september 2009, 13:01 door Redactie, 4 reacties

Een bug in de net verschenen Mac OS X Snow Leopard zorgt ervoor dat gebruikers die met een Guest account inloggen, hun home folder kwijtraken. Het gast account laat een gebruiker normaal zonder wachtwoord inloggen, waarna de data na het uitloggen wordt verwijderd. Het probleem in dit geval is dat al aanwezige data van een ander account verdwijnt. De data is volgens Intego niet echt weg, maar Topher Kessler laat weten dat er een backup nodig is. Daarnaast is het terughalen vrij lastig. Uit voorzorg krijgen Mac-gebruikers het advies om het Guest account uit te schakelen.

Reacties (4)
22-09-2009, 13:17 door Anoniem
Tja, dit is discutabel. Het lijkt mij een prima uitgangspunt om de data van het Guest account te verwijderen na uitloggen. Het is per slot van rekening een Guest account en alleen bedoeld om tijdelijk even gebruik te kunnen maken van de computer van iemand anders.
22-09-2009, 13:40 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, dit is discutabel. Het lijkt mij een prima uitgangspunt om de data van het Guest account te verwijderen na uitloggen. Het is per slot van rekening een Guest account en alleen bedoeld om tijdelijk even gebruik te kunnen maken van de computer van iemand anders.

Dit is helemaal NIET discutabel, dit is gewoon een erg domme fout....even goed lezen Anoniem (...Het probleem in dit geval is dat al aanwezige data van een ander account verdwijnt....)
22-09-2009, 14:25 door Anoniem
Het gast account laat een gebruiker normaal zonder wachtwoord inloggen, waarna de data na het uitloggen wordt verwijderd. Het probleem in dit geval is dat al aanwezige data van een ander account verdwijnt.

het gaat dus niet om de data van het guest account maar om die van de gebruiker die er normaal op zit. Vraag me altijd af waarom ze niet een update gebruiken om net zoals nu voor alle Mac OS X Snow Leopard het guest account te disablen of zorgen voor een grote popup zodat de mensen die er geen verstand van hebben niet in een keer merken dat hun gegevens weg zijn.
22-09-2009, 18:06 door hvlint
heb er zelf geen last van gehad tot nu toe, en heb wel een gast account actief.
wanneer gebeurt het? blijkbaar niet altijd
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.