image

Gratis Microsoft virusscanner nu te downloaden

dinsdag 29 september 2009, 09:41 door Redactie, 34 reacties

Microsoft heeft na een kleine elf maanden zijn gratis virusscanner voor het grote publiek beschikbaar gesteld, en wil deze "Security Essentials" ook via banken verspreiden, zo laat het Security.nl weten. Security Essentials zal vanavond om 18:00 te downloaden zijn en komt uit in 19 landen waaronder Nederland. De virusscanner is daarnaast ook in een Nederlandstalige versie verkrijgbaar. Microsoft vertelde eerder dat het met de gratis anti-virus software de markt wil verbazen. Een markt waar nog steeds te weinig gebruikers anti-malware bescherming gebruiken. Kosten en prestaties zijn hierbij de belangrijkste barrières waarom consumenten zichzelf niet beschermen.

Security Essentials was daarom voornamelijk op opkomende markten gericht, zoals China en Brazilië. De Chinese versie zal binnen een aantal weken verschijnen. Toch verschijnt de virusscanner vandaag vooral in Westerse landen. "Wij gaan het breed in de markt zetten, wij gaan lawaai maken richting de OneCare gebruikers", zegt Ruud de Jonge van Microsoft Nederland. Oorspronkelijk wilde Microsoft de markt met de commerciële virusscanner OneCare veroveren, maar dit avontuur besloot het vorig jaar wegens tegenvallende resultaten af te blazen. Security Essentials is geen gratis versie van OneCare, maar gebruikt de commerciële Forefront Engine, die Microsoft aan zakelijke klanten aanbiedt. Zo is de scanner voorzien van rootkit-bescherming, reputatie service, real-time bescherming en continue updates.

Ingebouwde virusscanner
Microsoft zal Security Essentials niet als update via Windows Update of de Automatische Update verspreiden, zegt De Jonge. "Je moet hem los downloaden. Wij moeten goed kijken in hoeverre wij dit soort oplossingen kunnen en mogen bundelen met een OS." Apple lijkt hier zich geen zorgen over te maken, aangezien het de nieuwste Mac OS X Snow Leopard van een ingebouwde virusscanner voorzag. "Apple heeft in Nederland 9% marktaandeel en wij niet." Het is dan ook de vraag waarom het ene besturingssysteem dit wel mag doen en het andere niet. "Ik denk dat wij toch wat mededingingsuitdagingen verwachten op het moment dat wij het gaan bundelen."

Aan de ene kant is dat opmerkelijk, aangezien Microsoft de anti-spyware oplossing Windows Defender wel in Vista integreerde, zonder dat dit tot protesten leidde. "Dat klopt, hetzelfde geldt ook voor firewalls", gaat De Jonge verder. "Het is een inschatting. Vanuit een consumenten oogpunt zouden we graag Security Essentials willen meeleveren met een legale versie van Windows. Ik denk niet dat we deze discussie op de spits zullen drijven." Mogelijk dat Microsoft dit in de toekomst wel gaat doen, maar dat is ook afhankelijk van de relatie met de mededingingsautoriteiten "en hoe het beeld zich daar ontwikkelt.”

Concurrentie
Microsoft heeft ook een relatie met anti-virusbedrijven, die de afgelopen maanden felle kritiek op de gratis virusscanner uitte. Wat betreft de spanning die dit veroorzaakt is dit volgens De Jonge een essentie van de IT-wereld. "Bijna alle partijen zijn partner en concurrent van elkaar en we proberen aan het einde van de dag het juiste te doen voor onze gebruikers." Uit de praktijk blijkt dat veel consumenten niet afdoende beschermd zijn tegen malware. "Of ze vinden het niet interessant of ze willen er niet voor betalen en wij denken dat de markt er in totaal mee gebaat is als er een goede oplossing komt die laagdrempelig is."

Wat betreft de kritiek van andere anti-virusbedrijven noemt De Jonge dit een effect van gezonde concurrentie. "Ik denk dat je als consument met deze oplossing plus de features uit de laatste versies van het OS en Service Pack voor XP een goede en veilige PC hebt. Er zijn ongetwijfeld partijen die daar een genuanceerd beeld over hebben en hun eigen product gaan promoten." Dat is volgens De Jonge een goede zaak. “Dat houdt ons en onze concurrenten scherp." Een eerste test door het gerenommeerde AV-Test.org liet zien dat Security Essentials prima presteert. Ook bij toekomstige tests heeft De Jonge goede verwachtingen.

Banken
Microsoft denkt na over het inschakelen van partners om Security Essentials te verspreiden. "Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar banken en grote contentsites die willen dat hun gebruikers veilig zijn." Dat noemt De Jonge een nieuwe aanpak in de anti-viruswereld. "Dat je letterlijk andere partijen in staat stelt om jouw product te distribueren." Het aanbieden via banken overweegt de softwaregigant in een tweede fase na de lancering. Op deze manier kunnen banken hun klanten een gratis en ondersteunde virusscanner aanbieden. Security Essentials zal voor Windows XP, Vista en Windows 7 verschijnen, zowel 32- als 64-bit, inclusief ondersteuning vanuit Microsoft.

Amerikaanse banken en grotere e-commerce sites hebben al aangegeven geïnteresseerd te zijn. Daarbij zijn de e-commerce sites voornamelijk bang voor phishing, aldus De Jonge. "Ik kan me voorstellen dat we ook in Nederland dit soort discussie gaan voeren." Sommige Nederlandse banken verbieden hun klanten te telebankieren als hun computer niet up-to-date is. "Dan zouden ze ook een rol kunnen spelen in de oplossing."

Update 17:55
De 9MB grote virusscanner is nu te downloaden.

Reacties (34)
29-09-2009, 11:16 door Anoniem
Oh alsjeblieft zeg!
Op het moment dat mijn bank mij gaat vertellen welke Antivirus ik moet gebruiken zijn ze verkeerd bezig...

"Aan de ene kant is dat opmerkelijk, aangezien Microsoft de anti-spyware oplossing Windows Defender wel in Vista integreerde, zonder dat dit tot protesten leidde."
Dat komt omdat er toen nog niet voldoende werd gecontroleerd, maar blij ben ik er absoluut niet mee!! Elke dag krijg ik de melding dat er een update is voor dat ruimte vervuilings geval genaamd Windows Defender.
En gebruik ik het? NEE! Waarom?: Omdat dat stuk schroot nog geen stront vind als hij er midden instaat! Maar verwijderen is niet mogelijk, nee... dat is teveel moeite. Alleen uitschakelen is mogelijk..

Krijgen we dit in de toekomst ook weer er 'GRATIS' bij geleverd (lees: door je strot geramd.)
Want echt dat het eraf gaat, desnoods moet ik het register handmatig met een hexeditor aanpassen. Maar het gaat er af!

Ik zeg niet dat Microsoft de enige is die dit soort onzinnige praktijken uitvoert, want Apple kan er ook wat van.
Apple Update: Krijg je elke keer de melding dat er een update is voor iTunes (die niet heb geïnstalleerd hebt staan), bij verschillende kennissen al meegemaakt dat hij word geïnstalleerd (met alle gevolgen van dien).

En nu weer een andere: iPod configuratie! IK HEB GEEN iPod!!
Ik installeer die troep alleen zodat ik filmpjes kan kijken in dat achterlijke Qt formaat. Niets meer, die troep is helemaal nergens voor nodig.

Als het echt te gek gaat worden stap ik definitief over op Linux en draai ik Windows enkel nog virtueel.
Voor nu is het nog te doen, maar soms kan ik aardig pissig worden hierover.
29-09-2009, 11:54 door Anoniem
Belachelijk!
Heb ik GVD begin dit jaar een licentie van Windows Live One Care gekocht, word die licentie op alle 3 de machines waarop deze geïnstalleerd staat (licentie voor 3 machines) ineens inactief gemaakt DOOD Microsoft!!
Dat het nu ineens gratis is, houd dat in dat ik mijn geld dan ook teruggestort krijg voor de onnodige en niet werkende licenties?
29-09-2009, 12:24 door Anoniem
Je kunt veel klagen over Microsoft, maar dit vind ik een prima actie. Volgens een eerste test zou het goed werken, dus zal ik het gaan gebruiken en ik zal het ook iedereen gaan aanraden. Verder is het nog gratis ook, wat wil je nog meer?
29-09-2009, 13:17 door Anoniem
Door Anoniem: Oh alsjeblieft zeg!
Als het echt te gek gaat worden stap ik definitief over op Linux en draai ik Windows enkel nog virtueel.
Voor nu is het nog te doen, maar soms kan ik aardig pissig worden hierover.

Stap als je blieft vandaag nog over, dan hoeven wij dit soort flauwekul niet allemaal te lezen.
Geef liever een constructieve bijdrage.
29-09-2009, 13:35 door Anoniem
Door Anoniem: Je kunt veel klagen over Microsoft, maar dit vind ik een prima actie. Volgens een eerste test zou het goed werken, dus zal ik het gaan gebruiken en ik zal het ook iedereen gaan aanraden. Verder is het nog gratis ook, wat wil je nog meer?

Mee eens, alleen ga ik het nog niet aanraden. Eerst zelf testen en daarna zelf beoordelen en niet voordat iets uitkomt al een mening klaar hebben staan over iets wat je nog niet geprobeert hebt.
29-09-2009, 14:03 door Skizmo
Ik hoef dus nog maar 1 dagje te wachten :)
29-09-2009, 15:44 door prikkebeen
Wij moeten goed kijken in hoeverre wij dit soort oplossingen kunnen en mogen bundelen met een OS." Apple lijkt hier zich geen zorgen over te maken, aangezien het de nieuwste Mac OS X Snow Leopard van een ingebouwde virusscanner voorzag. "Apple heeft in Nederland 9% marktaandeel en wij niet." Het is dan ook de vraag waarom het ene besturingssysteem dit wel mag doen en het andere niet. "Ik denk dat wij toch wat mededingingsuitdagingen verwachten op het moment dat wij het gaan bundelen."

Dat meneer De Jonge dit niet snapt geeft mij te denken.
Met een gebundelde antivirusscanner ligt in één klap de hele antivirusindustrie op zijn rug. Dat is niet erg aardig want MS heeft ze al die jaren van 'werk' voorzien.
Het gaat om de concurrentie meneer De Jonge, iets waar MS, met zijn streken, schijt aan heeft.
29-09-2009, 15:47 door Anoniem
Nou ja,ik denk dat het rommel van Ms is,want Windows defender is ook eigenlijk niet zo best tegen spyware.
Ik wil niks afkraken,maar volgens mijn ervaring is dat zo.
Ik gebruik op mijn Laptop Avast antivirus pro,en advanced systemcare pro van Iobit.
Samen presteren deze paketten prima bij mij.
29-09-2009, 16:12 door prikkebeen
Door Anoniem: Nou ja,ik denk dat het rommel van Ms is,want Windows defender is ook eigenlijk niet zo best tegen spyware.
Ik wil niks afkraken,maar volgens mijn ervaring is dat zo.
Ik gebruik op mijn Laptop Avast antivirus pro,en advanced systemcare pro van Iobit.
Samen presteren deze paketten prima bij mij.

Zo is de scanner voorzien van rootkit-bescherming, reputatie service, real-time bescherming en continue updates.

Ha ha. Maar jij hebt geen 'reputatie service', wat dat dan ook mag zijn. Vooralsnog is het allemaal marketing prietpraat van MS.

Als deze scanner breed ingezet wordt en ook breed gebruikt wordt hoeft die maar één stuk malware te missen en dan zijn we weer terug in de situatie waarin we nu zijn. Veel besmette Windows pc's dus.
Een diversiteit aan virusscanners heeft grote voordelen om dat soort dingen nu juist te voorkomen. Het zal vast negatief overkomen, maar ik vrees het ergste, dan kan het alleen maar meevallen.
29-09-2009, 16:13 door Anoniem
Door prikkebeen:
Wij moeten goed kijken in hoeverre wij dit soort oplossingen kunnen en mogen bundelen met een OS." Apple lijkt hier zich geen zorgen over te maken, aangezien het de nieuwste Mac OS X Snow Leopard van een ingebouwde virusscanner voorzag. "Apple heeft in Nederland 9% marktaandeel en wij niet." Het is dan ook de vraag waarom het ene besturingssysteem dit wel mag doen en het andere niet. "Ik denk dat wij toch wat mededingingsuitdagingen verwachten op het moment dat wij het gaan bundelen."

Dat meneer De Jonge dit niet snapt geeft mij te denken.
Met een gebundelde antivirusscanner ligt in één klap de hele antivirusindustrie op zijn rug. Dat is niet erg aardig want MS heeft ze al die jaren van 'werk' voorzien.
Het gaat om de concurrentie meneer De Jonge, iets waar MS, met zijn streken, schijt aan heeft.

Over de wereld op zijn kop gesproken. Wie maakt er nou eigenlijk virussen? Microsoft soms? Het is ongelooflijk, maar jij bent zelfs in staat om Microsoft de schuld te geven van natuurrampen. Over streken gesproken. Ga eens kijken wat Apple nou iedereen weer door de strot schuift. Of kijk eens wat Google nou weer van mij jat als het om mijn gepubliceerde boeken gaat. Maar daar heb jij natuurlijk geen moeite me.
29-09-2009, 16:13 door Anoniem
Door prikkebeen:

Met een gebundelde antivirusscanner ligt in één klap de hele antivirusindustrie op zijn rug. Dat is niet erg aardig want MS heeft ze al die jaren van 'werk' voorzien.
Het gaat om de concurrentie meneer De Jonge, iets waar MS, met zijn streken, schijt aan heeft.

Het klopt dat anti-virus bedrijven hier niet gelukkig mee zijn, maar een microsoft virusscanner monocultuur is tamelijk nutteloos. Als iedereen dezelfde scanner gebruikt zal nieuwe malware niet gedetecteerd worden, daar zorgen malwareschijvers wel voor.
29-09-2009, 17:33 door prikkebeen
Door Anoniem:
Door prikkebeen:
Wij moeten goed kijken in hoeverre wij dit soort oplossingen kunnen en mogen bundelen met een OS." Apple lijkt hier zich geen zorgen over te maken, aangezien het de nieuwste Mac OS X Snow Leopard van een ingebouwde virusscanner voorzag. "Apple heeft in Nederland 9% marktaandeel en wij niet." Het is dan ook de vraag waarom het ene besturingssysteem dit wel mag doen en het andere niet. "Ik denk dat wij toch wat mededingingsuitdagingen verwachten op het moment dat wij het gaan bundelen."

Dat meneer De Jonge dit niet snapt geeft mij te denken.
Met een gebundelde antivirusscanner ligt in één klap de hele antivirusindustrie op zijn rug. Dat is niet erg aardig want MS heeft ze al die jaren van 'werk' voorzien.
Het gaat om de concurrentie meneer De Jonge, iets waar MS, met zijn streken, schijt aan heeft.

Over de wereld op zijn kop gesproken. Wie maakt er nou eigenlijk virussen? Microsoft soms? Het is ongelooflijk, maar jij bent zelfs in staat om Microsoft de schuld te geven van natuurrampen. Over streken gesproken. Ga eens kijken wat Apple nou iedereen weer door de strot schuift. Of kijk eens wat Google nou weer van mij jat als het om mijn gepubliceerde boeken gaat. Maar daar heb jij natuurlijk geen moeite me.


Ha VanHoorne. Ben je je wachtwoord kwijt?
Het is dankzij MS dat er zoveel virussen zijn zoals ik het zie. Ik heb niet gezegd dat MS ze zelf maakt.
De antivirus industrie kan nu nog even niet zonder MS Windows verder, want dat is de consequentie als ze hun scanner gaan bundelen. Dat jij dat niet ziet, uhh, dat vind ik nou een beetje raar. Concurrentie is goed voor de klant en het bied keuze waarmee je diversiteit krijgt. Het kan natuurlijk zomaar veranderen als de virusschrijvers een ander doel kiezen. Ook op dat gebied zou meer concurrentie moeten zijn..
Wat Apple doet klopt ook niet. Het zijn wel dezelfde soort streken die MS ook wel eens uithaalt. Door de strot duwen is dat ja. Maar daar gaat het nu even niet over.

En over je boeken, heb je een link? Ik wil wel eens weten waar jij zoal over schrijft. Wie weet, misschien koop ik wel iets.
29-09-2009, 17:37 door Anoniem
Gedownload en geisntalleerd. Eerst ga ik kijken of het wel goed werkt. Het ziet er goed uit. Inclusief goede opties dat er op gestelde tijden het systeem kan laten controleren. Het ziet er tevens overzichtelijk uit.
29-09-2009, 17:59 door Ilja. _V V
Door Skizmo: Ik hoef dus nog maar 1 dagje te wachten :)
Aha! Ik snap het eindelijk!!! Hihi...

Ik heb mezelf enkele maanden geleden er voor aan gemeld maar ik was net te laat om nog als additioneel participant toegevoegd te kunnen worden...

Hè, net eergisteren AVG in mijn nieuwe Windows 7 geïnstalleerd, kan ik die er weer uit halen!..

Vandaag,11:16 doorAnoniemElke dag krijg ik de melding dat er een update is voor dat ruimte vervuilings geval genaamd Windows Defender. (...) Want echt dat het eraf gaat, desnoods moet ik het register handmatig met een hexeditor aanpassen.
Uit zo'n opmerking blijkt dan weer dat dat type schrijvers totaal geen benul over de werking van Windows heeft.

Voor dat soort updates waarvoor een herstart niet noodzakelijk is kan je nl. ook gewoon een groepsbeleid instellen waardoor je van die updates niets meer merkt.
Tevens kan je op dezelfde manier zowel gebruikers de mogelijkheid bieden om updates te kiezen & te laten installeren, plus verplichte herstarts uitstellen tot de gebruiker zelf afsluit, de éérste melding tot herstart maximaal een half uur & opvolgende meldingen een heel etmaal uit stellen.

P.S:
Door Anoniem: Gedownload en geisntalleerd. Eerst ga ik kijken of het wel goed werkt. Het ziet er goed uit. Inclusief goede opties dat er op gestelde tijden het systeem kan laten controleren. Het ziet er tevens overzichtelijk uit.
Je bent sneller dan ik! Heb het net binnen gehaald. Ok! Let's roll... :-)
29-09-2009, 18:09 door Anoniem
De downloadsite is nu live ...
Groeten,

Ruud de Jonge
Microsoft Nederland
29-09-2009, 18:16 door ruudj
De download site is live... http://www.microsoft.com/security_essentials/

Groeten,

Ruud de Jonge
Microsoft Nederland
29-09-2009, 18:40 door SirDice
Door Anoniem: Oh alsjeblieft zeg!
Op het moment dat mijn bank mij gaat vertellen welke Antivirus ik moet gebruiken zijn ze verkeerd bezig...
Er staat dat mogelijk banken de software gaan aanbieden, niet gebieden (bevelen, gelasten, voorschrijven etc.). Subtiel verschil.
29-09-2009, 18:43 door SirDice
Door prikkebeen: Het is dankzij MS dat er zoveel virussen zijn zoals ik het zie.
Mede dankzij MS kun jij nu ook voor betrekkelijk weinig geld een Quad-Core met 8GB RAM en 3TB aan harde schrijven kopen.
29-09-2009, 19:05 door prikkebeen
Door SirDice:
Door prikkebeen: Het is dankzij MS dat er zoveel virussen zijn zoals ik het zie.
Mede dankzij MS kun jij nu ook voor betrekkelijk weinig geld een Quad-Core met 8GB RAM en 3TB aan harde schrijven kopen.

Helemaal mee eens. Zoiets heb ik ook.
MS is zeer zeker een grote katalysator geweest voor de pc industrie en is dat nog steeds. De concurrentie op hardware gebied heeft ook haar steentje bijgedragen natuurlijk.
29-09-2009, 19:47 door Anoniem
Zo te zien conflicteert het ding niet met Kaspersky, maar mijn systeem werd dermate traag dat ik het niet verantwoord vond om twee scanners te installeren. heb maar het vorig herstelpunt teruggebracht.
29-09-2009, 20:12 door Anoniem
De download site is live... http://www.microsoft.com/security_essentials/

Lol zelfs MS is hier actief
29-09-2009, 20:45 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
29-09-2009, 20:52 door Anoniem
Dit lijkt mij een hele redelijke opstelling ...

Ruud de Jonge
Microsoft Nederland
30-09-2009, 01:12 door Bitwiper
Tenzij Microsoft iets revolutionairs heeft bedacht waardoor het voor malwaremakers enorm lastig wordt om hun malware zo te tweaken dat deze niet meer door "Security Essentials" wordt herkend, voorspel ik een toename van het aantal zombie-PC's t.g.v. deze gratis Microsoft virusscanner.

Redenen:
1) Low budget gebruikers, met name diegenen die de weg naar Avira en andere gratis scanners niet konden vinden, zullen massaal overstappen op "Security Essentials". Met als gevolg:
Door Anoniem: Het klopt dat anti-virus bedrijven hier niet gelukkig mee zijn, maar een microsoft virusscanner monocultuur is tamelijk nutteloos. Als iedereen dezelfde scanner gebruikt zal nieuwe malware niet gedetecteerd worden, daar zorgen malwareschijvers wel voor.
2) Inkomsten bij de andere AV-fabrikanten nemen af. Dat gaat dus niet tot structurele verbeteringen aldaar leiden, maar wel tot langere tijden tussen het uitbrengen van malware en het beschikken over definities.

Rara wie spint hier garen bij?
30-09-2009, 01:40 door Anoniem
Door Anoniem:
De download site is live... http://www.microsoft.com/security_essentials/

Lol zelfs MS is hier actief

Klopt ...
Ruud
30-09-2009, 04:35 door Ilja. _V V
Ok, ik heb het net even getest op een 1GHz PIII 320 Ram voorzien van een nieuwe XP Pro-SP3 plus uiteraard alle updates, met wat ook geupdate extra's zoals Flash, ShockWave, Acrobat Reader, Java, QuickTime, Windows Defender, Rekenmachine Plus, Windows Live Mail 2008 (zonder ToolBar of Family Safety), & gestript van oude versies zoals Windows Messenger & Msn Explorer.
De XP was Online OneCare Scanner schoon.
Door Anoniem: Gedownload en geinstalleerd. Eerst ga ik kijken of het wel goed werkt. Het ziet er goed uit. Inclusief goede opties dat er op gestelde tijden het systeem kan laten controleren. Het ziet er tevens overzichtelijk uit.
Mee eens. Ziet er erg Windows uit, & aan de sobere kant. Voor de definitie-update heeft het door de rode balk veel weg van BitDefender, na de snelle scan tijdens installatie word die (als het goed is) groen & dan lijkt het meer op een iets minder speelse Windows Defender.

Na de herstart de Online OneCare Scanner laten kijken of er wat achter was gebleven, & dan bleek minder dan 1MB overbodige bestanden & 0 foutieve registerverwijzingen.

Tijdens de snelle post-installatie-scan vond ik het al niet echt snel gaan, dus even de volledige scan gedraaid & geklokt met als uitkomst 1 uur & 6 minuten over 139720 bestanden. Dat mag nog wel wat beter.
Ik vergelijk dan met AVG, F-Secure & Norton, die met zo goed als gelijke installaties zelfs op minder snelle machines het toch iets beter doen.

Helaas ben ik niet in het bezit van potjes met virea die ik erop los kan laten, dat moet iemand anders dan maar uit proberen.
Wel vond het iets van Apple QuickTime waar het niet zeker van was & daarvoor heb ik het mijn permissie gegeven om te verzenden voor nader onderzoek...

Nog iets wat me opviel is dat het tijdens de scan Windows Defender tijdelijk uit schakelt. Nog geen oordeel daarover, alleen een constatering.
Door ruudj: De download site is live... http://www.microsoft.com/security_essentials/

Groeten,

Ruud de Jonge
Microsoft Nederland
Die link is in orde, maar kijkt echter naar de taal van de OS, in mijn geval dus Engels. Kan je aldaar weer veranderen door op Change te klikken, maar deze komt op de Nederlandse afdeling uit: http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=nl-nl
Ongeacht de gekozen site door onder de Download nu knop op Land- en taalinstellingen te klikken kan je behalve taal ook de versie kiezen voor XP, Vista & 7, 32 of 64 bit.
30-09-2009, 10:13 door Anoniem
Goede actie van MS.
Heb de scanner geïnstalleerd en ben er zeer tevreden mee.
30-09-2009, 13:10 door Anoniem
Door Anoniem: Belachelijk!
Heb ik GVD begin dit jaar een licentie van Windows Live One Care gekocht, word die licentie op alle 3 de machines waarop deze geïnstalleerd staat (licentie voor 3 machines) ineens inactief gemaakt DOOD Microsoft!!
Dat het nu ineens gratis is, houd dat in dat ik mijn geld dan ook teruggestort krijg voor de onnodige en niet werkende licenties?
Totale onzin. Je kan alleen je licentie niet meer verlengen. Kortom het wordt gratis, ook voor jou :)
30-09-2009, 16:52 door Ilja. _V V
Wat ik verder in de Security Essentials echt mis, is een simpele linkscanner zoals standaard bij AVG-Free word geleverd & die o.a. de belangrijkste zoekmachine-pagina's zoals Google & Yahoo! controleert.

Daar onstaan bij de gebruikers namelijk al de meeste problemen.

Gelukkig heeft AVG die linkscanner gratis apart beschikbaar gesteld: http://linkscanner.avg.com/
30-09-2009, 19:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-09-2009, 23:24 door Ilja. _V V
Door Sjaan: Maarre, was dat niet dat ding waar Grisoft destijds zoveel kritiek op heeft gehad omdat het zoveel verkeer genereerde dat er websites waren die onderuit gingen ?
Of ben ik in de war ?
Nee, Sjaan, je bent niet in de war & voor je zieleheil heb ik het even voor jr opgezocht: Dat was vorig jaar bij de introductie ervan in AVG-produkten. even een paar links, alhier eerst:
http://www.security.nl/article/18892/1/AVG_Linkscanner_veroorzaakt_overlast_op_internet.html
http://news.cnet.com/8301-10789_3-9986453-57.html & dan nog een forum:
http://www.spywarepoint.com/avg-link-scanner-t60180.html alwaar het verschil tussen de modules Search-Shield & Active Surf-Shield word gevraagd.

Het gaat mij voornamelijk om een Search-Shield voor zoekmachines, er zijn er wel meer van zoals Haute Secure (ex-Microsoft, werd na goede start bij elke versie update strenger & strenger, nu van eTrust & sindsdien puinhoop.), Avira heeft ook zoiets, ben ik niet mee bekend, evenals Avast! waarvan ik er kort geleden achter ben gekomen dat die het surf-comfort van één van mijn Vista-klanten volledig teniet deed.

Ik heb zelf geen noemenswaardige problemen met de AVG Linkscanner tot nu toe, is actief op de computer waarop ik nu schrijf, een enkele keer is het voor gekomen dat een pagina niet wilde laden, maar daarvan is het weer niet zeker of AVG daar de oorzaak van was...
01-10-2009, 06:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-10-2009, 23:33 door Anoniem
Ik vindt het ook erg jammer dat er geen linkscanner in zit!:-( Hé Ruud de Jonge! zet die er ook even bij a.u.b.! ;-) Anders blijf ik voorlopig wel AVG gebruiken, avast! heeft de linkscanner ook niet, vandaar mijn keus voor AVG Free! Het is erg handig om bij de zoekresutaten al te kunnen zien welke websites gevaarlijk zijn!? Maar als MSE net zo goed of beter werkt als AVG Free, én er een linkscanner in wordt opgenomen, zal ik het wellicht installeren/proberen!;-) De definitie/updates moeten ook probleemloos gaan, daar zijn helaas nog wel wat klachten over...
15-12-2009, 20:56 door Anoniem
zijn er meer mensen die problemen hebben nadat ze deze virus scanner geïnstalleerd hebben?Niet opstarten, regenboogscherm, blauwe schermen, niet af sluiten, terwijl linux het wel gewoon blijft doen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.