image

McDonalds goudmijn voor creditcarddieven

maandag 5 oktober 2009, 10:25 door Redactie, 11 reacties

In Amerika wordt regelmatig restaurantpersoneel gearresteerd wegens het kopiëren van creditcards en na onderzoek blijkt dat de creditcarddieven het meest bij McDonalds verdienen. De kaartgegevens worden na gekopieerd te zijn, via allerlei tussenpersonen op de zwarte markt aangeboden. De prijs die de skimmer op de werkvloer ontvangt ligt vaak vele malen lager dan de vraagprijs. Toch verschilt de prijs enorm per restaurant, zo ontdekte Kevin Poulsen. Een werknemer van het Lan Pan Asian Café ontving slechts 7,50 dollar per gekopieerde creditcard. In totaal kopieerde hij 43 kaarten, waar voor uiteindelijk 30.000 dollar mee gefraudeerd werd.

Een klant van het Popeyes Louisiana Kitchen restaurant zag hoe een werknemer zijn creditcard achter de balie probeerde te skimmen en waarschuwde de politie. Die ontdekte dat dat de werknemer de kaart met een kaartlezer kopieerde. Uiteindelijk vertelde hij dat iemand hem in de buurt 10 dollar voor elke geskimde creditcard betaalde. Ook een werknemer van de Burger King ontving tien dollar per kaart, maar verhandelde ruim 700 creditcards voordat hij gepakt werd.

McDrive
Een ober van het Latin Café 2000 had het beter voor elkaar, hij ontving voor elke gekopieerde creditcard 20 dollar. De absolute top voor skimmers blijkt McDonalds te zijn. Een werknemer van een McDrive in Miami verdiende maar liefst 30 dollar voor elke kaart die hij kopieerde. De man werd gepakt nadat een klant ontdekte dat er na zijn bezoek aan het fastfood restaurant een onterechte transactie was gedaan. Via de videobeelden wist men vervolgens de verantwoordelijke medewerker aan te houden.

Reacties (11)
05-10-2009, 10:45 door Starscreem
Zo zie je maar weer Mac is voor iedereen en alles goed :P

Naja ik ga zo heerlijk kipnuggets met bbq-saus halen.
05-10-2009, 11:14 door Anoniem
Ach ja, karma, moet je maar niet die vieze troep verkopen..
05-10-2009, 11:19 door Skizmo
Zo zie je maar... banken gebruiken een flut systeem. De banken zouden ervoor moeten zorgen dat copieren geen nut heeft.
05-10-2009, 11:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-10-2009, 12:22 door Anoniem
In de VS gaat alles met CCs
05-10-2009, 13:34 door Anoniem
"Maar wie koopt er dan ook een happy meal met een credit card?"

In de VS is het betalen met credit card even normaal als het betalen met pinpas in Nederland.
05-10-2009, 13:41 door Anoniem
Nou ja, 'goudmijn'... Als je 'burger flipper' bent bij de Mac, is 30 dollar inderdaad veel geld.
05-10-2009, 13:45 door Anoniem
Een paar jaar geleden kon je in de buurt van Miami bijna nergens meer met een creditcard betalen. Alleen nog cash werd geaccepteerd vanwege de creditcardfraude. Toen al.
05-10-2009, 16:50 door Thasaidon
Door Anoniem: "Maar wie koopt er dan ook een happy meal met een credit card?"

In de VS is het betalen met credit card even normaal als het betalen met pinpas in Nederland.
Ja, maar daar vragen de banken dan ook geen belachelijke bedragen voor pin/betaal transacties met de credit card.
Hier wel!
06-10-2009, 15:27 door Anoniem
"McDonalds goudmijn voor creditcarddieven"

Heeft het bedrag wat zo'n medewerker krijgt iets van doen met de vraag of deze werkt in de Burger King, de McDonalds, of de Kentucky Fried Chicken ? Volgens mij is dat volstrekt irrelevant. De malafide medewerker had gewoon 'mazzel' door relatief een hoog bedrag te krijgen, en degene van wie hij de informatie kocht zal echt niet geinteresseerd zijn in de vraag of de informatie afkomstig is uit een Burger King of een McDonalds filiaal.

De conclusies van Kevin Poulsen lijken enkel gebaseerd op individuele incidenten, en wanneer de medewerker bij de Burger King het hoogste bedrag had gekregen, dan had Kevin de Burger King een "goudmijn voor creditcardieven" genoemd, ook al zegt dat helemaal niet dat skimming bendes een voorkeur hebben voor Burger King danwel voor McDonalds ?

Het zou enkel wat zeggen wanneer deze fastfood medewerkers de informatie aan dezelfde persoon verkopen, en deze persoon vaste tarieven zou hanteren per fastfood keten ;)
06-10-2009, 15:34 door Anoniem
"Ja, maar daar vragen de banken dan ook geen belachelijke bedragen voor pin/betaal transacties met de credit card."

Je betaalt altijd belachelijke bedragen omdat het openstaande bedrag een rentedragende lening is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.