image

Internet Explorer 6 wil maar niet sterven

donderdag 29 oktober 2009, 09:36 door Redactie, 11 reacties

Een kwart van alle gebruikers op het internet surft nog altijd met Internet Explorer 6, maar mogelijk is het Windows 7 dat de oude browser een zachte dood laat sterven. Hoewel de browser onveilig is, features mist en zich niet aan alle webstandaarden houdt, kunnen zowel consumenten als bedrijven geen afscheid nemen. Ondanks verschillende campagnes tegen de browser en zelfs het advies van Microsoft om geen IE6 te gebruiken, is het zeer onwaarschijnlijk dat het marktaandeel op korte termijn drastisch zal veranderen.

Zinloos en sadistisch
Microsoft heeft al aangegeven dat het gebruikers niet zal forceren om de overstap te maken. Voor veel bedrijven is het ook een kostenoverweging om de browser die met het besturingssysteem werd meegeleverd, te blijven gebruiken. Aangezien XP nog altijd de nummer één voor de zakelijke markt is, geldt dat ook voor IE6. Mark Trammell van Digg.com noemde het zelfs "zinloos en sadistisch" om deze IE6-gebruikers een nieuwere browser op te dringen. Sommige intranetten, websites en andere zelfde ontwikkelde applicatie werken alleen met de oude browser.

Voor thuisgebruikers zou het anders liggen, die blijven IE6 uit eigen vrije keuze gebruiken en hebben ook geen reden om te veranderen. "We vertellen ze graag over de beveiliging: dat IE8 de beste browser is die je tegen phishing en social engineering malware beschermt en gratis is om te installeren", zegt Microsoft's Ian Moulster. Hij verwacht dat het aandeel zal krimpen zodra Windows 7 aanslaat. "Windows 7 is wat hun gedachten doet veranderen." IE6 zal pas verdwijnen als meer gebruikers naar Vista of Windows 7 zullen migreren. In dat geval gebruiken ze IE7 of IE8. "Ze mogen dan geen IE8 gebruiken, maar zitten tenminste niet meer op IE6", besluit Moulster.

Reacties (11)
29-10-2009, 09:41 door Anoniem
Wat ik niet snap, een nieuwe versie van hun OS proberen ze je altijd op te dringen. Met IE6 totaal niet, arme organisatie's die hier nog aan vast zitten ...
29-10-2009, 09:56 door Syzygy
IE6 is t.ov. IE7 en IE8 sneller.

In kantoor omgevingen hebben de (eind)gebruikers weinig keus en wordt het gebruik van een bepaalde versie opgelegd door het beleid van het bedrijf.

Privé gezien ligt dat geheel anders.
Om me heen hoor ik eindgebruikers klagen over de snelheid van IE7 en IE8. Het argument dat het veiliger zou zijn schijnt de thuis gebruiker maar minimaal te interesseren. Snelheid voor veiligheid is het devies.
Daarnaast (en ik vraag me bij elke versie weer af waarom) staan bepaalde zaken op andere plaatsen (marketing technisch wel te verdedigen anders zie je nauwelijks dat er iets veranderd is maar voor de gebruiker een barrière om over te stappen) Nu is IE gratis maar bij een betaalde versie van een applicatie moet de gebruiker in ieder geval grafisch de indruk hebben dat hij waar voor zijn geld heeft (kuch).
Derhalve is het dus wel verklaarbaar dat mensen bij IE6 blijven plakken.
29-10-2009, 10:51 door Anoniem
Door Anoniem: Wat ik niet snap, een nieuwe versie van hun OS proberen ze je altijd op te dringen. Met IE6 totaal niet, arme organisatie's die hier nog aan vast zitten ...

IE6 zit geintegreerd in XP en heeft daarmee automatisch de zelfde life- en support cycle als XP.
M.a.w. Microsoft is contractueel verplicht om IE6 te ondersteunen en voor security patching te zorgen totdat XP EOL is medio 2014
29-10-2009, 10:54 door Anoniem
Veel van onze klanten gebruiken IE6 omdat ze met antieke software werken, wat niet meer werkt als je upgrade naar IE7.
Zelfs sommige IE6 hotfixen zorgde er al voor dat een webbased apps soms niet meer werkte en dan moeten we die hotfix weer verwijderen. Ik denk dat het gewoon een geld kwestie is, nieuwe software kost geld.
29-10-2009, 12:16 door Anoniem
Windows Internet Explorer User Agent String Utility lost een heleboel op naar mijn idee.
Als je dan toch ie6 moet gebruiken voor bedrijfsapplicaties, kun je FF er toch naast draaien voor internet.
29-10-2009, 13:55 door Anoniem
bedaald website zijn niet meer compactible met Internet Explorer 5, en Internet Explorer 6.
Na zo irritant melding op Dailymotion.com keek ik wat verbaast rond me heen,

Dailymotion "gebruik jij een onveiligen webbrowser", en dan proberen ze je firefox aantesmeren!

Of ik niet zelf bepaald wat ik installeer op m9in computer

Toen heb ik maar Internet Explorer 7 geupgrade naar Internet Explorer 8.
29-10-2009, 16:53 door spatieman
dat IE8 de beste browser is die je tegen phishing en social engineering malware beschermt en gratis is om te installeren",
----
Daarom moet je WEL eerst windows kopen..
29-10-2009, 16:56 door Anoniem
Voor Website bouwers zou het prettig zijn dat MS eindelijk eens een keer komt met een browser die gewoon W3C compatibel is ipv op hun eigen office zooi ;-)
31-10-2009, 01:09 door ahimza
Door spatieman: dat IE8 de beste browser is die je tegen phishing en social engineering malware beschermt en gratis is om te installeren",
----
Daarom moet je WEL eerst windows kopen..

Dit kun je niet menen, Windows is een broeinest van malware etc.
31-10-2009, 01:39 door Kyentei
Door spatieman: dat IE8 de beste browser is die je tegen phishing en social engineering malware beschermt en gratis is om te installeren",
----
Daarom moet je WEL eerst windows kopen..


"phising malware" snap ik nog wel.. maar social engineering malware? Social engineering is een skill/actie uitgevoerd door een persoon. Dat kan niet zomaar op een website. Hetgeen wat het meeste in de buurt komt is Phising.
04-11-2009, 11:58 door Anoniem
als je zoals ik nog W2K gebruikt op sommige pc's kun je niet upgraden naar ie7
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.