image

Overheid gluurt mee bij kilometerheffing

woensdag 18 november 2009, 09:16 door Redactie, 88 reacties

De overheid zal wel degelijk de persoonlijke routegegevens die bij de kilometerheffing worden opgeslagen gaan gebruiken, zo bericht de Telegraaf aan de hand van het wetsvoorstel over de kilometerprijs. Als de "veiligheid van de staat" in het geding is, of in het geval van "voorkoming, opsporing en vervolging van strafbare feiten", mag de recherche of de inlichtingendienst AIVD gewoon meekijken in de auto. Vorige week publiceerde het Ministerie een uitleg over de werking van de kilometerprijs.

"Veel mensen maken zich zorgen dat de kilometerprijs ten koste gaat van de privacy. Met zo’n kastje kan iedereen toch zien waar ik heb gereden? Dat is niet juist. Alleen het aantal kilometers en het tarief dat erbij hoort, gaat naar het inningsbureau dat de factuur opmaakt en verstuurt. Er is dus niemand die kan zien waar u bent geweest, tenzij u daar uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Daarnaast worden de kastjes geproduceerd en ingebouwd door bedrijven die aan strenge eisen moeten voldoen. Ook het waarborgen van uw privacy is in die eisen meegenomen", aldus de uitleg, die stelt verder dat: "Bij de vormgeving van de kilometerprijs doen we geen concessies aan uw privacy."

Big Brother
Zowel VVD als PVV "rillen" bij het idee dat de overheid weer een manier erbij krijgt om burgers te bespioneren. "Wij vinden dit echt een 'Big Brother is watching you'-verhaal", aldus VVD-Kamerleden Aptroot en Teeven. "Dit is een enorme aantasting van de privacy." PVV-Kamerlid De Mos is bang voor een te grote overheidsmacht. "Straks zijn alle gegevens gewoon weer bij het Politbureau bekend", gaat de PVV'er verder.

Minister Eurlings (Verkeer) houdt vol dat de privacy van automobilisten wél is gewaarborgd. De informatie over tijdstippen en afgelegde zou alleen in het kastje blijven. Het bureau dat de acceptgiro's verstuurt, krijgt alleen een overzicht van het aantal afgelegde kilometers. De VVD vertrouwt het niet. "Het zal niet de eerste keer zijn dat de overheid toch gebruikmaakt van geheime gegevens omdat zij dit belangrijk genoeg vindt", aldus Aptroot.

Bonuskaart
Ernst Cramer, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, vindt de privacydiscussie overtrokken. "Via de bonuskaart van AH en de gegevens van de mobiele telefoon ligt ons leven al op straat. Ik vind het juist wel makkelijk als mijn provider straks weet wat mijn dagelijkse route is. Dan krijg ik direct filenieuws en kan ik misschien bij die ene pomp nog een cent goedkoper tanken."

Reacties (88)
18-11-2009, 09:48 door Anoniem
""Via de bonuskaart van AH en de gegevens van de mobiele telefoon ligt ons leven al op straat."
Wat een lul (en dat is een woord wat ik niet gauw gebruik)!

Hé, meneer Cramer, omdat we allemaal weten dat het leven eindig is, zeggen we toch ook niet om dan maar alvast afscheid te nemen.
En juist, om de logica dan maar te vervolgen; als je dan gelijk doorgeeft hoe vaak je het doet, dan krijg je de condooms misschien ook wel goedkoper. Tjonge, jonge wat een naieveling.
18-11-2009, 10:05 door Anoniem
Ernst Cramer heeft zeker ook niet door dat je bij Albert Hein zonder bonuskaart boodschappen mag doen. En ik mag mijn mobiele telefoon uitzetten, sterker nog ik mag de straat op zonder hem mee te nemen. Als ik nu mag autorijden zonder GPS verklikker kastje, dan zou dhr cramer gelijk hebben. Nu etaleert hij slechts een complete incompetentie.
18-11-2009, 10:08 door Anoniem
De opmerking van Ernst Cramer heeft weer een hoog "ik heb niets te verbergen, want ik doe niets fout" gehalte. Hij vergeet, dat bij een aanslag gewoon gekeken wordt wie binnen een bepaalde tijd in die omgeving was. Die is dan per definitie verdacht, waarna teruggekeken wordt in de tijd. Op basis van overlappingen gaat men dan aannames doen en kun je dieper in verdenking komen, terwijl er niets aan de hand is.

Verder zal de belastingdienst dit wel gaan gebruiken om te kijken of een leasebak ook voor prive gebruikt wordt (want verdenking van belastingfraude hoort bij leaserijden). Schakelt het kastje automatisch de registratie uit bij de landsgrenzen? Zo niet, dan is het voor de belasting ook nuttig om te weten waar je in het buitenland komt. Stop je voor of in de buurt van een buitenlandse bank, dan zul je daar wel een (niet aangegeven) rekening hebben...

Enfin zo zijn er nog meer scenarios te bedenken waarin die informatie misbruikt en verkeerd geinterpreteerd kan worden.
18-11-2009, 10:11 door Anoniem
Je ziet aan de reactie van Ernst Cramer dat hij geen flauw benul heeft. Een Bonuskaart kun je anoniem aanvragen of niet gebruiken. Een mobiele telefoon kan uit. Hier heb je zelf controle over.
Een kastje in de auto kun je echter niet uitzetten (zonder gevolgen) Dataretentie, OV chipkaarten, vingerafdrukken, legitimatieplicht en ga zo maar door, kun je niet ook niet uitzetten. Dat is allemaal van een andere orde.

Het CDA is willens en wetens een controle-staat creëren. Dit wil ze al vanaf de 80er jaren.

De gevolgen van al deze maatregelen zullen de komende jaren zichtbaar worden. Het is onafwendbaar, eerst moet alles vreselijk uit de klauwen lopen alvorens de schellen van ogen vallen. De geschiedenis blijft zich hardnekkig herhalen.

Jammeren en niets doen zal ons lelijk op gaan breken. We krijgen allen wat we verdienen.
18-11-2009, 10:18 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 10:26 door Anoniem
...als je dan gelijk doorgeeft hoe vaak je het doet....

Oh nee, dat hoeft niet; je leven ligt toch al op straat dus mogen we binnen ook wel camera's plaatsen. Lekker gemakkelijk, toch?
18-11-2009, 10:31 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 10:34 door martijno
Een mobiele telefoon kan uit. Hier heb je zelf controle over. Een kastje in de auto kun je echter niet uitzetten (zonder gevolgen)
Je zou de auto natuurlijk kunnen laten staan. Als je met het OV reist, ben je helemaal anoniem. Oh wacht... ;)
18-11-2009, 10:37 door Anoniem
Door Draconian: ...Dit noemen ze een domocratie. Bevolking heeft niets te vertellen....

Ik weet niet of de typefout in democratie bewust gemaakt is of niet, maar het resultaat is geniaal en verwoord precies wat het tegenwoordig betekend.
18-11-2009, 10:46 door Anoniem
Als je gebruik KUNT maken van het OV. Misschien dat uw weg naar uw werk via het OV gedaan kan worden, maar die van mij zeer zeker niet.

Het grootste probleem met deze hele materie is, dat iedereen dit (gps kastje) opgedrongen krijgt. Terwijl het kastje helemaal niet nodig is om het probleem van het rekening rijden op te lossen.

Kastjes inbouwen, onderhoud, administratie et al kost miljoenen (de burger zal dit dus moeten betalen). Wanneer de accijns op brandstof aangepakt wordt, is er ook een inkomsten bron die evenredig met het (brandstof) verbruik loopt. Bijkomende voordeel is dat ook vakantie gangers en al die belasting-ontduikers met duitse platen op hun auto aangepakt worden zodra ze in Nederland rijden.

Waar het in eerste instantie om ging, is eenvoudig op te lossen door een component in de brandstof prijs op te nemen.

Straks worden de gegevens, die deze kastjes uitspugen, gebruikt om iemand te traceren, zijn/haar gedrag vast te stellen etc. Wie gaat deze gegevens bewaken?

Zodra het gemiddelde politie bureau bij deze data kan, is het natuurlijk een kwestie van geld zodra de criminele sector er over kan beschikken. Zonder data (accijns op brandstof aanpassen) ligt er in elk geval een stukje privacy minder opstraat.
18-11-2009, 10:53 door Anoniem
Ik vind het een prima initiatief, maar omdat poltici (en ons geweldig koningshuis) altijd het goede voorbeeld geven dient de invoering van de km-heffing voorafgegaan te worden door (onderstaande alleen van toepassing ALLE politici en alle leden van het koningshuis):

- verplicht afstaan van DNA, vingerafdrukken, irisscan en ga zo maar door
Elke keer als een politicus (of lid van koninklijk huis) in het openbaar komt, zal gecontroleerd moeten worden of de vingerafdrukken e.d. inderdaad overeen komen, want je kunt zomaar met een dubbelganger te maken hebben. Gezien het landsbelang zullen deze gegevens openbaar moeten zijn, zodat iedereen het kan verifieren.

- km-heffing dmv kastje inclusief de gereden route en tijden
Ook deze gegevens zullen openbaar moeten zijn, zodat het volk kan zien dat ze niet bedonderd worden, en dat de declaraties voor de gereden ritten idd voor die ene conferentie was bv en geen priverit

- snelheidsbegrenzer gekoppeld aan een gps
Hiermee verzekeren we ons dat de auto niet harder kan dan de toegestane maximale snelheid in elke straat. Ook deze gegevens moeten openbaar zijn, want dit moet door het nederlandse volk te verifieren zijn.

Ik neem aan dat de heren politici hier geen enkel bezwaar tegen hebben.
18-11-2009, 11:02 door Eerde
"Via de bonuskaart van AH en de gegevens van de mobiele telefoon ligt ons leven al op straat..."
Mijn bonuskaart van AH is anoniem en ook mijn revolutie plan ik met een pre-paid debieltje.

Die gegevens, in het kastje of niet gaat men raadplegen zodra Petertje R. de Viezerik daarom roept... en dat is het moment dat er 3 kleine meisjes vermoord worden.
Dat roep ik al jaren dus niet zeggen : "Dat wist ik niet" zodra het zover is :(
18-11-2009, 11:07 door Anoniem
De
Door Anoniem:
Door Draconian: ...Dit noemen ze een domocratie. Bevolking heeft niets te vertellen....

Ik weet niet of de typefout in democratie bewust gemaakt is of niet, maar het resultaat is geniaal en verwoord precies wat het tegenwoordig betekend.

De huidige invoering van het democratisch systeem is volledig achterhaald en voldoet gewoonweg niet. Ik ben voor:

1) afschaffen van alle politici, regering, etc (vul maar in)
2) invoeren van een website waar iedereen voor elke onderwerp vrijwillig mee kan stemmen (inloggen bv op basis van digid)

Zo wordt alles een referendum en ligt de beslissing elke keer dus bij de meerderheid van het volk en niet bij corrupte politici.

Oh ja, ik beheer de website wel:-)
18-11-2009, 11:09 door Anoniem
Door Eerde: "Via de bonuskaart van AH en de gegevens van de mobiele telefoon ligt ons leven al op straat..."
Mijn bonuskaart van AH is anoniem en ook mijn revolutie plan ik met een pre-paid debieltje.

Die gegevens, in het kastje of niet gaat men raadplegen zodra Petertje R. de Viezerik daarom roept... en dat is het moment dat er 3 kleine meisjes vermoord worden.
Dat roep ik al jaren dus niet zeggen : "Dat wist ik niet" zodra het zover is :(

Precies! Door dit systeem ben ik gedwongen de fiets te nemen als ik 3 kleine meisjes wil vermoorden. Ongehoord gewoon, hoe schandalig !!!
18-11-2009, 11:12 door Anoniem
Ik hou er niet van oude koeien uit de sloot te halen maar doe het toch even.

De gemeenten in de Tweede Wereldoorlog hadden ook een archief / register en dat was in eerste instantie met een zeer legitiem doel. Dat veranderde rap toen ons landwerd bezet door de Duitsers. Toen veranderde dat ineens en bleek het een schitterende administratie die zo voor het oprapen lag en door misbruikt werd voor hele andere doeleinden. Ik hoef niet uit te leggen waarvoor dan....

Punt is: we doen er zo makkelijk over en WE LEREN WERKELIJK NIETS van ons verleden. Een zeer korte termijn geheugen. Hou dus toch eens op met te zeggen dat het wel makkelijk is en dat we geen gevaar of nadelig effect zien. Ik zou zeggen: word eens wakker politiek!

Tuurlijk moeten we het wel in perspectief zien. Maar kijk gewoon eens naar het (recente) verleden en risico's die we mogelijk lopen in de toekomst. Zeker in een tijd dat de wereld zeer instabiel is en met in mijn ogen onbetrouwbare overheid ten top. Ontwikkelingen en stappen nu kunnen ons straks geweldig opbreken. Wat ik constateer is dat er veel te weinig tegengeluid is. We slikken alles maar voor zoete koek.
18-11-2009, 11:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 11:23 door Anoniem
Door Anoniem: Je ziet aan de reactie van Ernst Cramer dat hij geen flauw benul heeft. Een Bonuskaart kun je anoniem aanvragen of niet gebruiken. Een mobiele telefoon kan uit. Hier heb je zelf controle over.


Word wakker man! Denk je nou echt dat je anoniem bent en nog controle hebt over je identiteit?

Voorbeeld: ik reken af bij de kassa met een anonieme bonuskaart. Vervolgens pin ik even om af te rekenen.... wat gaat hier fout. Precies! je gegevens van de betaling kunnen toch kinderlijk eenvoudig gematcht worden aan die gallige bonuskaart!

Mensen, we denken veel te naief dat e.e.a. wel los zal lopen. Anoniem BESTAAT NIET MEER. Laatst was er een uitspraak dat privacy al lang begraven is. Ga maar eens je dagelijkse gedragingen na en hoeveel sporen en gegevens je overal hebt achtergelaten. Dan weet je toch genoeg.

Er was laatst een persoon waar de politie wat bedenken bij had. Hij had gezocht op de woorden "nekschot", "rottingsproces" in google.... Dat is dan bewijs.....

Hoe ver gaan we eigenlijk met z'n allen? Lees ook eens: "googling security, How much does google know about you?"....
18-11-2009, 11:23 door Eerde
Door Anoniem:
Precies! Door dit systeem ben ik gedwongen de fiets te nemen als ik 3 kleine meisjes wil vermoorden. Ongehoord gewoon, hoe schandalig !!!
Lopen zul je bedoelen... er zit al jaren een chip in je Viets !
En verder... uit je DNA is al lang gebleken dat je pedoneigingen hebt, binnenkort zal je een brief ontvangen voor om [!] je te melden .... preventieve detentie.
18-11-2009, 11:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 11:27 door Eerde
Door rookie: Alleen die is maar op een paar meter afstand uit te lezen.
Kwestie van voldoende afleespoortjes plaatsen...
18-11-2009, 11:28 door Anoniem
Door Eerde:
Door Anoniem:
Precies! Door dit systeem ben ik gedwongen de fiets te nemen als ik 3 kleine meisjes wil vermoorden. Ongehoord gewoon, hoe schandalig !!!
Lopen zul je bedoelen... er zit al jaren een chip in je Viets !

chip in je Viets? met een V? en bovendien: kom eens met bewijs over chipjes in fietsen i.p.v. zomaar iets te balken.

RFID chips meespuiten in autolak is inderdaad een feit...
18-11-2009, 11:29 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 11:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 11:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Eerde:
Die gegevens, in het kastje of niet gaat men raadplegen zodra Petertje R. de Viezerik daarom roept... en dat is het moment dat er 3 kleine meisjes vermoord worden.
Dat roep ik al jaren dus niet zeggen : "Dat wist ik niet" zodra het zover is :(

Precies! Door dit systeem ben ik gedwongen de fiets te nemen als ik 3 kleine meisjes wil vermoorden. Ongehoord gewoon, hoe schandalig !!!

Schandalig, ja, inderdaad. Schandalig omdat iedereen voordat er ook maar enige overtreding is begaan spontaan verdachte is (en dus een forse inbreuk op z'n privacy moet accepteren) en de overheid achteraf kan gaan bepalen wie ze willen vervolgen omdat 'ie iets fout heeft gedaan (en let's face it, wie een hond wil slaan kan altijd wel een stok vinden...).

Misdrijven moet je opsporen door good old recherchewerk. Met dat systeem is de eindige hoeveelheid menskracht en de eigen integriteit van rechercheurs in NL direct het grootste waarborg dat het (zware) middel alleen wordt ingezet voor zaken waar de samenleving het mee eens is. Door een (volautomatisch) volgsysteem te implementeren wordt de machtsbalans tussen de samenleving en de overheid volledig verstoord: als jij 'lastig' doet, heeft de overheid heeft alle vrijheid om in jouw gegevens te grasduinen en net zo lang te zoeken tot ze iets vinden waarop ze je kunnen pakken. Let wel dat het dus de overheid (of een toekomstige overheid) is die bepaalt achter wie ze aangaat en achter wie niet. Dat was precies de manier waarop de DDR z'n bevolking onder de duim hield. En bij de hoeveelheid gegevens die de overheid nu in NL verzamelt zou het ZentralKomite z'n vingers afgelikt hebben.
18-11-2009, 11:43 door Anoniem
Door rookie: Maar al die ophef vind ik wel overdreven, want iedereen die kan relativeren en visie heeft, weet dat het van de bestuurlijke elite al eeuwen de droom is om de kiezer (of tokkie zoals die politici op het binnenhof de kiezer noemen) 100% te kunnen controleren.
En dat is OK? Daartegen hoeven we niet meer in het geweer te komen?
18-11-2009, 11:46 door Eerde
Door Anoniem: chip in je Viets? met een V? en bovendien: kom eens met bewijs over chipjes in fietsen i.p.v. zomaar iets te balken.
Viets als in Wilco Viets, onterecht verdacht van moord op Cristel Ambrosius omdat hij 'in de buurt zou zijn geweest', weet je nog ?

Verder heeft Petertje R. de Viezerik als minister van Justitie in 214 in alle Vietsen een chip laten plaatsen, dat is algemeen bekend.
18-11-2009, 12:04 door quikfit
Geen kastje ?Koop een zuipende klassieker(zijn vrijgesteld,maar voor hoelang nog)
18-11-2009, 12:06 door privacy4all
Wordt het tijd voor een privacy-partij bij de volgende verkiezingen?
We gaan even relativeren en een kleine opsomming maken van privacy-gevoelige projecten van de laatste tijd:
LET OP: Lijst is verre van compleet (maar zal hem proberen te complementeren na aanleiding van reacties)

- Paspoort met vingerafdruk
- OV-chipkaart
- Rekeningrijden
- Electronich Patiënten Dossier
- Schuldendatabank ook bekend als de DSB-database
- Indect - EU scant op abnormaal gedrag
- Geldverkeer via SWIFT
- Bewaarplicht van telefoon- en internetverkeer
- CIOT (overheidsdatabase van telecom-gegevens https://rejo.zenger.nl/focus/ciot.php
- Slimme energiemeter
18-11-2009, 12:19 door Anoniem
Schandalig dat deze overheid ons recht op privacy afneemt waar onze voorouders hard voor hebben gevochten.
Tijd voor een volksopstand?
Door privacy4all: Wordt het tijd voor een privacy-partij bij de volgende verkiezingen?
We gaan even relativeren en een kleine opsomming maken van privacy-gevoelige projecten van de laatste tijd:
LET OP: Lijst is verre van compleet.

- Paspoort met vingerafdruk http://www.security.nl/artikel/31359/1/Kritiek_op_centrale_database_met_vingerafdrukken.html
- OV-chipkaart http://www.security.nl/artikel/23273/Privacy_in_sneltreinvaart_kwijt_door_OV-chipkaart.html
- Rekeningrijden http://www.security.nl/artikel/31499/1/Overheid_gluurt_mee_bij_kilometerheffing.html
- Electronich Patiënten Dossier http://www.security.nl/artikel/23924/1/Huisartsen_bezorgd_over_privacy_elektronisch_pati%C3%ABntendossier.html
- Schuldendatabank ook bekend als de DSB-database http://webwereld.nl/nieuws/64075/regering-wil-toch-verboden-schuldendatabank.html
- Indect - EU scant op abnormaal gedrag - http://webwereld.nl/nieuws/63746/eu-subsidieert-big-brother-software.html
- Geldverkeer via SWIFT http://www.security.nl/artikel/13819/1/CIA_bespioneert_geldverkeer_tussen_alle_landen.html
- etc.

Het gaat maar door... Je vergeet overigens nog een hoop zaken, zoals de Bewaarplicht van telefoon- en internetverkeer, 'slimme' energiemeter, enzovoorts.
Ik vind het schandalig dat deze overheid ons recht op privacy afneemt waar onze voorouders hard voor hebben gevochten! Het wordt tijd dat mensen in opstand gaan komen.
18-11-2009, 12:20 door Anoniem
TomTom koopt GPS database van overheid.


Amsterdam 17 Feb. 2014.
Door: Orson Welles

Tomtom heeft met de overheid een contract afgesloten om de verzamelde GPS
gegevens te mogen gebruiken in hun navigatie systemen, met dit contract is
een bedrag gemoeit van 112 miljoen euro. Tomtom gaat de database gebruiken
om iedere automobilist van een persoonsgebonden routebeschrijving te
voorzien. Die persoonsgebonden routebeschijving heeft tot doel om u via de
duurste weg van A naar B te sturen, tevens gaat Tomtom de registratie en
incasso doen voor de overheid voor de automobilisten die zich niet aan de
maximumsnelheid houden. Tomtom beschikt namelijk over een zeer uigebruide
database met de maxminsnelheden op de Nederlandse wegen.

Tomtom heeft ook een deal gesloten met Google, het bedag wat daarmee
gemoeit is is niet bekend gemaakt maar Google gaat via Streetview de afgelegde
routes in beeld brengen, automobilisten kunnen dan achteraf rustig om zich
heen kijken zodat ze tijdens de rit de aandacht volledig op de
maximumsnelheid kunnen richten.
18-11-2009, 12:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 12:50 door Eerde
Ach, bij de volgende verkiezingen zal er best een partij opstaan die al-dan-niet om populistische redenen zal beloven al deze spyware van de overheid terug te draaien. Die partij wint dan de verkiezingen !
18-11-2009, 13:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 13:18 door Anoniem
Gewoon hopen dat de kilometerheffing niet door gaat,je hebt er niets aan.
Het verminderd de files echt niet,en het brandstofverbruik neemt er echt niet door af.
Het is ook dus eens niet nuttig ten bate van het millieu.
Nederland wordt als we niet oppassen net zo erg met de privacy aantasten als de voormalige DDR met de Stasi,dat willen we toch allemaal niet als burger?.
Nederland is al stapsgewijs op weg naar meer Bigbother paraktijken,de ov chipkaart,de bwaarplicht internetgegevens,de chip in je paspoort en de nu verplichte vingerafdrukken bij het aanvragen van een nieuw paspoort.
Ach de overheden luisteren toch nooit naar ons als burger,wat voor stichtingen er ook zijn waar de burger zich kan verzetten tegen Bigbrother praktijken met handtekenigen en petities.
Waar gaat dit heen in deze wereld Kabinet!!!!.
18-11-2009, 13:39 door Anoniem
Door Duckman: Gelukkig heb ik geen bonus kaart en ook geen GSM. O en ik heb ook geen auto. Ik ben Unscannable!

Ja Duckman en je hebt ook geen internet, paspoort/ID kaart, BSN/DigiD etc. Droom lekker verder.
18-11-2009, 13:51 door Anoniem
/*
Precies! Door dit systeem ben ik gedwongen de fiets te nemen als ik 3 kleine meisjes wil vermoorden. Ongehoord gewoon, hoe schandalig !!!
*/

Das nu jammer nu zijn ze wakker en zien ze dat de fiets ook tot het terror gereedschap hoort.
Nieuwe fietsen hebben al een RFID..
Dan kunnen ze 'm terugbrengen...

Die reden zal niemand geloven.

Dus lopen naar het werk wordt het!!!! :)
18-11-2009, 13:54 door Anoniem
/*
Gelukkig heb ik geen bonus kaart en ook geen GSM. O en ik heb ook geen auto. Ik ben Unscannable!
*/

Mag ik je naam even , we hebben de honden chip onder de huid getest .
Geeft geen problemen.
Gaat nu voor mensen ingevoerd worden

:)
18-11-2009, 14:25 door JF Bethlehem
Wanneer was er laatst een grote wet als dit teruggedraait? Iets zoals dit zal niet teruggedraait worden hoe veel de mensen ook gaan klagen (wat ze niet zullen doen, want "Wij hebben niets te verbergen.").

Ik hoorde laatste de Belgie, Luxenburg en Denemarken ook mee wilden doen met het Nederlandse systeem (en later waarschijnlijk anderen ook gezien de gigantische hoeveelheid extra macht een overheid hiermee kan krijgen), met als gevolg dat straks iedere auto in Europa gevolgd zal kunnen worden.
18-11-2009, 14:25 door Anoniem
/*
- Paspoort met vingerafdruk
- OV-chipkaart
- Rekeningrijden
- Electronich Patiënten Dossier
- Schuldendatabank ook bekend als de DSB-database
- Indect - EU scant op abnormaal gedrag
- Geldverkeer via SWIFT
- Bewaarplicht van telefoon- en internetverkeer
- CIOT (overheidsdatabase van telecom-gegevens https://rejo.zenger.nl/focus/ciot.php
- Slimme energiemeter
*/
Wie zou dat contract krijgen om via html/java al die database's in een sessie uit te lezen en er een mooie overzichtelijke (OP NAAM)
layout van de maken.
18-11-2009, 14:39 door Anoniem
Tja, en dan zou Wilders een bedreiging van de demoncratie vormen?
Even een kleine lijst van de maatregelen van de huidige roverheid en dan zie je meteen wie een gevaar voor de democratie is,
Identificatieplicht
- Biometrische gezichtsregistratie
- Het actief verzamelen van zoveel mogeijk DNA profielen van de bevolking
- Registratie van ieders vingerafdrukken
- Toepassing van RFID-chips
- Invoering van het Burger Service Nummer
- Het aanleggen van database bestanden volg persoonlijke gegevens door de overheid en doro particuliere organisaties en instellingen
- De mogelijkheden om databases te koppelen
- Cameratoezicht
- Virtuele tolpoorten
- Elektronisch Kind Dossier (Kijk hier even wat ze allemaal vast gaan leggen)
http://www.geenstijl.nl/archives/images/bds.pdf
https://www.nictiz.nl/uploaded/FILES/JGZ/Basis%...
- Elektronisch Patient Dossier
- Het OV-Chipkaart systeem
- Het vastleggen en bewaren van alle telefoon, e-mail en internetgegevens van iedereen
- Het excessief tappen van telefoongesprekken
- Registratie van inzittenden van auto's
- Het gebruik van GPS om mensen te volgen
- Uitbreiding bevoegdheden van opsporingsdiensten
- De oncontroleerbare macht van terrorismebestrijdingsorganisaties
- De omvorming van paspoorten en ID-kaarten van reisdocumenten tot persoonsbewijzen voor intern maatschappelijk verkeer
- Het doorsluizen van persoonsgegevens naar buitenlandse mogendheden
- Het preventief fouilleren van (dader)profielen van onschuldige mensen en de overheid niet welgevallige groeperingen
- Datamining met lukrake zoekprogramma's
- Handel in persoonsgegevens
- De onmogelijkheid om onjuiste gegevens uit politie- en justitieregisters te laten verwijderen
- De ontoereikbaarheid van de Wet Bescherming Persoonsgegevens
- Het verketteren van de privacybescherming
- Beslissingen die buiten de betrokkenen om genomen worden, of op zo'n wijze dat men de consequenties niet kan overzien
- Het invoeren van maatregelen die strijdig zijn met de Grondwet en met het Europees Verdrag van de Rechten va de Mens
- Rechtspraak die maatregelen niet aan de Grondwet mag toetsen
- Bewindvoerders die beloften aan en afspraken met de Staten Generaal niet nakomen
- Ontbreken van inzicht over het stapeleffect van losse maatregelen
- Opslag gegevens in één centrale database
- European Gendarmerie Force
- Wet vorderen gegevens
- Europese dataretentiewet
- Onderhuidse chip (nanotechnologie) van IBM / Verichip
- Kentekenregistratie
- Biometrische identiteitsdatabase
- Google Streetview
- Slimme energiemeters
- Catchken kentekenscanner
- Gelaatsscan
- Afluisterwet
- Kentekenparkeerautomaat
- Verdrag van Lissabon
- Meld misdaad anonomiem
- Amberalert
- Nieuwe bevoegdheden stadswachten
- Social graphs (social network services worden social networks, m.a.w. jouw database wordt eigendom van een bedrijf)
- Wet kopiëren datadragers
- Internetcensuur (net neutraliteit)
- Codex alimentarius
- Biometrisch paspoort (vingerafdruk)
- Vedrag van Lissabon (In Brussel doen ze toch wat ze zelf willen)
- Economische crisis
- Pandemie (In US , 'Staat van Beleg' aka Martial Law)
- Terrorisme (en alle vrijheidsbeperkende wetten die daar uit voortkomen)
- Klimaat propaganda (Co2 en andere verstrekkende wetgeving rondom een niet bewezen fenomeen)
- Mediapropaganda
18-11-2009, 14:46 door Anoniem
De verenigde staten hebben en vliegtuig met een enorme chemische laser die raketten uit de lucht kan halen.
Het enige wat met het nederlandse systeem nodig is om je target voor die laser te maken zijn je gps gegevens en je gsm nummer van dat kastje om realtime te volgen en af te schieten als het nodig is.
Alle techniek is er al...het is alleen nu nog coordinatie....GETVER!!!!!!
18-11-2009, 15:10 door Roadmaster
Door Peter V: In de Telegraaf had ik een artikel online geplaatst, maar werd door de redactie verwijderd. Wie overigens zit met een niet-functionerend spionagekastje, draait automatisch de cel in.

De Kilometerheffing met een spionage- of gevangeniskastje, schendt niet alleen de privacy van de burger, maar is ook nog een asociale wetgeving waarbij veel Nederlanders financieel gaan opdraaien voor de kosten wegens de geldhonger van Haagse Politici. Het is asociaal omdat ook de lagere inkomens een harde financiële klap te verwerken krijgen. Niet alleen zal het spionagekastje moeten worden ingebouwd (tegen werkplaatstarief van de garage inclusief BTW), maar ook de kosten om van het wegennet gebruik te maken zullen behoorlijk in de papieren lopen. Bedragen van honderden euro's per jaar dat men extra kwijt is aan autokosten, die de afgelopen 10 jaar al met 40 procent zijn gestegen. Buitenlanders hoeven niets te vrezen: zij hoeven niet te betalen, want Den Haag vindt namelijk dat de eigen burgers wel gediscrimineerd mogen worden. En dan hebben we het nog niet over het feit dat er in Nederland zo'n 3 miljoen huishoudens elke maand niet rond kunnen komen, omdat hun inkomen te laag is om alle vaste lasten te betalen.

Dan het monstrum van strafrechtelijke maatregelen die de Regering over ons heeft uitgedacht wanneer het kastje niet werkt. Wanneer het kastje namelijk onverhoopt niet blijkt te werken, stuk gaat of geen GPS-satellieten kan ontvangen of omdat een ander technisch probleem zich voordoet, resulteert dit automatisch in een strafrechtelijke procedure waarbij de automobilist voor een half jaar in de gevangenis verdwijnt. Het kastje kan volgens Haagse Politici namelijk niet falen, en als dat ding wél faalt, dan is dat de schuld van de automobilist. Forse boetes van over de 10.000 euro worden al in het vooruitzicht gesteld. Het merendeel van deze "criminele" automobilisten kan dat natuurlijk niet betalen, waardoor automatisch een gevangenisstraf wordt opgelegd. De "schuldige" aan dit misdrijf wordt ook nog eens 10 jaar lang in het Strafregister genoteerd. Het gevolg: men kan geen baan of verzekering meer krijgen. De automobilist krijgt met de Kilometerheffing te maken met een omkering van de bewijslast: als het kastje niet werkt is dat alleen mogelijk door een "crimineel" ingrijpen van diezelfde automobilist, zo redeneert Den Haag.

Het zal duidelijk zijn dat in de ontwerpfase van de Kilometerheffing het echt niet de bedoeling kan zijn dat de automobilist maar moet aantonen onschuldig te zijn als zijn spionage- of gevangenis-kastje niet blijkt te werken.

Dit plan is peperduur, wordt vervolgens op het bordje van een gemiddeld (laag) inkomen gesmeten, vervolgens wordt met dit systeem de Nederlander gediscrimineerd, zijn privacy afgenomen en bij het falen van het systeem wordt men gecriminaliseerd.

Ik roep iedereen op te protesteren bij Den Haag, bij de ANWB de BOVAG en bij de EU. Stuur uw e-mail en kopieer deze brief hierboven. Protesteer tegen deze discriminerende, asociale wetgeving. Protesteer tegen het misbruik maken van het Recht dat deze Regering over onze hoofden probeert uit te gooien.

Er is dus maar EEN antwoord op dit plan: WEG ERMEE, en BOYCOT DEZE KILOMETERHEFFING!

Censuur van de Telegraaf op dit bericht? Hoe gek gaat het nog worden in dit land.
Het wordt tijd voor een regering die al deze privacyschendende maatregelen terugdraait. Als de maatregelen door de EU zijn opgelegd, dan ook dat terugdraaien of anders maar uit de EU.
18-11-2009, 15:15 door Roadmaster
In Amerikaanse detectives series werd het vaak gezegd: "Everything can and wil be used against you". Als het vandaag niet is dan is het later wel. Als het niet door deze regering is dan is het wel door een volgende.

Vroeg of laat kun je tegen zaken aanlopen omdat de overheid de data fout interpreteerd, omdat er fouten in de database zitten of omdat de overheid bewust kwaad wil doen. Dat kan dus angst inboezemen in de trand van "Wanneer overkomt mij het". Ook nog eens slecht voor de volksgezondheid.
Je hoeft maar naar uitzendingen als "Kafka in de polder" (zie uitzending gemist) te kijken om te weten hoe de overheid functioneerd.

Ook het heeft er alle schijn van dat het bespioneren van de burger belangrijker is als het rekeningrijden op zich. De problemen die aanleiding zijn tot het rekeningrijden kunnen ook op andere wijze worden aangepakt, zonder de pricacy te schenden. Waar een wil is is een weg. Blijkbaar is de weg die men wil de weg via het bewaken van de burgers. Het wordt hoog tijd voor de mogelijkheid van een bindend referendum.
18-11-2009, 15:15 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 15:27 door Anoniem
Misschien wordt het eens tijd dat er wat databases verdwijnen.

Ik denk overigens dat je met een goede advocaat nog best aan kan tonen dat de gemiddelde overheid database zo krakkemikkig beveiligd is dat er alle kans bestaat dat iemand met jouw data heeft gerommeld, en jij dus helemaal niet de dader hoeft te zijn...
En wie weet zit er ook wel brood in bedrijfjes die tegen betaling jouw gegevens weer uit de databases halen. Hackers genoeg in de wereld en de overheid heeft altijd ICT-ers nodig.
18-11-2009, 15:38 door spatieman
niet te vergeten.
de kastjes die peperduur zijn, mag je ook nog eens ZELF betalen..
18-11-2009, 15:43 door Anoniem
Controle van de precieze verplaatsingen van iedere burger kan toch maar 1 van de 2 redenen zijn om een kilometerheffingsysteem te bedenken.
De andere reden is om wat vriendjes flink wat geld te laten verdienen met een zinloos systeem.

Iedereen betaalt al kilometerheffing, nl de benzineaccijns. Rij je meer dan betaal je meer, rij je een meer verbruikende auto dan betaal je meer... Geheel automatisch, zonder dure kastjes, zonder nieuwe wetten, zonder maatschappelijke discussies.
18-11-2009, 16:44 door Anoniem
Duurdere brandstofprijs heeft geen zin want men wil ook dat electrisch/waterstof/(vulzelfmaarin) rijden flink belast gaat worden.

Nu heb ik een aantal vragen :

Het is voor een beter milieu ?
Wat kosten die kastjes ?
Wat zit er in die kastjes ? (zware metalen en giftige plastics) (zie plastic dump ocean)
Wat verbruiken de kastjes & servers en het ambtenarenapparaat ? CO2 uitstoot, zendstraling, extra administratiekosten. ? Graag kamervragen . Iets voor Groenlinks ?

Rekeningrijden : Een absurd ondenkbaar plan.

De laatste restjes vrijheid financieel uitgeknepen, een perfecte val.

Maar wel prettig als ik een hekel heb aan mijn buurman of ex(en), dan maak ik hun kastjes onklaar en dan gaan zij flink betalen of de gevangenis in.
Heerlijk vooruitzicht.
18-11-2009, 17:03 door Anoniem
Enige tijd geleden en nu nog staan er nog ANPR controle systemen langs de provinciale weg.
Die kijken naar de vervoersbewegingen en staan er om de prijsbepalingen te berekenen.
Het zijn de apparaten met ANPR-modules en metalen kist aan de voet.
We worden dus al een hele tijd in de gaten gehouden.

Ook waren er enkele rijders die dit systeem getest hebben.
Wie zijn die landverraders ?
Hebben zij geen kinderen, willen zij niet leven in een mooie wereld ?

Het gaat puur om controle en middelen om de burger verder uit te persen.

Het is een ziek machtspel met zeer grote commerciele belangen.

Ik wil namen en rugnummers.
Als je zo ziek kan zijn om zo'n systeem te bedenken en te fabriceren dan zou ik niet echt trots zijn op mijn leven.

Zou Lakeman ook hier bij ontbijtnieuws wat over kunnen zeggen ?

Boycot Philips, Siemens, Nxp oid ?
18-11-2009, 17:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 17:08 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 17:10 door spatieman
dit word een schop onder mijn kont...
als eene Adolf.H de mogelijkheid had om zich in het graf om te draaien, zou die zeggen.
wat ik gedaan heb, is niets tegenover dit..
18-11-2009, 17:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 17:14 door Anoniem
Jammer dat niemand nog denkt aan snelheid. Ze kunnen naast je privacygegevens natuurlijk je afgelegde weg in hoeveel tijd netjes uitrekenen. Was je niet te snel?
18-11-2009, 17:15 door spatieman
ik heb het hier nogal netjes omschreven........
geloof me, als er nu nog knakkers van het oude nazi regime zouden leven, en dit lezen, en de praktijken hier in nederland zouden volgen zouden ze heel hard nee zeggen.
18-11-2009, 17:21 door Anoniem
Wat nou eigenlijk als je als automobilist in staat bent het kastje onklaar te maken door er bijvoorbeeld lood om heen te wikkelen? Dat bespaart dan natuurlijk wel weer.
18-11-2009, 17:33 door Anoniem
Het systeem werkt met GALILEO ipv GPS.

GALILEO is tot op de centimeter nauwkeurig !!
In de toekomst gaat de kilometerheffing gebruikt worden voor automatische afschrijvingen bij allerhande verkeersovertredingen, snelheid, kleven, plaats op de weg, verdrijvingsvlak etc.
GALILEO geeft automatisch een seintje als je buiten de standaard route gaat rijden ! (GEOFENCING)
Woon-werk verkeer is normaal , buiten die zone ben je verdachte .

Ook het betaald parkeren gaat via de GALILEO plaatsbepaling.
Bijvoorbeeld je auto laten staan bij de voordeur en netjes op de fiets ?
Je gemeente schrijft automatisch parkeerkosten af ...

Het stopt niet, het gaat zelfs veel verder, verder dan je ergste nachtmerrie.

Lees de wetsvoorstellen (pdf's) , vertaal ze naar de burger, dit is een ZEER GEVAARLIJKE ONTWIKKELING !
18-11-2009, 17:38 door Anoniem
Nederlanders zijn zwaar de lul in deze mooie IT proeftuin... Nu alle systemen in place staan is er bijna geen weg meer terug. Slaafs hebben alle it-ers dit soort systemen ingevoerd zonder zich af te vragen of zijzelf of de kinderen hier wel gelukkiger van gaan worden.

De mensheid leert niet, helaas.

Elke NL zwaar gemonitord en slaaf van de overheid met een torenhoge hypotheek schuld (en belasting) om de nek.

Eventueel emigreren lijkt mij alleen zinvol naar niet-westerlanden........... *zucht*
18-11-2009, 17:41 door Anoniem
Ghehe jongens dat word allemaal fietsen haha.

Heel Nederland massaal overgaan op de fiets maar dan zetten ze vast daar ook zo'n ding op. Wat is dit voor poep land?
18-11-2009, 17:43 door Anoniem
Ik heb mij altijd verbaasd hoeveel collega's zich echt druk maken over dit systemen. Wie gaat echt een project (in deze tijd) weigeren vanwege moraal.

Zelfs al zou je het doen, staan er 10 man te springen om het over te nemen. Onze overheid heeft ons gesegmenteerd waardoor het collectieve gevoel weg is.

Maak mij ernstig zorgen om de vrijheid van mijn kinderen in de toekomst... Dit valt zeker niet weg te wuiven als parnoide gedachtes...
18-11-2009, 17:46 door Anoniem
Mooie digitale tachograaf voor de overheden/opsporingseenheden.
Duidelijk waarom dit doorgedrukt gaat worden, dit levert triljarden op !
Het is ook al duidelijk wie straks dikbetaalde banen krijgen bij diverse leveranciers van deze electronische rotzooi..
Het enige waarop we kunnen hopen is een goed burgerprotest en een flinke zonnestorm.
18-11-2009, 18:01 door Anoniem
bekijk deze filmpjes een zeer interresant:

http://www.wanttoknow.nl/overige/dr-rauni-lukanen-een-bijzonder-verhaal/
18-11-2009, 18:01 door Anoniem
Het systeem werkt met GALILEO ipv GPS.

GALILEO is tot op de centimeter nauwkeurig !!
In de toekomst gaat de kilometerheffing gebruikt worden voor automatische afschrijvingen bij allerhande verkeersovertredingen, snelheid, kleven, plaats op de weg, verdrijvingsvlak etc.
GALILEO geeft automatisch een seintje als je buiten de standaard route gaat rijden ! (GEOFENCING)
Woon-werk verkeer is normaal , buiten die zone ben je verdachte .

Ook het betaald parkeren gaat via de GALILEO plaatsbepaling.
Bijvoorbeeld je auto laten staan bij de voordeur en netjes op de fiets ?
Je gemeente schrijft automatisch parkeerkosten af ...

Het stopt niet, het gaat zelfs veel verder, verder dan je ergste nachtmerrie.

Lees de wetsvoorstellen (pdf's) , vertaal ze naar de burger, dit is een ZEER GEVAARLIJKE ONTWIKKELING !
18-11-2009, 18:18 door Anoniem
In geheel Europa wil men dit gaan invoeren !
Nederland is proeftuin.
Valt het kwartje al ?
De puzzelstukjes vallen ineen en de politieke macht uiteen.
Deel je zorgen met Europese medeburgers & familieleden, het gaat ons allemaal aan.
18-11-2009, 19:21 door Anoniem
Ik hoop dat de media ook "E-call" in het nieuws willen brengen.
Niet alleen een lokatiekastje in de auto maar ook een audio-verbinding !
E-call zal verplicht worden in elk nieuw voertuig !
Dus de overheden 'kijken' niet alleen mee maar hebben ook de mogelijkheid om de audio 'in' de auto op te vangen.

Dubbelcheck dus.
Wake Up !
18-11-2009, 19:41 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 20:42 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-11-2009, 21:03 door Anoniem
Ja... daarom is NL ook uitgekozen....

NL-ers kunnen heel goed slikken zonder tegenstribbelen.
18-11-2009, 21:16 door Anoniem
Niet zuren!
Massaal op staan en zeggen wij willen dit niet en wij laten ons dit niet opdwingen. Wat is nodig is totaal burger ongehoorzaamheid.
18-11-2009, 22:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-11-2009, 03:13 door Anoniem
Wie heeft het recht, een individu dan wel groep individuen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, te observeren, traceren of af te luisteren, zonder daar een redelijke dan wel rechtvaardige verdenking bestaat voor het organiseren dan wel uitvoeren van een actie, verboden bij wet?

.... voor mij is het antwoord duidelijk. Nu nog de rest van Nederland.

De vraagstelling maakt, in mijn optiek, duidelijk dat ongeacht je iets te verbergen hebt of niet, het altijd nog een vrije keuze moet zijn om je privacy geheel of gedeeltelijk op te geven. Het "ik-heb-niets-te-verbergen" argument komt voort uit "vrije keuze" en niet uit "verplichting". Daarom is het niet je "plicht", mee te werken aan je eigen veroordeling. Tegenover "recht", staat "plicht". De overheid heeft bij wet, het recht bijvoorbeeld belasting te heffen en hierdoor heeft men de plicht belasting te betalen.

.... en wie nog moet nadenken over het juiste antwoord....

Wie heeft het recht, een individu dan wel groep individuen, voor onbepaalde tijd op te sluiten dan wel te executeren door verhanging of vuurpeloton, zonder daar een redelijke dan wel rechtvaardige verdenking bestaat voor het organiseren dan wel uitvoeren van een actie, verboden bij wet?
19-11-2009, 03:13 door Anoniem
Wie heeft het recht, een individu dan wel groep individuen, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, te observeren, traceren of af te luisteren, zonder daar een redelijke dan wel rechtvaardige verdenking bestaat voor het organiseren dan wel uitvoeren van een actie, verboden bij wet?

.... voor mij is het antwoord duidelijk. Nu nog de rest van Nederland.

De vraagstelling maakt, in mijn optiek, duidelijk dat ongeacht je iets te verbergen hebt of niet, het altijd nog een vrije keuze moet zijn om je privacy geheel of gedeeltelijk op te geven. Het "ik-heb-niets-te-verbergen" argument komt voort uit "vrije keuze" en niet uit "verplichting". Daarom is het niet je "plicht", mee te werken aan je eigen veroordeling. Tegenover "recht", staat "plicht". De overheid heeft bij wet, het recht bijvoorbeeld belasting te heffen en hierdoor heeft men de plicht belasting te betalen.

.... en wie nog moet nadenken over het juiste antwoord....

Wie heeft het recht, een individu dan wel groep individuen, voor onbepaalde tijd op te sluiten dan wel te executeren door verhanging of vuurpeloton, zonder daar een redelijke dan wel rechtvaardige verdenking bestaat voor het organiseren dan wel uitvoeren van een actie, verboden bij wet?
19-11-2009, 08:33 door Anoniem
De vraag is, Gaan we dit pikken? Zo nee, wat gaan we er aan doen?
19-11-2009, 10:55 door Anoniem
Door Anoniem: De vraag is, Gaan we dit pikken? Zo nee, wat gaan we er aan doen?
Het trieste is dat er niets tegen gedaan KAN worden. Als iemand pogingen gaat doen om bv een website/handtekeningenacties/demonstraties te organiseren, dan zal deze persoon zijn carriere (mits hij succesvol hierin dreigt te worden) onmogelijk gemaakt worden door de staat (net zoiets als dat Roy van Zuydewijn's carriere te gronde is gericht).

Het gaat hier niet over iets onbenulligs als "mag je door rood licht rijden", maar om totale controle van de bevolking, en daar wordt geen SERIEUZE tegenspraak geduld, alleen maar zolang je geen bedreiging voor de staat zijn plannen heeft, zodat de scheindemocratie kan doorgaan.

En eerlijk gezegd ben je er nog goed vanaf gekomen als "slecht" je carriere kapot gemaakt wordt.
19-11-2009, 11:12 door Anoniem
We gaan daar helemaal niks aan doen...

Burgerlijke ongehoorzaamheid, nope.
Kop uitsteken, nope
Demonstreren, nope

OP forums en in de kantine mopper, yep

Resultaat 0.0. Ik ga vast nadenken in welke pols ik mijn rfid implant wil hebben...
19-11-2009, 11:33 door Anoniem
pleeg een aanslag op een van de data centers, ze zijn toch slecht beveiligd
19-11-2009, 22:39 door cjkos
Ben toch zeker niet de enige die nooit bij AH komt?

Ik kan me wel voorstellen dat ik één van de weinigen ben zonder mobieltje, maar toch dit slaat nergens op. Een kabinet dat niet naar haar burgers luistert en toch denkt te weten wat wij willen.

Overigens: Iedereen heeft het over het kastje in de auto, ik maak me dankzij dit artikel nu ook, zo niet meer, zorgen om de gegevens die die controle dienst oppikt. Daar hoor of lees ik niets over. Wordt dat gelogd of gelijk weg geknikkerd. wanneer ze het kastje controleren of die wel bij de auto hoort is dat al een zoekopdracht die terug te vinden is, toch?
20-11-2009, 23:28 door Anoniem
Ik hoop dat de regering begrijpt dat er een diepe haat groeit in alle lagen van de bevolking en dat er uiteindelijk geen enkele (overheids)instantie deze zal kunnen tegenhouden wanneer men het rekeningrijden daadwerkelijk zal gaan invoeren.
De grens is bereikt.
21-11-2009, 15:41 door Anoniem
Door Anoniem: Ja... daarom is NL ook uitgekozen....

NL-ers kunnen heel goed slikken zonder tegenstribbelen.

Dat heet hier in NL "Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg" oftewel: Wijk niet af van wat de overheid zegt en gehoorzaam. Protesteren is "gek".
21-11-2009, 23:04 door Anoniem
Die kilometerbeprijzing, vergaande electronische detentie, gaat helemaal niet door.
Dan kennen ze het Nederlandsche volk nog niet.

Mijn voorouders hebben niet voor niets gevochten voor vrijheid en de (r)overheden zijn al veel te ver doorgeslagen.

Trouwens alle doorgedrukte wetten en vrijheidbeperkende maatregelen sinds 2001 zijn zoiezo ongeldig aangezien men destijds tijdens de verkiezingen fraudegevoelige stemcomputers gebruikten.
22-11-2009, 02:04 door Anoniem
Zowel VVD als PVV "rillen" bij het idee dat de overheid weer een manier erbij krijgt om burgers te bespioneren. "Wij vinden dit echt een 'Big Brother is watching you'-verhaal", aldus VVD-Kamerleden Aptroot en Teeven. "Dit is een enorme aantasting van de privacy." PVV-Kamerlid De Mos is bang voor een te grote overheidsmacht. "Straks zijn alle gegevens gewoon weer bij het Politbureau bekend", gaat de PVV'er verder.

Pffff ik heb de PVV ook niet zien beven toen ze een jaar terug vóór de centrale database voor vingerafdrukken stemden. Maar nu gaat het om autoverkeer, en dán is opeens big brother de grote vijand. Lekker makkelijk scoren natuurlijk. Schijnheiligheid ten top. Geloofwaardigheidsfactor nul.
22-11-2009, 13:41 door Anoniem
Wat voor zieke 'mensen' & bedrijven ontwikkelen dit soort projecten ?
22-11-2009, 13:46 door Anoniem
Hoeveel co2 stoten de datacenters uit ?
En de fabrieken aan zware metalen en gifstoffen bij de productie ?
Wat voor aanval is dat op het milieu ? natuurschade ?
23-11-2009, 14:24 door Anoniem
Door Duckman: Gelukkig heb ik geen bonus kaart en ook geen GSM. O en ik heb ook geen auto. Ik ben Unscannable!

En je salaris ontvang je zeker in een dichtgeplakte envelop?
23-11-2009, 15:35 door Anoniem
Door Eerde: Ach, bij de volgende verkiezingen zal er best een partij opstaan die al-dan-niet om populistische redenen zal beloven al deze spyware van de overheid terug te draaien. Die partij wint dan de verkiezingen !

Hopelijk niet de genoemde partijen... ze bleren zich scheel over het Politburo maar als het niet over de autootjes gaat staan ze vooraan (OV-chipkaart, vingerafdruk, internet-verkeersgegevens, etc)

@Anoniem 02:04: Mee eens!
22-06-2010, 20:09 door Anoniem
Ik vind dus echt dat die kilometerheffing niet kan het is echt zo'n bullshit. Het is alleen maar geldklopperij weer een reden om geld weg te graaien. Eerst proberen ze hoofddoekjes taks en nu de kilometerheffing ik weet niet wat voor raar land dit is...Ik moet dus een betoog houden over dat kilometerheffing de files minder maakt nou echt niet hoor. ze hebben het verstand van een garnaal als ze dat denken het zijn toch een stel naïevelingen bij elkaar ook... Maarja wij Nederlanders hebben toch niks in te brengen in deze maatschappij maar ik zeg 1 ding als ze deze kilometerheffing invoeren weet ik zeker dat half Nederland, wat zeg ik half Nederland ik denk zeker 2/3 er zeker tegen gaat protesteren.!
11-11-2010, 08:05 door Anoniem
en als er zoals nu een ultra rechtse regering aan de macht is en die vinden het maar niets dat ik die linkse boeken lees word ik dan van huis gehaald en word er dan gezegd dat ik terroristische ideen erop na hou en zullen mijn buren na het zien van paspoort foto zonder lag (want dat mag ook niet meer van onze regering lachen op je paspoort foto) op tv van gezocht terrorist deze man is extreem gevaarlijk dan zeggen zie je wel kijk maar naar die foto wat een criminele kop kijk maar hoe sjagerijnig hij kijkt echt zo een terroristen kop donker haar gemene kop en het criminele straalt van hem af.
Ik zei het toch die buurman is niet te vertrouwen ik dacht het altijd al.
Kom op we bellen de nsb lijn ik bedoel de kliklijn we weten waar hij zit.
De jodenster zit niet op je kleding deze keer maar in je rfid chip en mensen die het daar mee eens zijn hebben een steekje los of durven gewoon hun bek niet open te trekken.
Ik ben het zat die nazi praktijken lang leve de vrijheid lang leve de mensen die wel hun bek open durven te trekken.
Dit is de oplossing neem een preypaid telefoon en sloop dat kastje in je auto het is tenslotte jou auto en zeg je provider op als hij zich daarmee bezighoud ga niet naar ziekenhuizen die slecht omgaan met je gegevens gewoon boycotten dan gaan ze failliet.
Doen er alles aan om geen informatie te verschaffen aan niets op internet vul onzin in.
vragenlijsten waar gevraagd word naar je geloof zet je bassie en adriaan neer daar geloof ik namelijk meer in dan deze clowns die denken dat we allemaal van de ratten besnuffeld zijn ja het klootjes volk mss wel maar daar zijn er steeds minder van mijn opa en zijn tijd genoten hebben gevochten voor de vrijheden die we nu hebben en daardoor hebben we school gehad dus kunnen ze ons niets meer zomaar wijsmaken en dat willen ze graag terugdraaien
11-11-2010, 08:11 door Anoniem
omdat je niet bent ingelogd gaan we eerst kijken of we het wel willen plaatsen wat een censuur als ik met jullie in gesprek zou zijn plaats je dan een pleister op mijn mond als het geen ik zeg je niet bevalt dat is gewoon normaal aan het worden op internet nieuws sites en meer walgelijk blah kots.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.