Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Anti-Spyware

01-12-2009, 17:51 door Anoniem, 18 reacties
ik ben op zoek naar een nieuwe, GRATIS anti-spyware.

ik gebruik nu SuperAntiSpyware, maar die schijnt toch niet zo goed te zijn en heeft bovendien geen realtime-bescherming.

Groeten
Reacties (18)
02-12-2009, 20:09 door Anoniem
Ik gebruik SpywareBlaster. Moet je wel handmatig updaten. De automatische update moet je voor betalen.
03-12-2009, 03:58 door Rubbertje
In het verleden heb ik het programma ook wel eens geprobeerd en destijds bood het wel real-time bescherming. Even bij de instellingen kijken misschien? "Gelijk opstarten zodra Windows wordt opgestart" aanvinken of iets dergelijks...
03-12-2009, 05:20 door Anoniem
Voor mensen die niet graag zoeken naar software of niet willen betalen voor software of gewoonweg iets anders zoeken....
Bla...bla..bla...

Probeer eens: http://www.filehippo.com/ [Altijd up-to-date]

Sectrust.Jalil.Ams.OSD/CREW.
03-12-2009, 08:36 door Anoniem
SuperAntiSpyware bied wel realtime bescherming, maar daar heb je de betaalde versie voor nodig. Malwarebytes' Antimalware is ook een goede, maar ook bij deze heeft alleen de betaalde versie realtime bescherming.
03-12-2009, 09:42 door Anoniem
Door Anoniem: Ik gebruik SpywareBlaster. Moet je wel handmatig updaten. De automatische update moet je voor betalen.

Dat is ook geen realtime bescherming, maar wel passief. Het voegt gewoon net zoals Spybot s&d allemaal blacklists van sites, cookies, installaties e.d. aan je browser toe.
03-12-2009, 11:11 door Anoniem
Wat dacht je van Spybot Search&Destroy die is gratis en en geeft ook enige realtime bescherming.[tea-timer]
03-12-2009, 16:41 door Anoniem
Probeer Iobit eens http://www.iobit.com/security360.html
03-12-2009, 16:43 door Anoniem
Misschien doet Comodo ook een mooie gratis duit in het zakje,kijk gewoon eens op de site zou ik zeggen.
03-12-2009, 17:47 door Anoniem
2 gratis oplossingen met realtime bescherming : windows defender (heb ik zelf en best tevreden over) en SpywareTerminator (over het algemeen goed getest).
03-12-2009, 20:35 door Karl Hungus
Anti-spyware heeft tegenwoordig nog maar weinig reden tot bestaan. Toen spy-, ad- en andere soorten scumware pas opkwamen, vonden de makers van traditionele beveiligingssoftware het beneden hun waardigheid om daar bescherming tegen te bieden. Ondertussen hebben ze die toch al een paar jaar in hun pakketten ingebouwd. (Je merkt bijvoorbeeld dat wanneer je Microsofts 'Security Essentials' installeert, 'Windows Defender' automatisch wordt uitgeschakeld.) Tegelijkertijd hebben ook de anti-spyware-makers anti-virusbescherming geïntegreerd (vaak in samenwerking met de traditionele anti-virus-bedrijven).

Heb je al een degelijk (gekocht) beveiligingsprogramma dan levert extra (on-access) anti-spyware over het algemeen maar weinig meerwaarde, én het verbruikt extra resources.

In sommige gratis anti-viruspaketten is spywarebescherming er bewust uitgegooid, en dan kan anti-spyware toch nog nuttig zijn. Helaas ontbreekt (alweer) in de meeste gratis versies de realtime bescherming. Een mooie aanvulling is (dan) bijvoorbeeld http://www.threatfire.com/. Ook af en toe een on-demand scan met de gratis versie van een van de vele anti-malware/spyware producten kan nooit kwaad: baat het niet dan schaadt het niet, en behalve een paar megabytes opslagruimte kost het niks.

Toevoeging: 'Windows Defender' misschien? (was zo voor de hand liggend dat ik 'm vergat)
03-12-2009, 20:44 door Karl Hungus
Er zijn niet veel recente tests waar 'Spybot Search&Destroy' nog in voorkomt (hard argumenteren is dus lastig), maar het programma lijkt zijn beste tijd wel gehad te hebben. Misschien leuk voor erbij, maar ik zou er niet te veel op vertrouwen. En als je pech hebt, loopt de real-time bescherming je andere beveiligingssoftware nog in de weg ook.
03-12-2009, 22:05 door Anoniem
@Karl Hungus
Ik heb echt nog nooit meegemaakt dat windows defender iets heeft kunnen detecteren, niet bij volledige scans en niet bij realtime(alleen 1 FP.) Verder heeft SpyBot volgens mij idd zijn beste tijd wel gehad, maar de immunisatiefeatures zijn nog wel erg handig, en als je programma's installeert die gelijk iets aan de autorun willen toevoegen zoals apple zooi of adobe reader kan je dat lekker blokkeren :P
04-12-2009, 01:04 door Ilja. _V V
Gisteren,20:35 Door Karl Hungus: (1.) Anti-spyware heeft tegenwoordig nog maar weinig reden tot bestaan. Toen spy-, ad- en andere soorten scumware pas opkwamen, vonden de makers van traditionele beveiligingssoftware het beneden hun waardigheid om daar bescherming tegen te bieden. (...)
(2.) (Je merkt bijvoorbeeld dat wanneer je Microsofts 'Security Essentials' installeert, 'Windows Defender' automatisch wordt uitgeschakeld.) (...)
(3.) Toevoeging: 'Windows Defender' misschien? (was zo voor de hand liggend dat ik 'm vergat)
(1.) Mijn ervaring is juist dat als je de spyware buiten kan houden, dat je dan al 90% minder kans hebt op virea & intrusies.
(2.) Tijdens de installatie of een (gescheduleerde) scan zet MSE inderdaad WD netjes uit & na voltooing meteen weer aan.
(3.) Alleen voor legale Windows (Voor de hand liggende reden om te vergeten?) ;-)
SpywareBlaster scheelt trouwens ook een hele hoop, al is het dan alleen al aan het zelf moeten in typen van ondertussen 13012 individuele bakken met ellende...
04-12-2009, 08:51 door Anoniem
Voor ik de PC afzet, laat ik deze nog enkele scans doen tijdens het TV kijken.
Eentje daarvan is a-squared free (full scan, hoogste niveau)
Is zowat de enige die al eens iets doorgeeft wat niet zuiver op de graat 'zou' kunnen zijn en enige attentie vraagt.
Spybot search & destroy is antiquariaat.
Ik dacht dat als je Windows defender zijn realtime scan afzet, je die perfect naast Win Security essentials kan draaien en ook nog steeds de upgrades voor krijgt.
Hier gaan er gewoon 's avonds alle scans manueel over tijdens het eten of tv kijken.
22-12-2009, 13:56 door Anoniem
SuperAntiSpyware schijnt niet zo goed te zijn??? Says who?
22-12-2009, 14:59 door Anoniem
Door Anoniem: SuperAntiSpyware schijnt niet zo goed te zijn??? Says who?
Bijvoorbeeld hier: http://malwareresearchgroup.com/?page_id=2
29-12-2009, 14:58 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: SuperAntiSpyware schijnt niet zo goed te zijn??? Says who?
Bijvoorbeeld hier: http://malwareresearchgroup.com/?page_id=2

Zijn dat dezelfde kerels die op hun forum keihard Malwarebytes'Antimalware afzeken, een van de devs (Bruce Harrison als ik me niet vergis) keihard afzeken als een onbetrouwbaar sujet en zelf cracks voor de betaalde versie van MBAM hosten op hun forum en bleven volhouden dat ze toch echt security professionals waren? (en tegelijkertijd wel cracks en warez aanboden hahahahahaha).
Die een member hebben die malware samples upload naar Comodo voordat ze Comodo gaan testen?
Die dreigen met juridische actie tegen Paul Wilders als hij dat bekend maakt op zijn eigen forum...
Zijn dat die malloten? Ja dus.

Overigens, Iobit 360 security is een stuk minder effectief sinds ze een flink deel van hun, van Malwarebytes'Antimalware gestolen, signatures uit hun eigen signature database hebben verwijderd...
Mooi bedrijf hoor dat Chinese IOBit, schaamteloos jatten bij een concurrent en dan heel hard gaan lopen jammeren als je gepakt wordt. Malloten? Ja dus.
30-12-2009, 11:51 door Anoniem
Windows defender
http://www.microsoft.com/windows/products/winfamily/defender/default.mspx
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.