image

Mozilla niet bezorgd over Google's Chrome browser

dinsdag 2 september 2008, 12:33 door Redactie, 13 reacties

De Mozilla stichting maakt zich geen zorgen over de entree van Google op de browsermarkt, die vandaag plaatsvindt. Chrome gebruikt sandbox-technologie om te voorkomen dat malware het systeem kan infecteren. Ook is het voorzien van een 'pornoknop' en blacklists van bekende malware en phishingsites. Mozilla is financieel grotendeels afhankelijk van Google. Zo verlengde het onlangs nog het contract met de zoekgigant om Google als standaard zoekpagina en zoekbalk in de browser op te nemen.

"We werken op allerlei gebieden met ze samen en hebben een financiële relatie. Er komt dus een nieuwe browser en dat zorgt voor een competitieve wereld. Natuurlijk moeten we de concurrentie aangaan," aldus Mozilla-directeur John Lilly. Aangezien Microsoft de browsermarkt voor 72% in handen heeft en Google zich juist alleen op het web bevindt, kan het geen risico nemen, aldus Lilly, die niet door de komst van Chrome verrast is.

Hij wijst erop dat de meeste andere browserontwikkelaars, Microsoft, Apple en nu Google, andere belangen en dus een andere agenda hebben. In het geval van Mozilla is er alleen maar Firefox. "Onze agenda bestaat uit het verbeteren van het web, het is onze enige missie." Wat voor gevolgen Google's Chrome op Firefox zal hebben durft Lilly nog niet te zeggen. "Ik heb echt geen idee hoe dit ons zal raken."

Reacties (13)
02-09-2008, 12:38 door Nomen Nescio
Kijk, kijk, de aap uit de mouw. Nou zien we waarom Firefox zogenaamd gratis is.
02-09-2008, 12:57 door Anoniem
Die aap is toch al zo'n jaar of 5 uit de mouw lijkt me...
02-09-2008, 13:00 door Anoniem
beste Nescio,die aap is al grootvader.
02-09-2008, 13:18 door Nomen Nescio
Kan wel wezen, maar nou komt het duidelijk naar buiten. Ook dat ze geld verdienen met wat Google doet. En ik vertrouw gelijk niet meer die zogenaamde veiligheid van Firefox. Wat wordt er stiekem doorgegeven door Firefox aan Google?
02-09-2008, 13:19 door Anoniem
Dit is al zins jaar en dag de startpagina van firefox http://www.google.nl/firefox .
Wat is nieuw?
Chrome geen idee wat te denken. Straks meer eens kijken lijkt mij.
02-09-2008, 13:38 door Nomen Nescio
Door AnoniemDit is al zins jaar en dag de startpagina van firefox http://www.google.nl/firefox .
Wat is nieuw?
Chrome geen idee wat te denken. Straks meer eens kijken lijkt mij.
Nou, anderen hebben sinds (!) jaar en dag andere startpagina's, Firefox vind je ook op de site van Mozilla hoor. Maar het gaat vooral om het geld dat ze blijken te krijgen van Google.
02-09-2008, 14:00 door SirDice
Door Nomen NescioKijk, kijk, de aap uit de mouw. Nou zien we waarom Firefox zogenaamd gratis is.
Firefox is voortgekomen uit Netscape.. Je weet wel, dat bedrijf wat vakkundig om zeep is geholpen nadat MS Internet Explorer gratis is gaan leveren.

Kan wel wezen, maar nou komt het duidelijk naar buiten.
Allang bekend.

Ook dat ze geld verdienen met wat Google doet.
Ook allang bekend.

En ik vertrouw gelijk niet meer die zogenaamde veiligheid van Firefox. Wat wordt er stiekem doorgegeven door Firefox aan Google?
En wat geeft IE stiekem door aan MS? De source van firefox is in te zien. Kun je zelf even kijken of er inderdaad een functie send_all_private_data_to_google() in zit. Kan dat met IE ook?

Nou, anderen hebben sinds (!) jaar en dag andere startpagina's, Firefox vind je ook op de site van Mozilla hoor.
Err... Firefox komt uit de stal van Mozilla.. Niet zo vreemd..

Maar het gaat vooral om het geld dat ze blijken te krijgen van Google.
Hoe dacht je dat de developers bij Mozilla/firefox betaald worden? Van bedankjes kun je geen rekeningen betalen.. Althans, mijn bank accepteert dat niet. De jouwe wel?
02-09-2008, 17:43 door Ron66
Ben toch wel benieuwd hoe het werkt gebruikt nu IE 8 beta2 en daar ben ik toch niet helemaal tevreden over ik zit nogal met wachtwoorden te klooien die iedere keer of weg of verkeert zijn.
Zelfs op deze site gaat het iedere keer fout.
Dus weer terug naar firefox 3
02-09-2008, 19:31 door Anoniem
Meer informatie over de Google Chrome te vinden op: http://www.chromebrowser.nl
02-09-2008, 21:19 door Anoniem
Wat wordt er stiekem doorgegeven door Firefox aan Google?
Non-prive informatie. Over het algemeen dingen die ervoor zorgen dat Chrome en Firefox beide relatief zeer veilige browsers zijn. Dat nieuwe "Javascript 40X sneller" in beide Firefox en Chrome komt hier ook op neer.

Als je het niet gelooft, Firefox is open source, Chrome word open source, er zijn geen geheime Send_Private_Data() functies of iets als dat. Desnoods compile je FF zelf uit de vrijelijk beschikbare source.

Natuurlijk moeten de Mozilla jongens ook betaald worden, maar dat doen ze op een compleet legale manier, zonder met hun gebruikers te kloten. Ik ben zelfs van mening dat deze nauwe samenwerking ervoor zal zorgen dat beide Chrome en Firefox prima browsers zullen blijven en worden.
02-09-2008, 21:52 door Rene V
Door Nomen NescioKan wel wezen, maar nou komt het duidelijk naar buiten. Ook dat ze geld verdienen met wat Google doet. En ik vertrouw gelijk niet meer die zogenaamde veiligheid van Firefox. Wat wordt er stiekem doorgegeven door Firefox aan Google?

Maar oh wee als er iets over M$ wordt gezegd, hmm? 3 woorden voor je Nomen: pot, ketel, zwart

Maar goed JIJ zult het allemaal wel véél beter weten en kunnen dan de programmeurs van FireFox want dat zijn allemaal maar een stel knurften niet? Wat weten die nu van beveiliging? Toch Nomen, hmm?
03-09-2008, 00:09 door Anoniem
Hij is al te downloaden: http://www.chromebrowser.nl/google-chrome-browser/download-google-chrome-nu.html
03-09-2008, 23:50 door Anoniem
geweldig dat chrome.... Heerlijk surfen zonder teveel poespas..

Een echte aanrader, en voor de klagers van privacy.. Als je privacy wilt de volgend tips:

- sluit je ramen + gordijnen
- Geen mobiele telefoon
- Geen huistelefoon
- Geen brievenbus
etc. etc.

Privacy is in 2008 echt niet meer privacy... Als je in amsterdam loopt, kunnen ze je vanaf CS station tot het leidseplein volgen ( om over Nasa te zwijgen )
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.