image

Supermarkt aangeklaagd wegens camera op toilet

dinsdag 29 december 2009, 10:36 door Redactie, 9 reacties

Een vestiging van de Amerikaanse supermarktketen Wallmart is door het eigen personeel aangeklaagd wegens het plaatsen van een camera op het toilet, waar zowel werknemers als klanten kwamen. De camera zou al in maart 2008 zijn geïnstalleerd, om diefstal door personeel te monitoren. Het is onbekend hoe lang het personeel werd gefilmd voordat die de camera opmerkte. Opmerkelijk genoeg zou het apparaat door twee werknemers van de anti-diefstal afdeling zelf zijn geïnstalleerd en had de supermarkt hier geen toestemming voor gegeven.

Het tweetal is inmiddels ontslagen en de camera is verwijderd, zo laat Wallmart in een reactie weten. In totaal hebben zeven voormalige en huidige werknemers een klacht tegen de supermarkt ingediend. Drie van hen werden ontslagen omdat ze bij het management over de video surveillance klaagden.

Reacties (9)
29-12-2009, 11:21 door idennek
Drie van hen werden ontslagen omdat ze bij het management over de video surveillance klaagden.
Wtf? Waar zijn de rechten gebleven? :S
29-12-2009, 11:27 door Syzygy
Inderdaad

Als je klaagt over de Video camera's - ontslagen
Als je ze ophangt - ontslagen

Fijne toko
29-12-2009, 11:36 door Anoniem
only in the US of Arse
29-12-2009, 12:27 door Anoniem
Lijkt een beetje op het beleid van Aldi & Lidl...
29-12-2009, 14:28 door spatieman
nog effe en er komen cameras die de pincode bekijken om zo artikelen stieken af te boeken die gestolen worden door andere klanten.
29-12-2009, 19:13 door Anoniem
Typisch onduidelijk verhaal. Stond de kamera nou op de toegangsdeur naar het toilet, in de wasruimte, in de afzonderlijke toiletten? Kamera's op de toegangen tot de toiletten zijn op Schiphol ook aanwezig uit veiligheidsoverwegingen. Natuurlijk niet in de toiletten zelf, maar misschien wel in de wasruimte.
30-12-2009, 13:40 door idennek
Door Anoniem: Typisch onduidelijk verhaal. Stond de kamera nou op de toegangsdeur naar het toilet, in de wasruimte, in de afzonderlijke toiletten? Kamera's op de toegangen tot de toiletten zijn op Schiphol ook aanwezig uit veiligheidsoverwegingen. Natuurlijk niet in de toiletten zelf, maar misschien wel in de wasruimte.
Die camera's met een c, zijn waarschijnlijk letterlijk in de ruimte waar de toiletten staan opgehangen. Anders zou het niet uitmaken, toch?
09-01-2010, 16:36 door Anoniem
ik heb zelf een paar foto's gemaakt vanuit de ruimte waar je je behoefte doet van een horecagelegenheid in Brabant van een opgehangen camera. Er is bovenaan een raampje en daartegenaan is aan de buitenkant een camera geplaatst. De pot kan hij net niet zien, maar alles daarboven wel.
Ik wilde deze info ergens kwijt dus heb ik er een paar foto's van gemaakt voor het geval ik iets kon vinden om dit te melden. Toch hoogst absurt.
Het gaat om restaurant partycentrum Remise, in Drunen.
14-01-2010, 16:19 door Anoniem
Door Anoniem: Typisch onduidelijk verhaal. Stond de kamera nou op de toegangsdeur naar het toilet, in de wasruimte, in de afzonderlijke toiletten? Kamera's op de toegangen tot de toiletten zijn op Schiphol ook aanwezig uit veiligheidsoverwegingen. Natuurlijk niet in de toiletten zelf, maar misschien wel in de wasruimte.

Wat wordt er dan veiliger door camerabewaking in de toiletten op Schiphol? Als de controle goed is, dan komt daar toch niemand die niet al gescreend is? Wat wil je met die camera's vaststellen dan, of iemand iets uit een handtas haalt en vervolgens in het lichaam inbrengt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.