image

T-Mobile lekt per ongeluk gegevens 30 miljoen klanten

maandag 13 oktober 2008, 12:22 door Redactie, 6 reacties

Wederom heeft T-Mobile geblunderd met het beheer van haar klantgegevens. Na de diefstal van zeventien miljoen klantgegevens, heeft de telecomaanbieder nu zelf de informatie van 30 miljoen klanten per ongeluk online gezet. De informatie bestond onder andere uit bankrekeningen en adressen die gewoon via de website waren op te vragen en te manipuleren. Daarnaast was het mogelijk om sim-kaarten te blokkeren, tarieven te veranderen en zelfs automatische incasso's in te stellen.

De Duitse krant Der Spiegel ontdekte dat de informatie voor iedereen te benaderen was, alleen wat klantgegevens en een eenvoudig wachtwoord waren voldoende. Het klantenbestand bevatte ook de gegevens van politici, bekendheden, ondernemers en miljonairs, die geschokt op de onthulling reageerden. T-Mobile heeft inmiddels beterschap aangekondigd en belooft de beveiliging aan te scherpen.

Reacties (6)
13-10-2008, 12:58 door awesselius
'Aankondigen' en 'beloven'.... net zoveel lucht als veel andere loze boodschappen die bij veel van dit soort bedrijven de ronde doen.

Ik ben al die telecom-, energie-, zorg- en verzekeringsmaatschappijen spuug en spuugzat. Lekkere vrije markt, lekkere snelle winst, lekkere snelle wurgcontracten en onmogelijke constructies en al helemaal lekkere organisatie en management.

Waar is de tijd gebleven, dat service voorop stond en de klant centraal? Dat zijn legendes en sages geworden, want iedereen vind dat prachtig, maar niemand gelooft er in. Laat staan dat ze er naar handelen. Want ja, service kost meer, maar levert je ook meer op.

Maar nee, we gaan laks met allerlei informatie om en willen al helemaal niet naar anderen luisteren of advies aannemen om het te verbeteren. Puntje bij paaltje krijgt de verantwoordelijke een gouden handdruk, komt er een vervanger en begint alles weer van voor af aan.

We hoeven natuurlijk ook helemaal niets te doen aan die kredietkrisis. Langer werken, beter werken, efficienter. Waarom zou je? Als zulke minkukels die zichzelf managers noemen het toch ieder moment helemaal kapot kunnen maken?

Waarom zou je zulke bedrijven nog geloven, laat staan vertrouwen? Omdat ze een positie hebben? Hoe komen ze aan die positie? Juist. Die hebben u en ik zelf aan hun gegeven. De macht ligt momenteel in Den Haag, omdat we ze het zelf hebben gegeven. Trek die macht terug en ga het zelf bepalen. Richt lokale actiegroepen op, kom in werking.

Kom voor je rechten op en laat informatie die over jou gaan niet liggen waar het niet (meer) hoort.

http://www.claimyourrights.eu/
http://www.thinkfree.ca/

- Unomi -
13-10-2008, 13:11 door Anoniem
Als je het artikel zo leest ging het wel om iets meer dan enkel het lekken van gegevens, aangezien niet alleen de gegevens op straat lagen (confidentiality), maar er eveneens sprake was van mogelijke manipulatie van de gegevens (integrity). Is er bekend of er ook gegevens zijn gewijzigd ?
13-10-2008, 13:23 door Kahits
De Duitse krant Der Spiegel ontdekte ...
Wauw, daar werken slimme mensen....
13-10-2008, 13:37 door awesselius
Door Kahits
De Duitse krant Der Spiegel ontdekte ...
Wauw, daar werken slimme mensen....

Doet dat er toe? Het zijn in elk geval mensen geweest die onderwerpen aan de kaak durven te stellen, waar anderen het gewoon voor lief nemen of hun hoofd in het schelpengruis steken.

Punt blijft namelijk dat het aan de orde komt.

En hoe vaker dit soort dingen aan het licht komen, hoe meer men achterdochtig wordt (of zelfs paranoide). Dan kun je zeggen dat dat overdreven is, maar ik denk juist dat het de gewenste houding is en de houding van nu heel erg laks is.

Onze maatschappij heeft zich namelijk laten verloederen en voornamelijk laten verlekkeren. Lekker lui, lekker gezellig, lekker vermakelijk. Dat de wereld echter hard en meedogenloos is en het leven niet over rozen gaat wist men al voor de middeleeuwen.

Dus als het ergens fout gaat, dan moet je meestal eerst in de spiegel kijken, of in dit geval in Der Spiegel....

- Unomi -
13-10-2008, 13:37 door Anoniem
@kahits: Valt wel mee, ik denk dat ze goede informanten hebben :)
13-10-2008, 14:13 door Eerde
Prima nieuws !
Dit soort zaken laat zien hoe moeilijk beveiliging & veiligheid zijn. Terwijl miljarden worden uitgegeven aan de onzinnige beveiligingsindustrie. Mannetjes in donkerblauwe pakken die de week ervoor nag vakken vulde bij Appie, en mennekes die zichzelf hoogst belangrijk vinden Tjibbe Joustra etc. etc.

Neem b.v. het 200ML vloeistof max bij luchthavens, a. zie ik nog niet een twee drie een chemische bom samengesteld worden op het toilet en b. als dat wel eenvoudig zou kunnen dan hebben 6 terroristen elk 200ML en klaar ben je. Verder camera's die nu hier steeds meer gaan komen en die in Engeland hun langste tijd alweer gehad hebben omdat het niet werkt.

Bedrijven begrijpen maar een manier...... indien zij hun beveiliging niet op orde hebben, verantwoordelijken ontslaan en eventueel vervolgen, hoge boetes opleggen aan het bedrijf (pisses off the shareholders), naast een compensatie voor elke klant. Wedden dat het dan snel afgelopen is met dit soort lekken en "verloren" USB-sticks/laptops.?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.